GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Λευκός Οίκος: Την Τρίτη ανακοινώνονται οι κυρώσεις ΗΠΑ κατά Τουρκίας & αποφασίζεται το μέλλον της μέσα στο ΝΑΤΟ

Εστειλε προσκλήσεις για κλειστή σύσκεψη ο Ν.Τραμπ! Την Τρίτη στις 4 p.m. τοπική ώρα "κληρώνουν" οι αμερικανικέ...





Εστειλε προσκλήσεις για κλειστή σύσκεψη ο Ν.Τραμπ!

Την Τρίτη στις 4 p.m. τοπική ώρα "κληρώνουν" οι αμερικανικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας με τον Ν.Τραμπ να έχει ήδη συμφωνήσει  και να έχει στείλει συγκεκριμένες προσκλήσεις προς Γερουσιαστές που αναγράφουν "σύσκεψη με θέμα κυρώσεις στην Τουρκία"!

Στην σύσκεψη θα συζητηθεί και το μέλλον της Τουρκίας στην Ατλαντική Συμμαχία!

Σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας Washington Post, ο Λευκός Οίκος έχει προσκαλέσει γερουσιαστές, μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, σε συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας.

Η συνάντηση που θα είναι κλειστή, δηλαδή περιορισμένη πρόσβαση θα έχουν συγκεκριμένα άτομα, προγραμματίστηκε για την Τρίτη στις 4 μ.μ.. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε από δύο αξιωματούχους που γνωρίζουν το περιεχόμενο της πρόσκλησης, αντίγραφο της οποίας είδε και η δημοσιογράφος της εφημερίδας Washington Post, Seung Min Kim.

Η κλειστή σύσκεψη είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο State Dining Room του Λευκού Οίκου και στη συνάντηση θα παραβρεθούν αυστηρά οι παραλήπτες της πρόσκλησης, σημείωσε η εφημερίδα, η οποία αποκάλυψε ακόμα ότι το θέμα που αναγράφεται στην πρόσκληση, που διανεμήθηκε στους γερουσιαστές "εξ ονόματος του Προέδρου Τραμπ", είναι:

"Κυρώσεις στην Τουρκία"!

Αν και νωρίτερα ο Τραμπ είχε αμφιταλαντεύοταν λέγοντας πως "οι κυρώσεις στην Τουρκία δεν είναι δίκαιες", πλέον η πλειοψηφία στη Βουλή και τη Γερουσία ήδη πιστεύει ότι η Τουρκία έκανε τις επιλογές της και προτίμησε τη Μόσχα, μία κίνηση που αντιστρατεύεται τα στρατηγικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή.

Οι περισσότεροι υποστηρίζουν το σχέδιο νόμου East Med Act των γερουσιαστών Ρόμπερτ Μενέντεζ και Μάρκο Ρούμπιο που καλεί σε ανάπτυξη της στρατηγικής σχέσης της Ουάσιγκτον με το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Κύπρο.
Αυτό φάνηκε και στην ψηφοφορία στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας όταν το εν λόγω νομοσχέδιο ψηφίστηκε με απόλυτη πλειοψηφία. 

Υπενθυμίζουμε πως οι Γερουσιαστές Rick Scott, R-Fla., και Todd Young, R-Ind., εισήγαγαν ένα ψήφισμα που καταδίκαζε την αγορά των S-400 και καλούσε τον Τραμπ για επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Το ψήφισμα περιέγραφε την "ανάγκη των κρατών μελών του ΝΑΤΟ να συζητήσουν τον μελλοντικό ρόλο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ δεδομένης της εμπλοκής της με την Ρωσία"!

Ο R.Scott πως η αγορά των S-400 από την Τουρκία "απειλει την εθνική ασφάλεια και σταθερότητα της συμμαχίας".

"Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε  στην Ρωσία να επεμβαίνει στις εκλογές ανά τον κόσμο, να υποστηρίζει την γενοκτονία του Μαδούρο στην Βενεζουέλα, να απειλεί την ειρήνη και ασφάλεια δημοκρατικών Εθνών, να επεμβαίνει στην Τουρκία.

Είναι ευθύνη μας να προστατέψουμε την ασφάλεια των αμερικανικών οικογενειών και των συμμάχων μας και πρέπει να καλέσουμε τα μέλη του ΝΑΤΟ να αποφασίσουν αν η Τουρκία αποτελεί κίνδυνο(!) για την Συμμαχία"!



pronews.gr