GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Ρωσία-Τουρκία έχουν αντιρκουόμενα συμφέροντα σε Κύπρο-Συρία»

Παρά την διαφωνία των Ηνωμένων Πολιτειών, η Άγκυρα προετοιμάζεται για πόλεμο στην βόρεια Συρία.  Όχι μόνο η Ουάσινγκτον, αλ...





Παρά την διαφωνία των Ηνωμένων Πολιτειών, η Άγκυρα προετοιμάζεται για πόλεμο στην βόρεια Συρία. 
Όχι μόνο η Ουάσινγκτον, αλλά και η Δαμασκός δεν συμφωνούν με τα σχέδια της Τουρκίας σχετικά με την καταπολέμηση των Κούρδων και την κατοχή γης ανατολικά του Ευφράτη.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας, η ηγεσία της χώρας είναι αντίθετη σε τυχόν συμφωνίες μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον που σχετίζονται με δράσεις στην επικράτεια της χώρας και την αντιλαμβάνεται ως επιθετικότητα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Nezavisimaya Gazeta, η Μόσχα δεν έχει ακόμη σχολιάσει τα σχετικά δημοσιεύματα.

Ο Ερντογάν αναφέρει ότι η συμφωνία S-400 με την Ρωσία είναι κορυφαία συμφωνία στη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας

Δεν είναι ακόμα σαφές πώς οι ρωσικές αρχές αντιλαμβάνονται τα σχέδια της Τουρκίας να ξεκινήσουν μια επίθεση στο βόρειο τμήμα της Συρίας, γράφει η εφημερίδα.
Ταυτόχρονα, η τουρκική ηγεσία συνεχίζει να έρχεται πιο κοντά με την Ρωσία, ενάντια στις αναμενόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ σχετικά με την απόκτηση των πυραύλων S-400.

«Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν φυσικά ασυμβατότητα σε διάφορα ζητήματα που αφορούν κυρίως συμφέροντα στην Συρία και την Κύπρο, αλλά ο Ερντογάν δεν θέλει να εστιάσει σε αυτά», ανέφερε στην εφημερίδα ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, γενικός υποπλοίαρχος Γιούρι Ντιτσατσέφ.
Σημείωσε ότι οι ηγέτες της Ρωσίας δείχνουν επιείκεια. 
«Με την σιωπηρή συναίνεση της Ρωσίας, οι Τούρκοι κατέλαβαν το Αφρίν και σχεδόν ολόκληρη την συνοριακή περιοχή της Βόρειας Συρίας · στην πραγματικότητα, οι φιλο-τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λειτουργούν τώρα στη ζώνη απαγόρευσης αποκλιμάκωσης του Idlib.
Όχι μόνο τα στρατεύματα του Μπασάρ Ασάντ, αλλά και η εναέρια αεροπορία της Ρωσίας μαζί τους", πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, τα προβλήματα αυτά θα πρέπει να επιλυθούν κάπως.
Ο κ. Netkachev πρόσθεσε ότι είναι πεπεισμένος ότι αυτό δεν θα επηρεάσει την οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

sigmalive.com