GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Και ο επόμενος θα πνιγεί στις Πρέσπες εάν...

Τέρμα για όλους και όλες τα ψέματα Θοδωρής    Βαρίκος. Επειδή  διαβλέπω και εκτιμώ, ότι η προδοτική συμφωνία(όχι συνθήκη ) των...


Τέρμα για όλους και όλες τα ψέματα

Θοδωρής    Βαρίκος.

Επειδή  διαβλέπω και εκτιμώ, ότι η προδοτική συμφωνία(όχι συνθήκη ) των Πρεσπών, θα... πνίξει στα νερά της, σε  λιγότερο από ένα χρόνο, και τον επόμενο πρωθυπουργό, όποιος και να είναι αυτός, αποτολμώ μια προσωπική ιστορική αναδρομή, γιατί το έζησα το φτιαχτό και δόλιο αυτό «ζήτημα» -- συνωμοσία, από τον διαμελισμό  της Γιουγκοσλαβίας και τους κατοπινούς πολέμους της.  
Το  ότι το αιχμηρό αυτό πρόβλημα -- αγκάθι, πονάει  και σφάζει, πολύ το πολιτικό σύστημα της  χώρας,  καταφαίνεται από μόνον το γεγονός, ότι το προβάλλουν - - τρεις  τέσσερις  ημέρες πριν τις εκλογές--τα  πρωτοσέλιδα των  αθηναικών εφημερίδων και τα κανάλια και της  συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.  
Η  κάθε πλευρά βέβαια  για τους  δικούς της... καημούς  και  ντέρτια.
Οι  πρώην   κυβερνητικοί  λόγω  ενοχών, τύψεων  σύνδρομο  στέρησης  εξουσίας, πιέσων  από δικούς,  και  συνειδητοποίησης αυταπατών, ασχετοσύνης,  φαντασιώσεων και άρρωστων  ιδεοληψιών τους.
Οι δε  σύμπαντες (μπασσες)  αντιπολιτευόμενοι(ες)  διαβλέπουν  ότι   ο ...   ετερόκλητος  όχλος, οι ανόητοι  λαικιστές, οι  γραφικοί, οι ακροδεξιοί, οι εθνικιστές, και οι φασίστες (κατά τον  Αλέξη Τσίπρα  και τον  ... στρατηγικό  αναλυτή  του  Μαξίμου, σερβιτόρο  των Λαδάδικων  Θεσ-κης Καρανίκα)  των  μεγαλειωδών  συλλαλητηρίων,  ψήφισαν στις Ευρωεκλογές και  θα ... ψηφίσουν και στις βουλευτικές,  ιδεολογικές  τάσεις, πολιτικές  θεωρίες  και παρατάξεις  με  πατριωτικό  και εθνοκεντρικό  πρόσημο.
Και αυτό διότι  οι  συκοφαντημμένοι,  κατέβηκαν  στα συλλαλητήρια , για ιδέες, αξίες, αρχές , ιδανικά και αλήθειες.
Και όχι, βέβαια,  για  ρουσφέτια, διορισμούς, χαριστικά δάνεια, προαγωγές, μεταθέσεις, αναρριχήσεις,  αργομισθίες  και  διευκολύνσεις. 
Είμαστε  το  εβδομήντα τοις εκατό, οι  ανιδιοτελείς  με  φωτοστέφανο την Ελλάδα  και  σεις  το  τριάντα τοις εκατό οι εξαγοράσιμοι και σκυφτοί.
Αυτοί που  πετάνε από κόμμα εξουσίας σε  κόμμα εξουσίας ,σαν πεταλούδες  για το  ρουφήξουν  έστω  και λίγο  μέλι.
Και όλα  αυτά, για την εθνική μας  αξιοπρέπεια, περηφάνια, αυτοσεβασμό  και την  υπεράσπιση της   ιερής ιστορικής αλήθειας.
Σχεδόν όλοι περιμένουν και  ενδόμυχα  ελπίζουν από  την όποια  κυβέρνηση(πλην  Συριζα),  που θα  προκύψει,  ως πρώτο  μέτρο – κάθαρση, την κατάργηση  της προδοτικής συμφωνίας  των  Πρεσπών.
Είναι τόσο  αναγκαίο  για την επούλωση  του σοβαρότατου  ψυχικού τραυματος, που έχει υποστεί  σύμπας ο απανταχού Ελληνισμός, με αυτήν την αριστερή (;)  ύβριν, που αυτός που τάχα θα το ξεπεράσει  ...δωρίζοντας   κάνα κιλό  παιδάκια  παραπάνω, δεν πρόκειται να πλησιάσει  διετία  κυβερνητική. Αυτό βέβαια, το έχει  διαβλέψει,  ψυλλιαστεί, και  εν μέρει ...εμπεδώσει το συμβιβασμένο και ηττοπαθές  πολιτικό  μας  σύστημα, και άρχισε ήδη να παίρνει τα μέτρα του, τρομάρα του. 
Το σύνθημα  το έριξε (δεν πιστεύω  αυθόρμητα και με δική του πρωτοβουλία) ο κομματικός  δημοσιογράφος  της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» κ. Μανώλης  Κοττάκης.
Τι  μας είπε  ο υψιπετής ποιητής ;
«Δεν  μπορεί  η  όποια  επόμενη κυβέρνηση (διάβαζε Κ. Μητσοτάκη) να ακυρώσει τη συμφωνία  των Πρεσπών, γιατί  θα βρει ... πάτημα η Τουρκία, για να  ακυρώσει τη συνθήκη  της  Λωζάννης».
Δηλαδή  ράβδος  στη γωνία, άρα βρέχει.
Η λαικότερα:   τι σχέση έχουν  τα  σώβρακα  με τη  γραβάτα; Και  όμως, κιοτήδες μου δημοσιολόγοι  και  αναλυτές, ο νόμος  που επικύρωσε  την  προδοτική  συμφωνία  των Πρεσπών , και  έχει να κάνει άμεσα  με ... μέγιστο  ΕΘΝΙΚΟ  ΘΕΜΑ,  παραβίασε:
1ον Το  άρθρο  44 παρ. 2  του Συντάγματος, που  προβλέπει και ορίζει δημοψήφισμα, με πρόταση του υπουργικού συμβουλίου 2ον το άρθρο 28 παρ. 2  του Συντάγματος  απαιτεί  απαραιτήτως,  180  ψήφους βουλευτών.
Τα  δικαστήρια  είναι ... υποχρεωμένα, να μην εφαρμόζουν νόμους, αντίθετους  προς το Σύνταγμα (όλες οι νομικές το λένε κ. Κοττάκη, ακόμη και η δική σου της Κομοτινής).
Άρα  ο  νόμος  για τη συμφωνία είναι αντισυνταγματικός, άκυρος, ακυρωτέος ( μπορεί  και πρέπει να ακυρωθεί δηλαδή).

Πώς  μπορεί  να ακυρωθεί

Η  προδοτική  συμφωνία  των  Πρεσπών - -εάν υπάρχει  πολιτική βούληση και πατριωτική κυβέρνηση--  μπορεί να ακυρωθεί : 
1ον με  βάση τη Σύμβαση της  Βιέννης για το δίκαιο των συνθηκών (1969)  
2ον  τη Σύμβαση  της  Χάγης  για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς (1954) 
3ον τη  Σύμβαση για την προστασία  της  Άυλης  Πολιτιστικής  Κληρονομιάς  της ΟΥΝΕΣΚΟ (2003) 
4ον  Της Ευρωπαικής  Σύμβασης Δικαιωμάτων  του Ανθρώπου (1950) 
5ον της Ευρωπαικής Σύμβασης  του Στρασβούργου περί  Ιθαγένειας (6 Νοεμβρίου 1997). 

Έκθεση του ηθικού αυτουργού της προδοσίας, απατεώνα κερδοσκόπου Τζωτζ Σόρος

Στην  28σέλιδη  έκθεση  του ιδρύματος «οπεν  σοσιέιτυ»  του Σόρος,  στις  14 Ιανουαρίου 2019,  προβλεπόταν   η  ψήφος  εμπιστοσύνης  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δύο ημέρες νωρίτερα.
Αφού η κυβέρνηση πήρε ψήφο  εμπιστοσύνης στις  16  Ιανουαρίου 2019.
Είχε δε «προβλέψει»  τη στήριξη του Ποταμιού  στην ψήφιση της συμφωνιας.
Κατά τους τέσσερις συντάκτες  της έκθεσης, ο Τσίπρας  πήρε ως αντάλλαγμα για την καραμπινάτη  προδοσία, το ελεύθερο για χαλάρωση των  δημοσιονομικών δεσμεύσεων  έναντι  των δανειστών,  για να  κάνει τις γνωστές προεκλογικές  ψευτοπαροχές.
Προβλέπει δε και  επόμενη  πεντακομματική Βουλή.  
Με  αυτό το ξεμπρόστιασμα, μπορεί πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, να ομιλεί για ηθικά πλεονεκτήματα  της  Αριστεράς, για ανεξάρτητες  πολιτικές, εθνικές κυριαρχίες και τους γελοίους ψευτοτσαμπουκάδες της αριστεράς;  Για τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης,  η έκθεση επισημαίνει, «ότι τα περισσότερα είναι  χρεωκοπημένα  και φιλοξενούν απόψεις  άσχετων  και κατευθυνόμενων  ατόμων, γύρω από το Σκοπιανό ζήτημα.
Ευτυχώς  υπογραμμίζουν που υπάρχουν, κάποια  νέα , λαικά μέσα που ενημερώνουν κάπως  εγκυρα.»

