GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ν.Τραμπ: «Οι ΗΠΑ θα καθαρίσουν από τους παράνομους μετανάστες που αλλοιώνουν τις εκλογές»

Για πρώτη φορά από το 1950 απογραφή στις ΗΠΑ με ερώτημα την υπηκοότητα - Αλλάζει η σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων ...
Για πρώτη φορά από το 1950 απογραφή στις ΗΠΑ με ερώτημα την υπηκοότητα - Αλλάζει η σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Σαρωτικές αλλαγές στις ΗΠΑ  με τον πρόεδρο της χώρας, Ν.Τραμπ, να κάνει λόγω για «νόθευση των αρχών της λαϊκής κυριαρχίας και της αρχής της αντιπροσώπευσης» και να θέτει για πρώτη φορά από το 1950 ερώτηση «περί υπηκοότητας» στο ερωτηματολόγιο της απογραφής του 2020 ξεκινώντας παράλληλα εφόδους για τη σύλληψη μεταναστών που βρίσκονται παράτυπα οικογενειακώς στη χώρα!

Πρόκειται για 2 πρωτοβουλίες με πολλές συνέπειες καθώς θα αλλάξει η σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο λαός θα μάθει πόσοι είναι οι παράνομοι μετανάστες  και θα προστατευτεί η αρχή της ψήφου και της λαϊκής κυριαρχίας καθώς όπως λένε Ρεπουμπλικανοί, η κυβέρνηση Ομπάμα αλλοίωσε το εκλογικό σώμα και υπήρξαν έμμεσα νοθευμένες ψηφοφορίες!

Τα όσα αναφέρουν για τις τακτικές που οι Δημοκρατικοί ακολούθησαν και διέβρωσαν τις ΗΠΑ είναι πραγματικά συγκλονιστικά!

Ηδη δεκάδες ΜΚΟ, αριστεροί και Δημοκρατικοί έχουν ξεκινήσει έναν λυσσαλέο πόλεμο εναντίον του καθώς γνωρίζουν πως ο Ν.Τραμπ τονίζει σε όλους τους τόνους πως «η χώρα θα "καθαρίσει"»!

Την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι νομικοί σύμβουλοι της κυβέρνησής του εργάζονται για την εξεύρεση τρόπου ώστε να συμπεριληφθεί ερώτηση περί υπηκοότητας στο ερωτηματολόγιο της απογραφής του 2020!

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ είχε κρίνει ότι η κυβέρνηση δεν παρείχε επαρκείς εξηγήσεις για το σχέδιό της, υπογραμμίζοντας ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι υιοθέτησαν ένα «επινοημένο» σκεπτικό, ωστόσο δεν απέρριψε το ενδεχόμενο να μπορεί να προστεθεί η σχετική ερώτηση κάποια άλλη στιγμή, με ένα «ευλογοφανές» σκεπτικό.

Αντιμέτωποι με την προθεσμία για την τύπωση του ερωτηματολογίου, κυβερνητικοί αξιωματούχοι τόνισαν την Τρίτη ότι προχωρούν στη διαδικασία της απογραφής χωρίς την επίμαχη ερώτηση.

Ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος (συνέταιρος του Βαγγέλη Μαρινάκη στον εφοπλισμό) μάλιστα δήλωσε ότι, «αν και διαφωνεί κάθετα με την απόφαση, τη σέβεται».

Όμως, μια μέρα μετά, χθες, ο Τραμπ έγραψε με tweet:

«Εννοείται πως προχωρούμε όπως πρέπει, λόγω της σημασίας που έχει η απάντηση σε αυτό το ερώτημα».

Και σε επόμενη ανάρτησή του ανήμερα της εθνικής εορτής, σημείωσε:

«Το Υπουργείο Εμπορίου και το Υπουργείο Δικαιοσύνης εργάζονται από κοινού σκληρά σε αυτό, ακόμη και την 4η Ιουλίου!».

Επικαλούμενος ανώτερη νομική πηγή, ο ιστότοπος Axios ανέφερε ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εξετάζει την έκδοση εκτελεστικού εντάλματος για τη συμπερίληψη της επίμαχης ερώτησης στα απογραφικά δελτία.

Η κυβέρνηση είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο καθώς τα κατώτερα δικαστήρια μπλόκαραν την προσθήκη της ερώτησης ενόψει της δεκαετούς απογραφής του πληθυσμού.

Πολλές πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, αντιδρούσαν με το σκεπτικό ότι η ερώτηση θα προκαλούσε στους παράτυπους μετανάστες τον φόβο(!) ότι η πληροφορία αυτή θα μεταφερόταν στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και συνεπώς θα απέφευγαν να απογραφούν.

Η ερώτηση της υπηκοότητας δεν έχει τεθεί σε καμία απογραφή μετά το 1950. 

"Είσαι πολίτης (citizen) των ΗΠΑ;
Αυτή η απλή ερώτηση πρέπει να απαντηθεί" τόνισε ο Ν.Τραμπ.

