GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Περίεργες προσεγγίσεις από την κυβέρνηση για Τουρκία και κοιτάσματα - Δένδιας: «Μπορούμε να συνεργαστούμε»

Πρόβλημα οι γεωτρήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ «Ελλάδα και Τουρκία θα μπορούσαν να συνεργαστούν στην εκμετάλλευση ...




Πρόβλημα οι γεωτρήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ

«Ελλάδα και Τουρκία θα μπορούσαν να συνεργαστούν στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο πρακτορείο Bloomberg, λέγοντας πως οι ενέργειες αυτές δεν προχωρούν γιατί υπάρχει η διένεξη στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Πρέπει να βοηθήσουμε τις κοινωνίες μας να δημιουργήσουν ανάπτυξη, ευημερία και σταθερότητα στην περιοχή, και στο τέλος της ημέρας να ξαναγίνουμε φίλοι.
Υπάρχουν χιλιάδες ευκαιρίες συνεργασίας, από τον τουρισμό μέχρι και εκμετάλλευση φυσικών πόρων. 
Απλά κατονομάστε το και θα δείτε ότι υπάρχει», είπε ο Ν.Δένδιας.

Η ήδη τεταμένη σχέση μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο από τότε που η κυβέρνηση του Ερντογάν προχώρησε στις έρευνες για ενεργειακούς πόρους, εντείνοντας την διένεξη με την Κύπρο.

Την Δευτέρα οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου και του Νίκου Δένδια, συμφώνησαν να αναστείλουν τις περισσότερες από τις υψηλοβαθμες επαφές με την Τουρκία, καθώς και να παγώσουν τις χρηματοδοτήσεις στην χώρα.
Παρόλα αυτά δεν επέβαλλαν ακόμη κυρώσεις που θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις στις Τουρκικές εταιρείες που είναι αναμεμιγμένες με τις γεωτρήσεις στην περιοχή.

«Για εμάς δεν τίθεται θέμα με τον αριθμό των κυρώσεων» είπε ο Νίκος Δένδιας κατά την διάρκεια συνέντευξης στην Ελληνική Πρεσβεία στις ΗΠΑ την περασμένη Τετάρτη.

«Πρέπει να κάνουμε την Τουρκία να καταλάβει ότι έτσι δεν προοδεύουμε ούτε εμείς, ούτε αυτοί, ούτε η Κύπρος, αλλά ούτε και η σταθερότητα στην περιοχή» συμπλήρωσε.




.