Μύθος   οι ...τρεις  Μακεδονίες (Τουρκικός  δάκτυλος)  

Η  γεωγραφική περιοχή  των  Σκοπίων, δεν  υπήρξε  ποτέ τμήμα της Μακεδονίας , σε  οποιαδήποτε  χρονική περίοδο.
Ο ι  Μακεδόνες Έλληνες  βρίσκονται  στη σύγχρονη Ελληνική  Μακεδονία πάνω από 3000 χρόνια.  Και αυτό διότι οι απώτατοι  προγονοί τους, που μετακόμισαν από το  Αργος,  το 1500  με 1600 π.Χ.  προέρχονταν από τον βασιλικό οίκο των  Τημενιδών  του Αργους  και θεωρούνταν απόγονοι του Ηρακλη, κατά  Ηρόδοτο.
Τα  όρια  τους ήταν  τα βουνΆ  Βαρνούντας, Βόρας, Κερκίνη και Όρβηλος.
Ανω Μακεδονία  ήταν Φλώρινα και Καστοριά και  Κάτω η Πιερία.
Σε καμιά συνθήκη, συμφωνία, σύμβαση, πρωτόκολλο, η διεθνές έγγραφο δεν υπάρχουν  ποσοστά  επί του εδάφους  της  Μακεδονικής γης (51τοις εκατό Ελλάδα, 35 τα Σκόπια  και 12  η Βουλγαρία).
Ούτε  και στα 10 άρθρα  της Συνθήκης  του Βουκουρεστίου (1913) μετά τους Βαλκανικούς πολέμους, υπάρχει καν η λέξη Μακεδονία και φυσικά ούτε  ποσοστά.
Ούτε  Νειγύ, ούτε Αγίου  Στεφάνου,  ούτε  Σεβρών. 
Μόλις  το ... 1993 (το 1991 άρχισαν  τις  τρελές  αξιώσεις τους τα Σκόπια) ο βοηθός  του αρχηγού  του Επιτελείου της Τουρκίας και ο στρατηγός Erdogan Oznal κυκλοφόρησαν το βιβλίο « Η  ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ» και χώνουν δήθεν  ποσοστά και τρεις Μακεδονίες .
Για φαντάσου  ρε  Ελληνα, να σε μάθουν τα  άξεστα  μεμέτια την  ιστορία σου, που ήλθαν από τις στέππες της Μογγολίας,  πάνω  από χίλια χρόνια, μετά τη  γέννηση του Χριστού,  και εσύ  να τους ... παραδέχεσαι και να ...υιοθετείς  στην  ... ελληνική έκδοση της wikipedia τα  κατασκευασμένα στοιχεία  και τους δήθεν χάρτες,  με τα ποσοστά , και να μην αναφέρεις την πηγή , των στοιχείων  αυτών.
Για  να μη  ξεσκεπαστεί,  ότι είναι ... διεμφυλική τουρκική  προπαγάνδα. Και εσύ δικηγόρε (παρ' Αρείω  Παγω η Πάγει ;) και συγγραφέα , κ. Δημήτρη Σέργιε,  μας . . . ξεφουρνίζεις  τις  τρεις Μακεδονίες  στη εφημερίδα «Δημοκρατία»  και ύστερα ωρύεσαι, που ο  Σκοπιανός  πρωθυπουργός  Ζόραν  Ζάεφ, ομολογεί  δημόσια «ότι είμαστε Σλάβοι  και  ήρθαμε  στην  Χερσόνησο  του Αίμου, τον 7ον μ.Χ. και δεν έχουμε σχέση  ούτε με αρχαίους  ούτε με μεσαίους  ούτε  με νέους  Μακεδόνες, η γλώσσα μας είναι  Σλαβοβουλγαρική (σ.σ άλλο τι κάνει Τσίπρας, Κοτζιας και Γαβρόγλου, αυτοί θα πληρώσουν κατά το φυσικό  δίκαιο, μπορεί και το μεταφυσικό).
Σας  παραδίδω όλους-ες  στους  άτρωτους: Ηρόδοτο, Θουκιδίδη, Πολύβιο Μεγαλοπολίτη, Στράβωνα, Ισοκράτη, Αρριανό,  Παυσανία περιηγητή κ.α.  
Τελικά πότε ακούστηκε για πρώτη φορά η λέξη Μακεδονία για τα Σκόπια;  
