GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κτύπησε την Αττική - «Νέκρωσαν» οι επικοινωνίες

Ανανέωση: (14:30) Ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε μεγάλο τρόμο και έγινε αισθητός όχι μόνο στην Αττική, αλλά και στη Στερεά, και ...





Ανανέωση: (14:30) Ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε μεγάλο τρόμο και έγινε αισθητός όχι μόνο στην Αττική, αλλά και στη Στερεά, και την Πελοπόννησο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα, η δόνηση ήταν της τάξης των 5,3 Ρίχτερ και ήταν επιφανειακός αφού το επιφανειακό του βάθος ήταν μόλις 5 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση έλαβε χώρα στις 14:13 το απόγευμα και είχε διάρκεια 15 δευτερόλεπτα.

Πριν από λίγο είχαμε και δεύτερη σεισμική δόνηση.


- - - - -




Ισχυρός σεισμός τώρα στην Αθήνα!
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό το μέγεθος ήταν 5,3 ρίχτερ. Εστιακό βάθος 12 χιλιόμετρα και επίκεντρο 23 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας.
Αναφορές για προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες.​

Αυτός ήταν και ο λόγος που πολλές ιστοσελίδες έπεσαν προσωρινά και για κάποια λεπτά δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν κανονικά.

Τα κινητά τηλέφωνα, όσο και τα σταθερά, είναι «νεκρά» με την επικοινωνία να γίνεται μέσω ίντερνετ και των social media.

Την ίδια ώρα, αρκετές περιοχές στο κέντρο, ανάμεσά τους το Μεταξουργείο, δεν έχουν ρεύμα ενώ υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμούς σε ασανσέρ.

Ήδη, υπάρχουν αναφορές για ζημιές στο κέντρο της Αθήνας ενώ εντοπίζονται προβλήματα και στις επικοινωνίες

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 12 χιλιόμετρα και το επίκεντρο 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αττικής, στην περιοχή της Μαγούλας, κοντά στο ρήγμα της Πάρνηθας. 

Ήδη, υπάρχουν αναφορές για ζημιές στο κέντρο της Αθήνας ενώ εντοπίζονται προβλήματα και στις σταθερές τηλεπικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση.