GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μητσοτάκης: Μήνυμα μέσω Mykonian Μάκη Βορίδη στην «ακροδεξιά πτέρυγα»

Σαφές μήνυμα προς την «ακροδεξιά» πτέρυγα της ΝΔ αποστέλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω της υπουργοποίησης του Μάκη Βορίδη. Δ...





Σαφές μήνυμα προς την «ακροδεξιά» πτέρυγα της ΝΔ αποστέλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω της υπουργοποίησης του Μάκη Βορίδη.
Διότι ναι μεν ο Μάκης Βορίδης λαμβάνει Υπουργείο, αλλά παραδοσιακά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συνοδεύεται και από το μήνυμα: Κάτσε φρόνημα!

Ανέκαθεν, τουλάχιστον μεταπολιτευτικά, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το πάλαι ποτέ Γεωργίας, ήταν το Υπουργείο της απαξίωσης.
Σε μια Ελλάδα, που ειδικά μετά το Μάαστριχ, απεκδύθηκε της πρωτογενούς παραγωγής, το χαρτοφυλάκιο της γεωργίας εχρησιμοποιείτο ως ψευδοϋπουργείο για τους ισχυρούς αλλά και ανεπιθύμητους των κομματικών παρατάξεων.
Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντί απλά να στείλει «σπίτι του» τον «επικίνδυνο» Βορίδη, τού έδωσε το αγροτικής ανάπτυξης σε μία χώρα που επιζητά την ανάπτυξη, αλλά το τελευταίο μέρος που θα την αναζητήσει είναι τα χωράφια.

Από την άλλη, ίσως αυτό να αποτελέσει μία πρόκληση για τον έμπειρο πλέον σε κυβερνητικές αποστολές πολιτικό, καθώς ο Μάκης Βορίδης έχει ήδη θητεύσει Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επί κυβερνήσεως Παπαδήμου και Υγείας επί Σαμαρά.

Πληροφορίες πάντως λένε, ότι στον Μάκη Βορίδη προτάθηκε και το Υπουργείο Υγείας, αλλά το αρνήθηκε, φοβούμενος ότι λόγω ασφαλιστικής μεταρρύθμισης θα βρεθεί και πάλι στο στόχαστρο της αριστεράς και της επικαιρότητος.
Αν μη τι άλλο, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποτελεί ένα καλό εφαλτήριο για αθόρυβη δουλειά σε πανελλαδικό επίπεδο.
Για κάποιον με τις φιλοδοξίες του Μάκη Βορίδη, δεν αποτελεί δύσκολη αποστολή.