GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Θεσσαλονίκη: Παράτυποι μετανάστες έκαναν λογαριασμό 127 ευρώ σε εστιατόριο και δεν πλήρωσαν για να... συλληφθούν

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση του αριθμού των παράτυπων μεταναστών που καταφτάνουν στη Θεσσαλονίκη.  Σύμφωνα ...





Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση του αριθμού των παράτυπων μεταναστών που καταφτάνουν στη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, περίπου 350 πρόσφυγες περιμένουν στον Κέντρο Φιλοξενίας των Διαβατών να τους χορηγηθούν έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα.
Κάποιοι από αυτούς χθες το βράδυ εγκαταστάθηκαν μπροστά στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου ζητώντας να συλληφθούν για να τους δοθούν έγγραφα παραμονής.
Τα άτομα αυτά πέρασαν τον Έβρο εντός των τελευταίως δύο εβδομάδων.

Μαζί με τις ομάδες των Κούρδων προσφύγων από το Ιράκ, περνούν τα σύνορα και παράτυποι μετανάστες από την Αλγερία και το Μαρόκο.
Σε αντίθεση με τους Κούρδους πρόσφυγες, οι Αλγερινοί και οι Μαροκινοί, που καταφτάνουν στη Θεσσαλονίκη, στην πλειοψηφία τους φιλοξενούνται από ομοεθνείς τους σε διαμερίσματα ή ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης.
Κάποιοι από αυτούς περνούν κατευθείαν στην παρανομία και βγάζουν τα προς το ζην κλέβοντας κινητά τηλέφωνα και τσάντες. Άλλοι κερδίζουν χρήματα πουλώντας ναρκωτικά.

Τρώνε και δεν πληρώνουν για να... συλληφθούν

Μέχρι σήμερα οι Αλγερινοί και οι Μαροκινοί που δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα περίμεναν να έρθει η σειρά τους για να αιτηθούν άσυλο.
Λόγω του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού των προσφυγικών ροών οι Αρχές αδυνατούν να χαρτογραφήσουν το σύνολο των προσφύγων και τα παράτυπων μεταναστών που καταφτάνουν στην Ελλάδα.
Στη Θεσσαλονίκη την τελευταία εβδομάδα οι Αλγερινοί και οι Μαροκινοί, που στερούνται εγγράφων, ανακάλυψαν έναν νέο τρόπο για να "αναγκάσουν" τις Αρχές να τους χορηγήσουν έγγραφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, επισκέπτονται εστιατόρια και αφού φάνε δηλώνουν ότι δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν.
Οι εστιάτορες καλούν την Αστυνομία και οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν τους παράτυπους μετανάστες καθώς δεν μπορούν να αγνοήσουν την καταγγελία των επαγγελματιών.
Η σύλληψη συνοδεύεται με την χορήγηση εγγράφων.
Τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης έχουν κληθεί να συλλάβουν δεκάδες Αλγερινούς και Μαροκινούς γιατί δεν είχαν να πληρώσουν σε εστιατόρια.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας ομάδας Αλγερινών που έκανε λογαριασμό 127 ευρώ καθώς μεταξύ άλλων παρήγγειλε φιλέτα σολομού.
Χθες το βράδυ μια άλλη παρέα πέντε Αλγερινών ακολούθησε την ίδια τακτική σε ταχυφαγείο των Λαδάδικων.

Πηγή: thestival.gr