GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Ελευθερία για σένα χάνομαι, μα θα ’ρθουν πίσω μου άλλοι»

Στις 13 Ιουλίου 2019 λήφθηκε μια απόφαση σταθμός για την Κυπριακή Δικαιοσύνη. Λήφθηκε μια απόφαση που απέδειξε σε όσους έχο...




Στις 13 Ιουλίου 2019 λήφθηκε μια απόφαση σταθμός για την Κυπριακή Δικαιοσύνη.
Λήφθηκε μια απόφαση που απέδειξε σε όσους έχουν χάσει την πίστη τους στον Αγώνα, ότι τίποτα δεν χάθηκε και τα πάντα αξίζουν τον αγώνα.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, ο δικαστής Μιχάλης Χαραλάμπους ανακοίνωσε την απόφαση απόρριψης του αιτήματος της Γερμανίας για έκδοση του Κούρδου αγωνιστή, Τσερκέζ Κορκμάζ.

Προηγήθηκαν δύο εντάλματα έκδοσης, πρώτα από το Δικαστήριο του Αμβούργου και έπειτα από τη Γερμανία, που όμως απορρίφθηκαν πανηγυρικώς από την Κυπριακή Δικαιοσύνη.
Τη διαδικασία παρακολούθησαν από κοντά Κούρδοι και Κύπριοι υποστηρικτές του κ. Κορκμάζ και του αγώνα για Ελεύθερο Κουρδιστάν, οι οποίοι μετά από την ανακοίνωση της απόφασης ξέσπασαν σε δάκρυα χαράς και ακολούθησε ένα ζεστό χειροκρότημα από τους παρευρισκομένους.
Ο κ. Χαραλάμπους δήλωσε ότι πήρε αυτή την απόφαση μετά από εξέταση της υπόθεσης γιατί ο κ. Κορκμάζ διώκεται καθαρά για τα πολιτικά του φρονήματα και για αυτόν τον λόγο επιδιώκεται η έκδοση του στη Γερμανία, για να δικαστεί για αυτά.
Κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό από την Κύπρο.

Ο κύριος Κορκμάζ είναι αδιαμφισβήτητα ένας Κούρδος πατριώτης, αγωνιστής για την Ελευθερία της πατρίδας του.
Εν έτει 2019, το να διώκεται ένας άνθρωπος γιατί αγαπά παράφορα την πατρίδα του και θέλει να την δει Ελεύθερη μακριά από κατακτητές είναι πραγματικά απαράδεκτο.
Ο κ. Κορκμάζ έχει κατορθώσει να γίνει σύμβολο αγώνα για έναν λαό που δεν έχει βιώσει ποτέ πραγματική Ελευθερία.
Αυτό αποτυπώνεται στα λόγια και τις δηλώσεις του αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Στις πρώτες του δηλώσεις είπε ότι ευχαριστεί την Κυπριακή Δικαιοσύνη.
Επίσης, ευχαρίστησε τον κυπριακό λαό και δήλωσε ότι η προσωπική του περιπέτεια έδωσε την ευκαιρία σε Κούρδους και Κύπριους να έρθουν πιο κοντά.
Ακόμα, δήλωσε ότι η Κύπρος και η Κυπριακή Δικαιοσύνη έκαναν αυτό που έπρεπε, εξέτασαν επαρκώς την υπόθεση.

Αργότερα όμως, ήρθε η πληρωμένη απάντηση σε όσους πίστεψαν πραγματικά ότι η Ελευθερία είναι προσωπική υπόθεση.
Όχι κύριοι, η συλλογική Ελευθερία είναι πολύ πάνω από την προσωπική.
«Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε ως ελεύθερος άνθρωπος;», ρώτησε η δημοσιογράφος.
Ο Τσερκέζ Κορκμάζ διεξάγει εδώ και πολλά χρόνια όμως έναν πολιτικό αγώνα για την Ελευθερία του Κουρδιστάν.
Και το Κουρδιστάν είναι ακόμα σκλαβωμένο, άρα πώς θα μπορούσε να νιώθει ελεύθερος;
«Δεν νιώθω ελεύθερος, ελεύθερος θα νιώσω όταν ελευθερωθεί το Κουρδιστάν» είπε ο αγωνιστής που παρά την μεγάλη του ηλικία, η θέληση του μπορεί να συγκριθεί με αυτή ενός μικρού παιδιού.

Ο Τσερκέζ Κορκμάζ μπορεί να ταρακουνήσει λίγο τα λιμνάζοντα νερά της επικίνδυνα εφησυχασμένης κυπριακής κοινωνίας.
Μπορεί να τους υπενθυμίσει ξανά ότι ο αγώνας για Απελευθέρωση των κατεχόμενων μας εδαφών δεν περνάει από τα χέρια κανενός άλλου πέρα από τα δικά μας.
Ούτε εμείς είμαστε Ελεύθεροι και ευτυχώς βρέθηκε ένας Κούρδος αγωνιστής να μας κινητοποιήσει.

Η ειρήνη στην Κύπρο εμποδίζεται 45 χρόνια τώρα και είναι το απόλυτο χρέος για εμάς να αγωνιστούμε για την Απελευθέρωση της.
Είναι υποχρέωση μας να αγωνιστούμε για κάθε ανελεύθερη πατρίδα, για κάθε παιδί στο Κουρδιστάν που στρατολογείται από μικρό και χάνει την παιδική του αθωότητα, για κάθε βιασμένη μάνα και για κάθε πρόσφυγα.
Ο Τσερκέζ Κορκμάζ μπορεί να είναι πλέον ατομικά ελεύθερος, αλλά δίδαξε σε όσους ξεριζωμένους περνάνε τα οδοφράγματα του κατακτητή «για μια πόρνη φτηνή, για τσιγάρα και πούρα» και σε όλους εμάς ότι η Ελευθερία είναι το υπέρτατο αγαθό για το οποίο αξίζει κανείς να αγωνιστεί.

Γραφείο Τύπου