GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

RΤ: Νομοσχέδιο ΗΠΑ για να πάρουν το μέρος Λευκωσίας έναντι Τουρκίας (VID)

Ρεπορτάζ αναφορικά με την εμπλοκή που επιδιώκουν οι ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο  μέσου του Νομοσχεδίου East Med Act και τις πρ...





Ρεπορτάζ αναφορικά με την εμπλοκή που επιδιώκουν οι ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο  μέσου του Νομοσχεδίου East Med Act και τις προεκτάσεις που αυτό θα έχει σε Ρωσία για Κύπρο και Τουρκία φιλοξένησε χθες το Ρωσικό δίκτυο RT.

Όπως σημειώνεται, οι Αμερικανοί γερουσιαστές πιέζουν για ένα νέο εμπάργκο όπλων για την περιοχή - κάτι που θα εμποδίσει τα ρωσικά στρατιωτικά πλοία να χρησιμοποιήσουν την Κύπρο για ανεφοδιασμό και συντήρηση.
Σε αντάλλαγμα, η Ουάσιγκτον θα πάρει το μέρος της  Λευκωσίας στην αντιπαράθεσή της με την Τουρκία στο θέμα του φυσικού αερίου.


για τα 45 χρόνια της εισβολής του Αττίλα.

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως μεγάλο μέρος του Αμερικανικού Νομοσχεδίου Ρούμπιο-Μενέντεζ έχει αναφορές στη Ρωσία και αποσκοπεί στο να πείσει τις χώρες της περιοχής να μην αγοράζουν στρατιωτικό εξοπλισμό από αυτήν.

Παράλληλα, σε ανάλυσή του στο NBC ο Soner Cagaptay,  Ανώτερος Συνεργάτης του Ινστιτούτου για την Εγγύς Ανατολή της Ουάσινγκτον και συγγραφέας του βιβλίου «Η Αυτοκρατορία του Ερντογάν: Τουρκία και η πολιτική της Μέσης Ανατολής, τονίζει πως, «σήμερα ο Στρατός των ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Άγκυρας στην Ουάσινγκτον».

«Ως εκ τούτου, η αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35 εξαιτίας της ρωσική αγοράς αποτελεί σύμπτωμα των προβλημάτων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας, και όχι το ίδιο το πρόβλημα.
Είναι οι πόλεμοι σε δύο από τους γείτονες της Τουρκίας, το Ιράκ και τηνΣυρία, που βοήθησαν στην καταλυτική αυτή την αλλαγή και διέλυσαν τη σχέση. 
Συγκεκριμένα, στο Ιράκ, οι Η.Π.Α. ήθελαν να κάνουν πολλά και η Τουρκία ήθελε να κάνει λίγα, και στη Συρία, η Τουρκία ήθελε να κάνει πολλά και η Αμερική λίγα», αναφέρει.

«Θεωρώ το μέλλον των αμερικανικών-τουρκικών δεσμών ζοφερό.
Οι εξελίξεις τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουν διαχωρίσει τις αμερικανικές και τουρκικές στρατηγικές απόψεις και είναι απίθανο ότι αυτές οι απόψεις και όσοι τις εφαρμόζουν θα συγκλίνουν σύντομα - εκτός αν, φυσικά, η Ρωσία παίζει το χαρτί της λάθος όπως έκανε στον Ψυχρό Πόλεμο, απειλώντας την Άγκυρα και ωθώντας την Τουρκία πίσω στην αγκαλιά της Ουάσιγκτον», καταλήγει μεταξύ άλλων η ανάλυση.

sigmalive.com