GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αποστολάκης από Ουάσιγκτον: «Οι ενέργειες της Τουρκίας μας οδηγούν σε κρίση»

Το θέμα των συνεχών παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων από την Τουρκία έθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμ...




Το θέμα των συνεχών παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων από την Τουρκία έθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στον επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου, Πάτρικ Σάναχαν.

Μάλιστα ο κ. Αποστολάκης φέρεται να είπε ότι η ολοκλήρωση των τουρκικών σχεδιασμών για τη διεξαγωγή παράνομων γεωτρήσεων στην ευρύτερη περιοχή θα δημιουργήσει στρατηγικό αδιέξοδο που θα περιορίζει σημαντικά το περιθώριο ελιγμών για τη διαχείριση μιας τέτοιου είδους κρίση.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, ζήτησε τη συμβολή της Ουάσινγκτον προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση και κυρίως να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Υπό αυτό το πρίσμα, η ελληνική πλευρά ανέδειξε τις προσπάθειες που καταβάλει η χώρα μας για τη διερεύνηση δραστηριοτήτων/ενεργειών, εντός του πλαισίου Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με σκοπό την πρόληψη και αποφυγή εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Αποστολάκης είχε εκφράσει στον Αμερικανό ομόλογό του την πεποίθηση ότι η αμυντική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ έχει “στρατηγικό αντίκτυπο”, λέγοντας ότι δεν έχουν ακόμα ξεδιπλωθεί πλήρως οι δυνατότητες της.

Όπως μάλιστα σημείωσε, “η στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ και η δέσμευσή μας για το ΝΑΤΟ αποτελούν την προτεραιότητα μας στον τομέα της άμυνας”.

Από την πλευρά του, ο Πάτρικ Σάναχαν αναφέρθηκε στην ισχυρή συνεργασία που είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων, ευχαριστώντας τον κ. Αποστολάκη για την στήριξη που παρέχει η Ελλάδα αλλά και για το έργο που επιτελεί στην προσπάθεια προώθησης της ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των επισκέψεων και επαφών του στην Ουάσινγκτον, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόταν από τον πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ Χάρη Λαλάκο, ενώ επισκέφθηκε την Πρεσβεία της Ελλάδας και παράλληλα συναντήθηκε με το προσωπικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο υπηρετεί στην ευρύτερη περιοχή.


https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ypetha/778570_apostolakis-apo-oyasigkton-oi-energeies-tis-toyrkias-mas-odigoyn-se