GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Με τι φύλλα συκής καλύφθηκαν ο Αδάμ και η Εύα όταν έφαγαν το μήλο; Με κληματόφυλλα

του  Άριστου Μιχαηλίδη      Οι διαφωνίες του Άντρου Κυπριανού με οποιoνδήποτε κυβερνητικό χειρισμό, όσο έντονες και να είνα...




του  Άριστου Μιχαηλίδη     

Οι διαφωνίες του Άντρου Κυπριανού με οποιoνδήποτε κυβερνητικό χειρισμό, όσο έντονες και να είναι, μπορεί να χωρέσουν στον ρόλο της αντιπολίτευσης. 
Πολλές φορές χωρούν με το ζόρι, αλλά χωρούν. 
Όμως, να διαφωνεί και με το νομοσχέδιο που προωθούν δυο Αμερικάνοι γερουσιαστές, ο ένας ο πιο σημαντικός υποστηρικτής των θέσεών μας στις ΗΠΑ, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, για άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων προς την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν χωράει πουθενά.
Είναι εντελώς ακατανόητο.
Κι ακόμα χειρότερα, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε και τη μεγάλη του έκπληξη, διότι οι απόδημοι της ΠΣΕΚΑ τίμησαν τον Μενέντεζ γι’ αυτό το νομοσχέδιο.
Άνω ποταμών η κατάσταση.

Η Αμερική μας επέβαλε εμπάργκο από το ‘74 ως να είμαστε εμείς οι εισβολείς και όσο αγοράζαμε όπλα (διότι τώρα πια ούτε για δείγμα) αντιμετωπίζαμε προβλήματα σε πάρα πολλές χώρες, που ακολουθούσαν τους Αμερικάνους.
Τώρα, που ο Μενέντεζ εκμεταλλεύεται το κλίμα εναντίον του Ερντογάν για να προωθήσει την άρση του εμπάργκο (όχι γιατί θα τρέξουμε να αγοράσουμε κι εμείς τίποτα F35, αλλά ως ενέργεια τεράστιας πολιτικής σημασίας) ενοχλήθηκε ο κ. Κυπριανού. Διότι, λέει, «δεν είναι η προτεραιότητά μας τώρα να αλλάξουμε όλο το στρατιωτικό μας εξοπλισμό και να τον αντικαταστήσουμε με εξοπλισμό από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ κατά προτεραιότητα από τις ίδιες τις ΗΠΑ» και «να δώσουμε μερικά δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία δεν έχουμε, και να μας προσδένει στο άρμα των ΗΠΑ».
Σοβαρομιλούσε, κιόλας.
Θα τρέξουμε ξαφνικά να αλλάξουμε όλο τον στρατιωτικό μας εξοπλισμό και θα δώσουμε και μερικά δισεκατομμύρια, που δεν έχουμε.

Να μην γελάμε, παρακαλώ, δεν είναι ανέκδοτα που μας λένε, πιστέψτε το.
Αντί να ευγνωμονούμε τον Μενέντεζ, που ακόμα και σε εποχές που οι σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας ήταν ανθηρές, αποτελούσε τη μόνη φωνή που έλεγε μια καλή κουβέντα για τις αδικίες σε βάρος μας, αντί να ενθαρρυνθεί που προσπαθεί να αλλάξει την εχθρική λογική των ΗΠΑ, βγαίνει το μεγάλο κόμμα της αντιπολίτευσης να έχει και παράπονο.
Καλεί, μάλιστα, την Κυβέρνηση, την κυπριακή Κυβέρνηση, να ενημερώσει το τι περιέχει το νομοσχέδιο.
Και να πει η κυπριακή Κυβέρνηση στις ΗΠΑ ότι «δεν θα συνεργαστούμε σε αυτά τα οποία προνοεί» το νομοσχέδιο. Δηλαδή, υπάρχει περίπτωση να γίνει ένα νομοσχέδιο στις ΗΠΑ και να λέει, ας πούμε, ότι η Κύπρος θα αγοράζει όπλα από το ΝΑΤΟ και η Κύπρος θα εφαρμόσει το νομοσχέδιο των ΗΠΑ;
Κάνει μια άλλη χώρα νομοσχέδια και τα εφαρμόζει μια άλλη χώρα;
Πού ξανακούστηκε αυτό;
Να, όμως, που το ακούσαμε κι αυτό στη μακαρία νήσο.

Και μετά σου λένε, είναι αδύνατο να πηγαίνει ο άλλος στον Αδύναμο Κρίκο του ΡΙΚ και να τον ρωτούν πώς λέγεται η δεύτερη φορά που θα έρθει ο Χριστός στη γη και να απαντά:
Δευτέρα της Καθαράς.
Ή να τον ρωτούν με τι είδους φύλλα καλύφθηκαν ο Αδάμ και η Εύα όταν έφαγαν τον απαγορευμένο καρπό και να απαντά:
Κληματόφυλλα.
Πόσες συλλαβές έχει η λέξη παραδίνομαι;
Τρεις.
Σε ποια πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται το Χόλιγουντ;
Στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Περμανάντ είναι γλυκό του κουταλιού ή είδος κτενίσματος;
Γλυκό του κουταλιού.
Πώς λέγεται στην κυπριακή διάλεκτο το παστίτσιο; 
Παστελλάκι.
Διαθέτουμε φωστήρες από όλη την γκάμα των εγκυκλοπαιδικών γνώσεων, βλέπετε.
Να μην ανησυχούμε.
Γι’ αυτό, όμως, έχουμε και ηγέτες να μας λένε ό,τι θέλουν.
Θα κάνουν νόμο οι ΗΠΑ και θα τον εφαρμόσει η Κύπρος.
Ορθό ή λάθος;
Ορθό. 

Τελοσπάντων.
Ο κ. Κυπριανού, λοιπόν, ανησυχεί διότι με το νομοσχέδιο Μενέντεζ για άρση του εμπάργκο, που ασφαλώς είναι αδύνατο των αδυνάτων να μας υποχρεώσει να πετάξουμε τον στρατιωτικό εξοπλισμό που έχουμε και να αγοράσουμε οπλισμό του ΝΑΤΟ με δισεκατομμύρια που δεν έχουμε (εκτός των άλλων, είναι αδύνατο κι επειδή δεν έχουμε ηγεσία να ασχολείται με την άμυνα), θέλουν, λέει, να μας προσδέσουν στο άρμα του ΝΑΤΟ.
Όλοι ξέρουμε, φυσικά, ότι κι αυτό είναι αδύνατο. 
Διότι, δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί η Τουρκία να ανεβούμε κι εμείς στο άρμα του ΝΑΤΟ όπου αυτή έχει πρώτη θέση.
Για να δεχτεί κάτι τέτοιο σημαίνει ότι λύθηκε το Κυπριακό.
Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, όμως, εμείς θα προτιμήσουμε να μείνει άλυτο το Κυπριακό παρά να ανεβούμε στο άρμα του ΝΑΤΟ.
Πόσιπολ.

aristosm@phileleftheros.com

ΠΗΓΗ:http://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/718647/me-ti-fylla-sykis-kalyfthikan-o-adam-kai-i-eva-otan-efagn-to-milo-me-klimatofylla