GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Εκβιασμός Τσαβούσογλου: «Ή δέχονται οι Ελληνοκύπριοι την πρόταση Ακιντζί ή συνεχίζουμε τις γεωτρήσεις»

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου διαμηνύει ότι η Τουρκία είναι ανυποχώρητη στις γεωτρήσεις μέχρι να υπάρξει συνδιαχείριση Ο Τούρκος ...




Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου διαμηνύει ότι η Τουρκία είναι ανυποχώρητη στις γεωτρήσεις μέχρι να υπάρξει συνδιαχείριση

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο στη θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της Κύπρου αν η κυπριακή Κυβέρνηση δεν αποδεχτεί την πρόταση για συνεργασία που υπέβαλε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Μ. Τσαβούσογλου ανέφερε ότι η πρόταση του κ. Ακιντζί για συνεργασία των δύο πλευρών στην Κύπρο σε θέματα εξερεύνησης και εκμετάλλευσης φυσικού αερίου μπορεί να συμβάλει στη σταθερότητα και στην ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Προστίθεται ότι σε άρθρο του στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα Kibris Postasi, ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρει ότι έως ότου οι Ελληνοκύπριοι υιοθετήσουν τις προτάσεις που υπέβαλε το Σάββατο ο κ. Ακιντζί, με τις οποίες τους καλεί σε συνεργασία με τους Τουρκοκύπριους, η Τουρκία θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της σε περιοχές στις οποίες έχει λάβει «αδειοδότητηση» από τις «τουρκοκυπριακές αρχές» με «αποφασιστικότητα και χωρίς να υπάρξει αλλαγή».

ΠΗΓΗ: protothema.gr