GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Ανθή Πριοβόλου απαντά στους αποκλεισμούς: “Η Xρυσή Aυγή είναι ένα νομιμότατο κόμμα ευρείας αποδοχής από τον Λαό!

Η Ανθή Πριοβόλου, υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Ανατολική Αττική, στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές εξελέγη Α' ...





Η Ανθή Πριοβόλου, υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Ανατολική Αττική, στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές εξελέγη Α' επιλαχούσα Δημοτική Σύμβουλος Βούλας.
Με την αναγγελία συμμετοχής της στα ψηφοδέλτια του Λαικού Συνδέσμου, η κα. Πριοβόλου έπεσε και αυτή θύμα αποκλεισμών και φίμωσης.

Ακολουθεί το κείμενο-απάντησή της:

"Νιώθω την υποχρέωση να απαντήσω στην πρόσφατη δήλωση του κ. Δημήτρη Δαβάκη, επικεφαλής της παράταξης «ΚΥΜΑ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ», στην οποία περιγράφει τους λόγους που τον ώθησαν στη διαγραφή μου, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, από την ομάδα, παρόλο που έλαβα την τιμητική θέση της Α’ επιλαχούσας στην Δημοτική Κοινότητα Βούλας και ως εκ τούτου έτυχα ευρείας αποδοχής από τους δημότες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή είναι άδικη και προσβάλλει τόσο τη δική μου προσωπικότητα, αλλά συγχρόνως αναιρεί και την εντολή την οποία έλαβα από τους δημότες στα πλαίσια των δημοτικών εκλογών.
Οι εκλογές αποτελούν την κορύφωση της δημοκρατικής έκφρασης των πολιτών εντός μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής κοινωνίας, έκφραση η οποία έχει κατοχυρωθεί από το Σύνταγμα, τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Συνθήκες αλλά και την Ελληνική Νομοθεσία.

Ως εκ τούτου κανείς δεν έχει δικαίωμα να ακυρώνει, εκ των υστέρων, τη δημοκρατική αυτή βούληση των δημοτών.
Βεβαίως προβλέπεται από το νόμο η έκπτωση από το πολιτικό αξίωμα αν ο εκλεγείς έχει υποπέσει σε ποινικά αδικήματα.

Αντιθέτως δεν προβλέπεται η εν λόγω έκπτωση αν ο εκλεγείς επιλέξει να κατέλθει στις βουλευτικές εκλογές ως υποψήφιος οιουδήποτε νόμιμου κοινοβουλευτικού κόμματος.
Εφόσον εκλεγεί στις κοινοβουλευτικές εκλογές, τότε μόνο, και μόνο ο ίδιος, θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ της ιδιότητας του δημοτικού συμβούλου και αυτής του βουλευτή, αφού εκ του νόμου δεν νομιμοποιείται να κατέχει συγχρόνως και τις δύο ιδιότητες, λόγω ασυμβίβαστου.

Οι πολιτικές ιδεολογικές πεποιθήσεις των μελών των δημοτικών παρατάξεων δεν κρίνονται, αν ο επικεφαλής έχει δηλώσει δημοσίως ότι συμμετέχει στις εκλογές ως ανεξάρτητη παράταξη, ήτοι δεν έχει λάβει επίσημα χρίσμα από κάποιο πολιτικό κόμμα.

Ως εκ τούτου, παρόλο που ο κ. Δαβάκης, γνώριζε πριν ενταχθώ στην ομάδα του, ότι πρόσκειμαι στη Χρυσή Αυγή, και μάλιστα ήταν κοινωνός της συναισθηματικής μου φόρτισης υπέρ αυτού του κοινοβουλευτικού κόμματος εξαιτίας σοβαρών προσωπικών λόγων, δεν δίστασε να μου προτείνει να μετέχω στις εκλογές κατερχόμενη με τη δική του παράταξη.

Πώς εκ των υστέρων, και επειδή δημοσιοποίησα την εν λόγω υποψηφιότητά μου, αποφασίζει να με διαγράψει, ενώ πριν δημοσιοποιήσω την απόφασή μου, δεν έδειχνε ενοχλημένος, τουναντίον με στήριζε ενθέρμως;
Η συμπεριφορά αυτή χαρακτηρίζεται τουλάχιστον υποκριτική, αν όχι πολιτικά μεροληπτική.

Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νομιμότατο κοινοβουλευτικό κόμμα το οποίο εκπροσωπείται στη Βουλή και τυγχάνει ευρείας αποδοχής από τον Ελληνικό Λαό.

Σύμφωνα δε με το άρθρο 5 παρ. 1 του Ελληνικού Συντάγματος «Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη».

Με ποιο σκεπτικό ο κ. Δαβάκης, λοιπόν, αποφασίζει αυθαίρετα, και παραβιάζοντας κατάφωρα το Σύνταγμα, ότι εγώ δεν έχω δικαίωμα να εκφράζομαι ελεύθερα και επιπλέον δεν έχω δικαίωμα να συμμετέχω απρόσκοπτα στην πολιτική ζωή της Χώρας;
Με ποιο σκεπτικό, ενδεχομένως, θεωρεί ότι η συμπεριφορά μου παραβιάζει τα χρηστά ήθη;

Παρόλο που αισθάνομαι πικρία και απογοήτευση για αυτήν τη απόφαση του Δημήτρη, επειδή δούλεψα σκληρά, με απόλυτη αφοσίωση και πίστη στο πλευρό του, διακρίνοντας στο πρόσωπό του έναν ικανό, τίμιο ηγέτη και μαχητή, δεν θα εναντιωθώ σε αυτήν.
Ο λόγος;
Προτιμώ να συγκεντρώσω όλα τα αποθέματα των δυνάμεών μου στη στήριξη της νέας μου ομάδας, η οποία έχει σταθεί δίπλα μου πολλά χρόνια και με έχει στηρίξει συναισθηματικά, ηθικά και ψυχολογικά σε μέγιστο βαθμό, και κυρίως  μετά την τραγική απώλεια του παιδιού μου.  

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους δημότες που με τίμησαν με την ψήφο τους και με κατέταξαν στη θέση της πρώτης επιλαχούσας, όσους τίμησαν το συνδυασμό μας, αλλά και όλους όσους μετείχαν ως υποψήφιοι και ως ψηφοφόροι στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου.
Όλοι είμαστε άξιοι και κανείς δεν περισσεύει, αρκεί να σεβόμαστε την ελευθερία πολιτικής έκφρασης και επιλογής του κάθε ανθρώπου, συνταγματικό δικαίωμα το οποίο κατακτήθηκε από τις προηγούμενες γενιές με αίμα, για να το απολαμβάνουμε εμείς σήμερα.

Το συνταγματικό αυτό δικαίωμα ονομάζεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Με εκτίμηση,

Ανθή Πριοβόλου"