GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο Ρουβίκωνας απειλεί την Κυβέρνηση με αντίποινα αν προχωρήσει το σχέδιο Χρυσοχοϊδη για τα Εξάρχεια

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, το ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» Γιώργος Καλαϊτζίδης απειλεί την κυβέρνηση με αντί...




Με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, το ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» Γιώργος Καλαϊτζίδης απειλεί την κυβέρνηση με αντίποινα «πολλαπλάσιου κόστους» εφόσον επιχειρήσει εκκαθάριση στα Εξάρχεια.

Στην εν λόγω ανάρτηση το στέλεχος της αναρχικής συλλογικότητας υποστηρίζει ότι θα επιχειρηθεί «σοκ και δέος» από την ΕΛΑΣ, «με αντικειμενικό σκοπό την ψυχική αποδιοργάνωση μας και έτσι και την πρακτική μας "παράλυση"» όπως αναφέρει.
Μιλά για «δυναμικές επιχειρήσεις με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού αστυνομικών. 

Οπως υποστηρίζει την επιχείρηση θα εκπονήσει - λόγω εμπειρίας - ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και ότι θα την εποπτεύει βήμα-βήμα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και, μεταξύ άλλων, ότι θα επιχειρηθούν εκκενώσεις καταλήψεων (π.χ. του ΒΟΞ) στις 6 τα χαράματα μέσα στον Αύγουστο.

Ο Γ. Καλαϊτζίδης σημειώνει πως ο «Ρουβίκωνας» έχει σχεδιάσει την απάντησή του. 

«Δεν ξέρω αν επαρκεί.
Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως θα προσπαθήσουμε να μην ετεροκαθοριστούμε από της κινήσεις της Κατεχάκη αλλά να ανακτήσουμε σε άμεσο χρόνο την πρωτοβουλία των κινήσεων» αναφέρει και απειλεί ανοικτά:
«Μια πρωτοβουλία που θα οδηγήσει στο δόγμα "κόστος πολλαπλάσιο του επιδιωκόμενου αποτελέσματος"».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γ. Καλαϊτζίδη

«Υπάρχουν πληροφορίες πως η αστυνομία θα εκκενώσει το ΒΟΞ μέσα στον Αύγουστο.Περίπου στις 6 το πρωί(όπως τον Απρίλιο του 2012) μεγάλες δυνάμεις ΥΑΤ και ΥΜΕΤ και άτομα της ασφάλειας θα αποκλείσουν ένα μεγάλο κομμάτι του κέντρου και θα απαγορεύσουν την πρόσβαση στην πλατεία στον οποιοδήποτε.
Αν έχει ήδη γίνει επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ φυσικά και θα συνδράμει με κεντρικό ρόλο στην επιχείρηση.
Οτι αντικείμενο βρεθεί μέσα στον χώρο του ΒΟΞ θα κατασχεθεί.
Πολλά από τα αντικείμενα θα πάνε στην σήμανση για περαιτέρω έρευνα ενω τα αλλά με ενοικιαζόμενα φορτηγά μεταφορικής εταιρείας θα πάνε πιθανότατα στις αποθήκες του ΙΚΑ.
Συνεργείο το οποίο έχει βρεθεί ήδη θα σφραγίσει τον χώρο περιμετρικά με σίδερα.
Παράλληλα με όλα αυτά άτομα της κρατικής ασφάλειας με συνδρομή αστυνομικών και από άλλες υπηρεσίες θα δημιουργήσουν έναν ασφυκτικό κλοιό παρακολούθησης στην πλειοψηφία των μελών του Ρουβίκωνα και ειδικότερα σε αυτούς που θεωρούν πως θα "ανταποδώσουν" άμεσα.
Η ηλεκτρονική παρακολούθηση κινητών φυσικά θα ενταθεί και ως παρακολούθηση συνομιλιών αλλά και σαν "στίγματα κίνησης".
Μετά τον σφράγισμα του χώρου άτομα της ασφάλειας(και του 5ου ΑΤ) θα εποπτεύουν το σημείο για να ειδοποιήσουν άμεσα αν αντιληφθούν κινήσεις ανακατάληψης.
Εκεί θα επιχειρήσει άμεσα και θα σπεύσει στο σημείο διμοιρία των ΥΑΤ η οποία θα βρίσκεται περιμετρικά των Εξαρχείων σε μόνιμη βάση.
Θα εμπλακεί φυσικά και πολυάριθμη ομάδα δέλτα που θα στρατοπεδεύει Αραχώβης και Χ.Τρικούπη.
Όποιος επιχειρήσει ανακατάληψη θα προσαγάγεται και πιθανότατα θα φορτώνετε με 1-2 πλημμελήματα.
Ο Χρυσοχοΐδης θα εποπτεύει βήμα βήμα την όλη επιχείρηση την οποία θα προετοιμάσει στις λεπτομέρειες ο Λευτέρης Οικονόμου λόγω εμπειρίας. Για αρκετό διάστημα μετά την εκκένωση θα υπάρχει στην Αθήνα αυξημένη εποπτεία στόχων υψηλού συμβολισμού για αποτροπή κινήσεων του Ρουβίκωνα ως απάντηση.
Η όλη επιχείρηση θα επενδυθεί επικοινωνιακά με μεγάλη κάλυψη από τα μίντια ως "επιχείρηση στο αρχηγείο του Ρουβίκωνα".

«Εχουμε σχεδιάσει την απάντησή μας»


Φυσικά ο σχεδιασμός απάντησης έχει αποφασιστεί από μεριάς μας.
Δεν ξέρω αν επαρκεί.
Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως θα προσπαθήσουμε να μην ετεροκαθοριστούμε από της κινήσεις της Κατεχάκη αλλά να ανακτήσουμε σε άμεσο χρόνο την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Μια πρωτοβουλία που θα οδηγήσει στο δόγμα "κόστος πολλαπλάσιο του επιδιωκόμενου αποτελέσματος".
ΊΔΩΜΕΝ.
Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές εκτιμήσεις.
Δεν θα εκπλαγώ αν επιχειρησιακά εφαρμοστεί κάτι πιο "ανορθόδοξο".
Υ.Γ2.Οι αστυνομικές επιχειρήσεις θα είναι δυναμικές και με την συμμετοχή μεγάλου σε αριθμό αστυνομικού προσωπικού.
Θα επιχειρηθεί ένα "σοκ και δέος" με αντικειμενικό σκοπό την ψυχική αποδιοργάνωση μας και έτσι και την πρακτική μας "παράλυση"».


.
pronews.gr