GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ελλάδα – Ισραήλ, συμμαχία ναι – αλλά

Οι Εβραίοι επέστρεψαν στις ρίζες τους, στην ιστορία τους, ανέστησαν τη γλώσσα τους και σήμερα μεγαλουργούν. Οι Έλληνες κάνου...




Οι Εβραίοι επέστρεψαν στις ρίζες τους, στην ιστορία τους, ανέστησαν τη γλώσσα τους και σήμερα μεγαλουργούν.
Οι Έλληνες κάνουμε το εντελώς αντίθετο… Εγκαταλείπουμε τις ρίζες μας, την ιστορία μας και αποδομούμε την γλώσσας μας, την οποία φτωχαίνουμε συνεχώς και έτσι θα εξαφανισθεί η εθνική συνείδηση με αποτέλεσμα τον αφανισμό μας.
Για να μην συμβεί αυτό, πρέπει να γυρίσουμε στις ρίζες μας, να μάθουμε πάλι την ιστορία μας και τη γλώσσα μας, όπως κάνουν οι φίλοι μας οι Εβραίοι.
Η συμμαχία και το παράδειγμα του Ισραήλ, μας δίνουν την ευκαιρία να μη βγούμε από το κάδρο της ιστορίας, αλλιώς τον αφανισμό μας θα τον ακολουθήσει όλη η ανθρωπότητα.
Αυτή θα είναι η εκδίκηση της Ιστορίας.

Άποψη

– του Λευτέρη Χαμπίμπη

Στην ευρύτερη περιοχή της μέσης ανατολής υπάρχουν δύο αρχαίοι λαοί, οι Εβραίοι και οι Έλληνες. 
Στην περιοχή κατοικούν γύρω στα εννέα εκατομμύρια εβραίοι και δέκα εκατομμύρια έλληνες, ενώ και οι δύο λαοί ζουν περικυκλωμένοι από εκατοντάδες εκατομμύρια μουσουλμάνων, οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς και μάλιστα πολύ ταχύτερα από τους Εβραίους και τους Έλληνες.

Η μοναδική διέξοδος των Εβραίων από την πλήρη περικύκλωση εκ μέρους των Μουσουλμάνων είναι η Ελλάδα.
Το Ισραήλ κατέχει έκταση περίπου 22.000 τ.χ. και η Ελλάδα 140.000 τ.χ. συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.
Η συνολική τους έκταση αυξάνεται στα 800.000 τ.χ., εάν συμπεριλάβουμε την ΑΟΖ, (το Ισραήλ έχει ΑΟΖ 26.000 τ.χ. η Ελλάδα 505.000 τ.χ. και η Κύπρος 99.000 τ.χ.).
Αυτοί είναι οι ακρίτες των μη μουσουλμανικών λαών στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ομοιότητες: α) Και οι δύο λαοί έχουν λίγο πληθυσμό σε σχέση με τους γύρω λαούς, δεν είναι μουσουλμάνοι και κατέχουν μικρή χερσαία έκταση, πάντα σε σχέση με τα γύρω κράτη, β) Και οι δύο λαοί έχουν βιώσει γενοκτονίες και γενοκτονίες και όμως υπάρχουν.

Οι Εβραίοι έχουν ζήσει ατελείωτα πογκρόμ σε όλη την Ευρώπη με αποκορύφωμα το ολοκαύτωμα από τους Γερμανούς στον Β’ Π.Π.

Οι Έλληνες, οι Εβραίοι, οι Αρμένιοι και οι λοιποί λαοί που έζησαν κάτω από τον ζυγό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας υπέστησαν εξανδραποδισμούς με τον υποχρεωτικό εξισλαμισμό μεγάλων τμημάτων του έθνους τους, με αποτέλεσμα στην σημερινή Τουρκία η πλειονότητα των λαών να προέρχεται από αυτά τα έθνη και οι Τούρκοι Μογγόλοι να είναι μειοψηφία.

Οι Έλληνες έχουν βιώσει μια γενοκτονία στην εποχή των νεότουρκων και του Κεμάλ με την καθοδήγηση και την προτροπή των Γερμανών στον Πόντο, στην Σμύρνη και στην ενδοχώρα της Μικράς Ασίας.
Επίσης οι Έλληνες έχουν βιώσει μία δεύτερη γενοκτονία από τους Γερμανούς κατά τον Β’ Π.Π, ενώ τώρα βιώνουν μία τρίτη γενοκτονία πάλι από τους Γερμανούς, που έχουν μετατρέψει την χώρα μας σε αποικία χρέους.

Ακόμα οι Έλληνες αν και ήμασταν με τους νικητές των δύο παγκοσμίων πολέμων τελικά είμαστε οι μεγάλοι χαμένοι.
Μετά τον Α’ Π.Π. είχαμε την πλήρη εξαφάνιση του Ελληνισμού από την Μικρά Ασία, γιατί αυτό απαίτησαν τα συμφέροντα των δυτικών.
Μετά τον Β’ Π.Π. μας οδήγησαν σε ένα φρικτό εμφύλιο πόλεμο, τις συνέπειες του οποίου πληρώνουμε μέχρι σήμερα, γιατί αυτό απαιτούσαν πάλι τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων.

