GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μήνυμα προς την Άγκυρα - H ΤΠΚ Γρηγορόπουλος πέρασε τα Στενά των Δαρδανελίων με τους «πυράυλους ανοιχτούς» δηλαδή έτοιμοι προς χρήση.

Ένα ισχυρό συμβολικό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Sozcu σ...




Ένα ισχυρό συμβολικό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Sozcu στην ηλεκτρονική της έκδοση, η ΤΠΚ Γρηγορόπουλος πέρασε τα Στενά των Δαρδανελίων με τους «πυράυλους ανοιχτούς» δηλαδή έτοιμοι προς χρήση.

Προφανώς οι Τούρκοι αναφέρονται στους EXOCET MM40 Blk2 / Blk3 της ΤΠΚ.

Σε σχετικό βίντεο που δημοσιεύουν οι Τούρκοι φαίνεται η πυραυλάκατος Γρηγορόπουλος να πλέει στα Στενά συνοδεία ενός σκάφους της τουρκικής Ακτοφυλακής.


ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΛΟΙΟΥ

Μήκος: 61.9m

Πλάτος: 9.5m

Βύθισμα: 2.8m

Εκτόπισμα: 670 tn

Μέγιστη Ταχύτητα:34.5 knots

Αυτονομία:Πάνω από  1000 ν.μ.

Οπλισμός :

1.Οκτώ Κ/Β Ε-Ε EXOCET MM40 Blk2 / Blk3

2.Ένα πυροβόλο 76mm / 62 SRGM OTO-MELARA

3.Δύο πυροβόλα 30mm OTOBREDA

4.Αντιβληματικό σύστημα (CIWS) GMLS RAM με 21 Κ/Β

Πρόωση : Τέσσερις κύριες μηχανές MTUμε μέγιστη ιπποδύναμη 5790HP ανα μηχανή.

Πλήρωμα: 45 άνδρες

Το τουρκικό δημοσίευμα τονίζει πως ενώ το σκάφος έβγαινε από τα Δαρδανέλια παρατηρήθηκε ότι οι πύραυλοι ήταν «ανοιχτοί».

Η ιστοσελίδα επισημαίνει πως το πλοίο πέρασε από τον Βόσπορο τον Απρίλιο και όπως αναφέρουν οι Τούρκοι και τότε είχε τους «πυραύλους ανοιχτούς».


Βάση της συνθήκης του Μοντρέ βάση της οποίας υπάρχει η αρχή της ελεύθερης διέλευσης η ελληνική ΤΠΚ πέρασε χωρίς εμπόδια τα Στενά και κατευθύνθηκε προς το Αιγαίο ολοκληρώνοντας την έξοδο των 36 μιλίων.



Να θυμίσουμε επίσης ότι τον Απρίλιο η Αθήνα έστειλε πάλι ένα ισχυρό συμβολικό μήνυμα στην Άγκυρα με εκτέλεση βολών του πυροβόλου της πυραυλακάτου ΡΙΤΣΟΣ (Ρ71) κατά τη διάρκεια της διασυμμαχικής άσκησης SEA SHIELD 2019, η οποία διεξήχθη με ευθύνη της Ρουμανίας στον Εύξεινο Πόντο από 5 έως 13 Απριλίου 2019.

Τότε ο Κυβερνήτης της ΤΠΚ ΡΙΤΣΟΣ (Ρ71) ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ Β. Λ. ΠΝ αφού πέρασε τα Στενά με την Γαλανόλευκη να κυματίζει υπερήφανα εκτέλεσε  βολές με το πυροβόλου της ΤΠΚ.

pronews.gr