"Το χρειαζόμαστε για πολλούς λόγους..
Πρώτα για το Κογκρέσο, για την χρηματοδότηση, για την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Τα 2/3 των Αμερικανών μας στηρίζουν.
Πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα, πρέπει να μάθουμε πόσοι είναι αυτοί που έχουν υπηκοότητα.
Πόσοι άραγε είμαστε;

To 88% των Ρεπουμπλικανών, το 52% των Δημοκρατικών και το 63% των ανεξάρτητων μας στηρίζουν.

Είναι θέμα του ποιος είναι στην Αμερική.

Πιστεύει κανείς πως ως "Μεγάλη Χώρα" δεν πρέπει να ρωτήσουμε και να μάθουμε αν κάποιος είναι υπήκοος" ρώτησε ρητορικά ο Ν.Τραμπ.

Πηγές των Ρεπουμπλικανών τονίζουν πως:

"Η αρχή του ενός ατόμου-μία ψήφος βρίσκεται σε κίνδυνο. 
Ειδικά αν η πιο ισχυρή χώρα του κόσμου δεν γνωρίζει τον αριθμό των υπηκόων της.
Μέχρι τώρα οι κρατικές και ομοσπονδιακές ρυθμίσεις γίνονται με βάση τον αριθμό των ατόμων σε κάθε περιοχή.

Δεν μετριούνται μόνο οι νόμιμοι αλλά και οι παράνομοι.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια περιοχή με πολλούς παράνομους να έχει μεγάλη ισχύ/αναλογία στην κατανομή εδρών από μια περιοχή με λίγους παράνομους.

Τέλος θα μπορέσουμε να μάθουμε τον αριθμό αφομοίωσης μεταναστών, που πάνε και πόσοι πάνε. Μέχρι τώρα υπάρχει μια εκτίμηση από 11 εκατ μέχρι 30. 

Αυτή ήταν η πολιτική των "ανοιχτών συνόρων" της Αριστεράς".

Οι Δημοκρατικοί παραδέχονται πως με τον τρόπο αυτό θα χάσουν έδρες προς όφελος των Ρεπουμπλικανών καθώς θα γίνει μέτρηση στις περιοχές με μεγάλο πληθυσμό μεταναστών και ισπανόφωνων.

Επίσης, οι επιχειρήσεις βασίζονται στα στοιχεία της απογραφής ώστε να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις για τη μελλοντική στρατηγική τους, όπως για το πού θα επενδύσουν κεφάλαια.

Συγκεκριμένα, η απογραφή χρησιμοποιείται και για την κατανομή ποσού ύψους περίπου 800 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ομοσπονδιακά κεφάλαια!

Ν.Τραμπ: "Οι έφοδοι για τις συλλήψεις παράτυπων μεταναστών θα αρχίσουν αρκετά σύντομα"

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, διεμήνυσε ότι οι έφοδοι για τη σύλληψη μεταναστών που βρίσκονται παράτυπα οικογενειακώς στη χώρα ενόψει της απέλασής τους θα αρχίσουν «αρκετά σύντομα», την ώρα που υπερασπιστές των δικαιωμάτων των μεταναστών και ΜΚΟ απαντούν πως οι κοινότητές τους θα είναι «έτοιμες» να εμποδίσουν(!) την εφαρμογή του νόμου από τα στελέχη των υπηρεσιών μετανάστευσης 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποφάσισε να αναβάλει την έναρξη αυτών των επιχειρήσεων τον περασμένο μήνα, διότι αποκαλύφθηκε η ημερομηνία, αλλά τη Δευτέρα είπε πως θα αρχίσουν μετά την 4η Ιουλίου.

«Θα αρχίσουν αρκετά σύντομα, αλλά δεν τις αποκαλώ εφόδους, απελαύνουμε ανθρώπους, όλον αυτόν τον κόσμο που ερχόταν για χρόνια παράνομα εδώ» είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο χθες.

Η ICE, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων των ΗΠΑ, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι στις επιχειρήσεις αυτές θα στοχοθετήσει νεοαφιχθέντες παράτυπους μετανάστες, σε μια προσπάθεια να αποθαρρύνει τους μετανάστες από την Κεντρική Αμερική, οι αφίξεις των οποίων αυξήθηκαν ραγδαία τους τελευταίους μήνες.

Η υπηρεσία ανέφερε πως σκοπεύει να δώσει έμφαση στη σύλληψη προσώπων με ποινικό μητρώο, αλλά διευκρίνισε πως όποιος μετανάστης βρίσκεται στη χώρα παράνομα αντιμετωπίζει σύλληψη.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, όχι μόνο όταν ο Τραμπ το ανακοινώσει, διότι γίνονται συλλήψεις κάθε μέρα» τόνισε η Έλσα Λόπες, οργανώτρια της ΜΚΟ Somos Un Pueblo Unido («Είμαστε ένας ενωμένος λαός»), η οποία επιμορφώνει τους μετανάστες για τα αστικά τους δικαιώματα.

.
\
.
.