          Κοινός παρανομαστής και οι δύο λαοί είμαστε από τους πιο κατατρεγμένους ανά τους αιώνες και όμως υπάρχουμε.

          Η εξαφάνιση του Ελληνικού έθνους και ο κατακερματισμός του Ελληνικού κράτους θα οδηγήσει στην πλήρη περικύκλωση του Ισραήλ.
Η υπεράσπιση του Ισραήλ θα γίνει προβληματική και η προσπάθεια υπεράσπισής του είναι δυνατόν να οδηγήσει σε παγκόσμιο πόλεμο.

          Η επιβίωση του Ισραήλ περνάει μέσα από την επιβίωση του Ελληνικού έθνους, διότι η συμμαχία τους θα λειτουργήσει θετικά προς όφελος και των δύο λαών καθώς και υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας.
Μία τέτοια συμμαχία θα λειτουργήσει αποτρεπτικά απέναντι σε κάθε επιβολή απ’ όπου και αν προέρχεται.

          Η συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδος για να αποκτήσει στέρεες βάσεις και να έχει προοπτική και μέλλον θα πρέπει να στηριχθεί στην λογική της συναντίληψης και συνανάπτυξης σε όλα τα θέματα.

          Το Ελληνικό κράτος θα πρέπει να θωρακισθεί:

1. πολιτικά, 2. οικονομικά, 3. πληθυσμιακά, 4. εδαφικά, 5. ιδιοκτησιακά και κατ’ επέκταση ηθικά και πνευματικά όπως το Ισραήλ.

1.Πολιτικά

Πολιτική είναι η τέχνη που λύνει τα προβλήματα του έθνους.
Το Ισραήλ έχει πολιτική, γιατί το πολιτικό του σύστημα λύνει τα προβλήματα του έθνους του και υπερασπίζεται με όλα τα μέσα τα συμφέροντα του Εβραϊκού λαού, άρα έχουμε ένα ανεπτυγμένο πολιτικό σύστημα που υπηρετεί την έννοια της πολιτικής.
Στην αντίπερα η Ελλάδα έχει ένα υπανάπτυκτο πολιτικό σύστημα κατά την διαπίστωση  του Ρόμπερτ Κάπλαν, που δεν έχει σχέση με την έννοια της πολιτικής, διότι αδυνατεί να λύσει τα προβλήματα του έθνους διαχρονικά.
Επομένως η Ελλάδα χρειάζεται να αποκτήσει ανεπτυγμένο πολιτικό σύστημα όμοιο με αυτό του Ισραήλ ώστε και στην Ελλάδα, όπως στο Ισραήλ, να λειτουργήσει η πολιτική.

2. Οικονομικά
          Πλούτος είναι το κέρδος που παράγεται και το οποίο επιμερίζεται με δικαιοσύνη στην κοινωνία.


          Το Ισραήλ έχει μία εξαιρετικά ανεπτυγμένη οικονομία, με ένα ΑΕΠ πάνω από 300 δις ευρώ (γράφημα) και συνεχώς αυξάνεται δημιουργώντας επιπλέον πλούτο για τον λαό του Ισραήλ.
Αυτή η οικονομική ανάπτυξη δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας με αποτέλεσμα την συνεχή εισροή εβραίων στο Κράτος του Ισραήλ από το εξωτερικό.

          Η Ελλάδα έχει οικονομία πολύ μικρή σε σχέση με τις δυνατότητες του Ελληνικού Έθνους.
Το ΑΕΠ της, από 240 δις ευρώ πριν την κρίση χρέους, σήμερα είναι περίπου 180 δις ευρώ και με τάση να συρρικνωθεί ακόμη πιο πολύ.
Όλο το παραγόμενο προϊόν της χώρας σήμερα κατάσχεται από τους δανειστές και ο Ελληνικός λαός φτωχοποιείται ανεξέλεγκτα πλέον, με αποτέλεσμα την φυγή των Ελλήνων από την πατρίδα τους.

          Η Ελλάδα ως αποικία χρέους δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στο ρόλο του συμμάχου και συνεταίρου του Ισραήλ, όπως απαιτούν οι ανάγκες μιας πραγματικής και βιώσιμης συμμαχίας με το Ισραήλ, προς όφελος και των δύο λαών και της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας.

          Η Ελλάδα θα πάψει να είναι αποικία χρέους, όταν θα τύχει της ίδιας αντιμετώπισης με αυτήν που είχε η Γερμανία το 1953, διαγραφή χρέους κατά 70% και εξόφληση του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης. 
Αυτό θα απαιτήσει διεθνή απόφαση και παράλληλα υπογραφή ειρήνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Γερμανία, η οποία θα φέρει και την ικανοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων, που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες που αφορούν το κατοχικό δάνειο, τις πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις που δημιουργήθηκαν από τους Γερμανούς σε βάρος του Ελληνικού λαού κατά τον Β’ Π.Π.

