GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οργή στη Γαλλία μετά την αποκάλυψη ότι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονταν για 25 χρόνια χωρίς να κάνουν τίποτα

Η γαλλική κυβέρνηση αντιμετωπίζει οργή μετά από αποκαλύψεις ότι 30 γραφειοκράτες στη νότια πόλη Τουλόν πληρώνονταν για να μην ...




Η γαλλική κυβέρνηση αντιμετωπίζει οργή μετά από αποκαλύψεις ότι 30 γραφειοκράτες στη νότια πόλη Τουλόν πληρώνονταν για να μην κάνουν τίποτα για πάνω από 25 χρόνια.

Οι φορολογούμενοι πλήρωναν περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια δολάρια ετησίως (1 εκατομμύριο ευρώ) για τους δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι απουσίαζαν από τις θέσεις εργασίας τους μετά την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης στην Τουλόν.

Η πόλη δεν κατάφερε να βρει νέες θέσεις, αλλά συνέχισε να πληρώνει τους μισθούς τους, σύμφωνα με έκθεση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Ελέγχου Προβηγκίας-Άλπεων-Ριβιέρας, η οποία αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά από την τοπική εφημερίδα Var-matin.

Ένας από τους γραφειοκράτες «φαντάσματα» πήρε μισθό ενώ ταυτόχρονα εργάστηκε ως διευθυντής στον ιδιωτικό τομέα, ενώ άλλοι έλαβαν αυτόματες προαγωγές και αυξήσεις μισθού με βάση τη διάρκεια υπηρεσίας.

“Είναι λυπηρό, τουλάχιστον, ότι η πόλη δεν ήταν σε θέση να βρει νέες θέσεις εργασίας για ορισμένους από αυτούς τους υπαλλήλους, ειδικά για τους νεότερους”, ανέφερε η ελεγκτική έκθεση, σύμφωνα με την βρετανική Daily Telegraph.

Η έκθεση ανέφερε ότι το κέντρο διαχείρισης που είναι υπεύθυνο για τους υπαλλήλους “δεν είχε κίνητρο να τους βρει νέες θέσεις εργασίας”, διότι για όσο ανέφερε έλλειμμα, θα εξακολουθούσαν να πληρώνονται από τους προϋπολογισμούς των τοπικών αρχών που τους είχαν αρχικά απασχολήσει.

Μερικοί από τους υπαλλήλους θα λάβουν τη μέγιστη σύνταξη ως αποτέλεσμα της διατήρησης της μισθοδοσίας μέχρι το όριο ηλικίας των 67 ετών.

Η Telegraph αναφέρει ότι η αποκάλυψη έρχεται εν μέσω της αυξανόμενης οργής για τον φουσκωμένο και τεμπέλικο δημόσιο τομέα της χώρας, τους υψηλούς φόρους και το αυξανόμενο κόστος ζωής.

Πηγή: news.com.au
Πηγή: Offtherecord