GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Προς τον Κυρ. Μητσοτάκη: Αν η Κύπρος τουρκοποιηθεί και η Ελλάδα θα κατακτηθεί

Σάββας Ιακωβίδης Ο κυπριακός Ελληνισμός δεν θέλει να ακούσει και από εσάς το γνωστό, βολικό παραμυθάκι περί «συμπαράστασης,...
Σάββας Ιακωβίδης

Ο κυπριακός Ελληνισμός δεν θέλει να ακούσει και από εσάς το γνωστό, βολικό παραμυθάκι περί «συμπαράστασης, ψυχραιμίας, σύνεσης».
Απαιτεί την ελευθερία του και απαλλαγή από τον αττιλικό ζυγό.
Με τον Τούρκο δεν κάνουμε ειρήνη ως δούλοι αλλ’ ως ισχυροί, υπερήφανοι Έλληνες. 
Συνειδητοποιήστε το, κύριε Πρωθυπουργέ:
Αν η Κύπρος τουρκοποιηθεί, και η Ελλάδα θα κατακτηθεί από την Τουρκία

Κύριε Πρωθυπουργέ της Μητρός Πατρίδος,

Αύριο, σας καλωσορίζουμε στην ελληνική Κύπρο.
Σας προσαγορεύουμε ως Πρωθυπουργό της Μητρός Πατρίδος επειδή παλαιόθεν και πάντα, οι Έλληνες αυτού του τόπου σταθερά και αταλάντευτα κοίταζαν προς δυσμάς, να ιδούν ελληνικές τριήρεις μα και ελληνικά «Φάντομ» και «F-16» να επιβεβαιώνουν τους άτρωτους δεσμούς αίματος, γλώσσας, θρησκείας, ομοθυμίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος.
Και αυτό, σε πείσμα ακόμα και έναντι Αναστασιάδειων υποδείξεων να αποκόψουμε τον ομφάλιο λώρο που μας ενώνει αδιάσπαστα με τον υπόλοιπο Ελληνισμό.

Οι παππούδες και οι πατεράδες μας μία παρακαταθήκη μας άφησαν: «Την Ελλάδα θέλωμεν και ας τρώγωμεν πέτρες».
Επειδή αυτός ο τόπος ανέκαθεν είναι ελληνικός, γι’ αυτό και δεινοπαθεί εξαιτίας πολλαπλών κουρσάρων και βαρβάρων.
Μα και εξαιτίας δικών μας εφιαλτών, Κυπρίων και εξ Ελλάδος αδελφών.
Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1974, η Κύπρος θυσιάστηκε, σφαγιάστηκε, δολοφονήθηκε, προσφυγοποιήθηκε από τον Τούρκο Αττίλα.
Άφησε τα κόκκαλα των ηρωικών παιδιών της και των αδελφών τους ΕΛΔΥΚαρίων στους κάμπους της Μεσαορίας και στις παρειές του Πενταδάκτυλου.
Από αυτό το αίμα και από αυτά τα κόκκαλα των Ελλήνων της Κύπρου τα ιερά, αναδύθηκε και στήθηκε η δημοκρατία στη μεταχουντική Ελλάδα.

Η μητρόπολη του Ελληνισμού έχει βαρύτατες και ανεκπλήρωτες εθνικές, μητρικές και συμβατικές υποχρεώσεις.
Για μας τους Έλληνες της Κύπρου, τα ιστορικά και εθνικά σύνορα της Ελλάδος μας κείνται ανατολικά του ακρωτηρίου του Απ. Ανδρέα, ΟΧΙ δυτικά της Κρήτης. Γι’ αυτό και οργιζόμαστε επειδή η Κύπρος ακόμα κείται μακράν της Ελλάδος.
Δεν παραβλέπουμε τον άθλιο και ανθελληνικό ρόλο και λόγο Προέδρων της Κυπριακής Δημοκρατίας, αρχηγών κομμάτων και άλλων δουλοφρόνων και ξενοφρόνων παραγόντων του τόπου κατά της Ελλάδος.

Από την άλλη, δεν ξεχνούμε και την αήθη, αντικυπριακή πολιτική συμπεριφορά Ελλήνων Πρωθυπουργών και πολιτικών, οι οποίοι ήθελαν να τελειώνουν με τον πονοκέφαλο του Κυπριακού.
Και εδώ και στην Αθήνα παρατηρείται διαχρονικά μια παιδαριώδης πλην κωμική αντίληψη περί του Τούρκου εχθρού μας.
Πρόκειται περί βροντώδους άγνοιας και ολέθριας υποτίμησης του Αττίλα και των σχεδιασμών του κατά του Αιγαίου, της Δυτ. Θράκης και της Κύπρου.

Ακόμα και σήμερα, ανεπαρκείς, τουρκοφρενείς και ανιστόρητοι ηγέτες, στην Αθήνα και στη Λευκωσία, πιστεύουν αφελώς πως, αν δώσουμε τα πάντα στους Τούρκους, θα προβούν και αυτοί σε παραχωρήσεις, θα επιδείξουν καλή θέληση και όλα θα γίνουν μέλι-γάλα. 
Οι ανόητοι…

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Επισκέπτεσθε την Κύπρο στην πιο επικίνδυνη στιγμή της Ιστορίας της. Βρισκόμαστε στο παρά ένα της τουρκοποίησης του κυπριακού Ελληνισμού.
Ούτε η Αθήνα ούτε η Λευκωσία ακούνε τι καθημερινά οι Τούρκοι βροντοφωνάζουν.
Από το 1956 (για να μην αναφερθούμε στο 1938 και στον ελληνοκτόνο Ατατούρκ…) οι Τούρκοι έχουν σχεδιάσει και εξαγγείλει την κατάκτηση, έλεγχο και κατάποση της νήσου, κατά το ακριβές πρότυπο της αρπαγής του Σαντζακίου της συριακής Αλεξανδρέττας.

Στην Κύπρο, η Τουρκία διαπράττει εγκλήματα πολέμου: Εθνοκάθαρση, εποικισμός, καταστροφή της ελληνικής και ορθόδοξης πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς μας, τουρκοποίηση των κατεχομένων.
Η κατοχική χώρα είναι ασυγκράτητα αρπακτική. 
Απέναντί της έχει μια τρεμαλέα Ελλάδα και μια τουρκοφοβική Λευκωσία.
Οι Τούρκοι εννοούν και υλοποιούν όσα καθημερινά εξαγγέλλουν.
Η Αθήνα και η Λευκωσία, στηριγμένες στο Διεθνές Δίκαιο, απλώς φλυαρούν και παραμυθιάζονται με εκκλήσεις κατευνασμού προς το τουρκικό θηρίο. Τίποτε δεν διδάσκονται από την Ιστορία.

Αλλ’ ο Τούρκος, κύριε Πρωθυπουργέ, μόνο μία γλώσσα καταλαβαίνει και σέβεται: Την ισχύ!
Η αποτύπωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων έγινε ωμά και ρεαλιστικά από το σύμβουλο του Ελ. Βενιζέλου, Ιωαννίδη, έναν πανέξυπνο Κων/πολίτη, κατά τις συνομιλίες στη Λωζάνη.
Μπροστά στην αδιστακτότητα του υπερφίαλου Ινονού, ο Ιωαννίδης υπέδειξε στον Βενιζέλο: «Πρόεδρε, αν δείξεις στον Τούρκο τον ανδρισμό σου, θα σου δείξει τα οπίσθιά του.
Αν του δείξεις τα οπίσθιά σου, θα σου δείξει τον ανδρισμό του».

Κύριε Πρωθυπουργέ της Μητρός Ελλάδος,

Πού είναι η δύναμη του Ελληνισμού;
Η Ελλάδα είναι εγγυήτρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, της ανεξαρτησίας, της ακεραιότητας και της ελευθερίας της.
Πού χάθηκαν τα ελληνικά πολεμικά όταν από τις 4/5/2019 τουρκικά ερευνητικά, γεωτρητικά και πολεμικά πλοία εισέβαλαν, κατέκτησαν και τρυπούν την κυπριακή ΑΟΖ;
Η Αθήνα βάφτισε την αδυναμία της «σύνεση και αυτοσυγκράτηση» και η Λευκωσία τη δική της ως γελοιώδες σιασιάρισμα να πάει σε συνομιλίες, κυριολεκτικά με το πιστόλι στον κρόταφο και με συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο κυπριακός Ελληνισμός δεν θέλει να ακούσει και από εσάς το γνωστό, βολικό παραμυθάκι περί «συμπαράστασης, ψυχραιμίας, σύνεσης».
Απαιτεί την ελευθερία του και απαλλαγή από τον αττιλικό ζυγό.
Με τον Τούρκο δεν κάνουμε ειρήνη ως δούλοι αλλ’ ως ισχυροί, υπερήφανοι Έλληνες.
Συνειδητοποιήστε το, κύριε Πρωθυπουργέ:
Αν η Κύπρος τουρκοποιηθεί, και η Ελλάδα θα κατακτηθεί από την Τουρκία.


simerini.sigmalive.com