Μα το  1943  από τον Τίτο.
Και  δεύτερη φορά πάλι από τον Τίτο, στις 11 Οκτωβρίου  1945 σε ομιλία  του  στα Σκόπια, όταν  ανέφερε την Μακεδονία του Αιγαίου. 
Μέχρι  τότε λεγόταν Βαρντάρσκα,  χώρα Βαρδάρη.  Κατέχει  μέρος της περιοχής της αρχαίας Παιονίας, πολύ πιο βόρεια από την  Ελλαδα-Μακεδονια.
Τι τον τσίμπησε τον Τίτο;
Μα  τα γιουσουφάκια  του Στάλιν και  της  Κομιτέρν, δηλαδή «οι δικοί μας»  κομμουνιστές,  που  καταγγέλλανε  τον ελληνικό  επεκτατισμό, ιμπεριαλισμό και καταπίεση (έτσι τους δασκάλευε και ο γραμματέας της Κομμουνιστικής  Διεθνούς,  Δημητρώφ, που ως Βούλγαρος ήθελε και αυτός Μακεδονία του Αιγαίου) και ζητούσαν  ανεξάρτητο Μακεδονικό κράτος, που θα ήταν μέλος της Βαλκανικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας  και της Διεθνούς. (σ.σ γι' αυτό λέει και ο συγγραφέας Χαριτόπουλος, η  Αριστερά έχει  σχιζοφρένεια, διότι έχει διαβάσει τα . . . λάθος βιβλία).
Λόγω  χώρου, αναγκαστικά,  τρεις  προσωπικές μου μαρτυρίες:
Η Ρίτα  Πατσούρα  Λοζίσκι, πολιτική  πρόσφυγας  και καθηγήτρια  ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο  των Σκοπίων,  με την συνάδελφό της  Σέρβα (σερβική ιστορία) δέχτηκαν αυστηρές εντολές από την υπεύθυνη του τομέα και τον Πρύτανη, να γράφουν και να λένε,  όπου  βλέπουν πηγές  Ελληνικές, Βυζαντινές, Βουλγαρικές, Σερβικές κ.λπ., ότι όλες είναι. . . Μακεδονικές (σ.σ χτίζανε  το αυθαίρετο).  
Αρχίσανε τις πλάκες και τα ανέκδοτα τις κάρφωσαν,  και τις έδιωξαν ως πρακτόρισσες Ελλήνων και Σέρβων.
Ο  Ιστορικός ηγέτης  και πρώτος πρόεδρος  Σκοπίων Κομμουνιστής Κίρο Γκλιγκόρωφ (αυτόν που έλεγε η  διεθνίστρια  Μπακογιάννη... ΕΘΝΙΚΙΣΤΉ ντε)  το ξεκαθάρισε:
Είμαστε  Σλαβοι  ήρθαμε τον 7ον  αιώνα,, η γλώσσα μας είναι σλαβική,  ουδεμία σχέση  εχουμε με Μέγα Αλέξανδρο, Φίλλιπο κ.λ.π. Και στα Σκόπια κατοικούν 350.000 Ελληνικής καταγωγής πολίτες (στην  εφημερίδα «Βρέμιε»  της Τσεχίας).
Αυτά είπες;
Κηδεία με τσιγγάνικο αγροτικό Ντάτσουν,  τάφο στη άκρη του νεκροταφείου,  και  βαρύτατο  τραυματισμό από απόπειρα δολοφονίας,  γιατί τους χάλασε το αφήγημα  και τα δρομολογημένα  μεγάλα συμφέροντα.
Στο Στόμπι,  και  δίπλα στο τελωνείο  Προμαχώνα,  υπάρχουν άπειρες  ελληνικές επιγραφές σε πλάκες , αγγεία,  και αγαλματίδια, μωσαικα.
Όλες  είναι κρυμμένες  και σκεπασμένες κάτω από δένδρα ακακίες.

Υ.Γ  Το  κείμενο αυτό θα είναι πάντα  επίκαιρο, μέχρι να εξαφανιστεί αυτό το κατασκεύασμα _ κράτος (20, 30 50 χρονια).
Γιατί παντα θα επανέρχεται, από την πόρτα, το παράθυρο ή τις ρωγμές,  και δεν θα μας αφήνει σε ησυχία.