GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Νέες φωτιές ανάβει η Αγκυρα: Ετοιμάζεται να έρθει στο Καστελόριζο μετά της Παναγίας – «Είμαστε έτοιμοι για όλα» απαντά η Ελλάδα

Νέες φωτιές ανάβει η Αγκυρα σχεδιάζοντας έρευνες νοτίως του Καστελλόριζου. Μάλιστα, η τούρκικη εταιρεία πετρελαίων υπέβαλε,...





Νέες φωτιές ανάβει η Αγκυρα σχεδιάζοντας έρευνες νοτίως του Καστελλόριζου.
Μάλιστα, η τούρκικη εταιρεία πετρελαίων υπέβαλε, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» αίτημα για μετά τις 15 Αυγούστου.

«Παρακολουθούμε από κοντά την τουρκική παραβατικότητα», απαντά ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, τονίζοντας πως «προετοιμαζόμαστε ώστε να έχουμε απάντηση για όλα τα ενδεχόμενα».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», η κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας, TPAO, έθεσε σύμφωνα με πληροφορίες, αίτημα προς το αρχηγείο του τουρκικού ναυτικού για να διεξάγει σεισμικές έρευνες σε περιοχή που εκτείνεται ανάμεσα στον 28ο και στον 29ο μεσημβρινό, ξεκινάει δηλαδή από τα νότια της Ρόδου και φτάνει πέρα από το Καστελόριζο, μετά τις 15 Αυγούστου.

Τότε λήγει και η αποστολή του ερευνητικού σκάφους «Ορούτς Ρέι» στη Θάλασσα του Μαρμαρά και ουσιαστικά ανοίγει παράθυρο αξιοποίησής του στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως άλλωστε έχει προαναγγελθεί από την Άγκυρα.

«Προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα»

«Η Ελλάδα παρακολουθεί από κοντά την τουρκική παραβατικότητα, αναδεικνύει το θέμα σε όλα τα διεθνή φόρα» -το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ- όπου έχει γίνει αντιληπτό ότι η γειτονική χώρα αποτελεί τον αγωγό προαγωγής της έντασης στην περιοχή «και προετοιμάζεται ώστε να έχει απάντηση για όλα τα ενδεχόμενα», τόνισε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή για την εξαγγελία της Τουρκίας περί προοπτικής γεώτρησης νοτίως του Καστελόριζου.

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτίμησε ότι «θα υπάρξουν σε υψηλότερο επίπεδο από εμάς συστάσεις (σ.σ. του διεθνούς παράγοντα) που θα αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά: 

«Προβληματιζόμαστε, αλλά δεν φοβόμαστε».