          Η συνέχεια της συνανάπτυξης και συναντίληψης μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ είναι η δημιουργία κοινών παραγωγικών μονάδων.
Πολύτιμη θα είναι η συνδρομή και η βοήθεια των Ισραηλιτών φίλων μας στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής καθώς και στην δημιουργία παραγωγικών κοινοτήτων, όπως είναι τα κιμπούτς.

3. Πληθυσμιακά
          
Και εδώ ακολουθούμε αντίθετους δρόμους Έλληνες και Εβραίοι.
Οι Εβραίοι επιστρέφουν οίκαδε και έτσι αυξάνεται ο Εβραϊκός πληθυσμός στο Ισραήλ, ενώ οι Έλληνες φεύγουν από την Ελλάδα και η χώρα αφελληνίζεται. 
Πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάλογες με αυτές των φίλων μας των Εβραίων, ώστε αφ’ ενός να σταματήσει η φυγή των Ελλήνων και αφ’ ετέρου να αρχίσει η επιστροφή οίκαδε των Ελλήνων της διασποράς και των Ελλήνων που έφυγαν μετανάστες.

4. Εδαφικά
          
Το Ισραήλ στα χρόνια ύπαρξης του κράτους του αυξάνει την έκτασή του, ενώ εμείς χάνουμε συνεχώς εδάφη με διαφόρους τρόπους:
α) Απωλέσθη το 40% του εδάφους της Κύπρου, αφού είναι υπό τουρκική κατοχή, β) εξαφανίστηκε ο ελληνικός πληθυσμός από Ίμβρο, Τένεδο και Κωνσταντινούπολη, γ) Είναι υπό διωγμό ο Ελληνισμός της Β. Ηπείρου και δ) Εκχωρήσαμε τη γλώσσα  και την ιθαγένεια στα Σκόπια με την συνθήκη των Πρεσπών, άρα χάνουμε πάλι έδαφος με κίνδυνο να χάσουμε κι άλλα πολλά και να διαμελιστούμε.
Το τραγικότερο είναι, ότι εμείς οι Έλληνες παρακολουθούμε παθητικά όλα αυτά που συμβαίνουν εις βάρος μας γιατί μας λείπει η μεγάλη στρατηγική και το όραμα για το έθνος μας, ενώ οι φίλοι μας οι Εβραίοι και όραμα και στρατηγική έχουν, ας τους μιμηθούμε, δεν έχουμε καιρό, δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία, πρέπει όχι μόνο να τα σταματήσουμε αλλά και να τα ανατρέψουμε.

5. Ιδιοκτησιακά
          
Η εκχώρηση όλης της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων πρέπει να σταματήσει και να γίνει επανελληνοποίηση, διότι με ξένους ιδιοκτήτες εθνικής ανεξαρτησία δεν υπάρχει. Πρώτο μέλημα πρέπει να είναι η επανελληνοποίηση (κρατικοποίηση) των τραπεζών.
Το σύνθημα η Ελλάδα στους Έλληνες πρέπει να γίνει πραγματικότητα τώρα, σήμερα όχι αύριο, γιατί μπορεί να είναι αργά.

6. Πολιτισμικά

Οι Εβραίοι επέστρεψαν στις ρίζες τους, στην ιστορία τους, ανέστησαν τη γλώσσα τους και σήμερα μεγαλουργούνε.
Οι Έλληνες κάνουμε το εντελώς αντίθετο… Εγκαταλείπουμε τις ρίζες μας, την ιστορία μας και αποδομούμε την γλώσσας μας, την οποία φτωχαίνουμε συνεχώς και έτσι θα εξαφανισθεί η εθνική συνείδηση με αποτέλεσμα τον αφανισμό μας. 
Για να μην συμβεί αυτό, πρέπει να γυρίσουμε στις ρίζες μας, να μάθουμε πάλι την ιστορία μας και τη γλώσσα μας, όπως κάνουν οι φίλοι μας οι Εβραίοι.

7. Ηθικά και πνευματικά
          
Ο κάθε ένας δικαιώνεται από την πόρτα του σπιτιού του και μέσα και αυτό πράττουν οι Εβραίοι, ας το πράξουμε κι εμείς οι Έλληνες.

Η συμμαχία και το παράδειγμα του Ισραήλ, μας δίνουν την ευκαιρία να μη βγούμε από το κάδρο της ιστορίας, αλλιώς τον αφανισμό μας θα τον ακολουθήσει όλη η ανθρωπότητα.
Αυτή θα είναι η εκδίκηση της Ιστορίας.

Λευτέρης Χαμπίμπης

https://analyst.gr/2019/07/25/ellada-israil-simmaxia-nai-alla/