GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΓΌΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΏΝ & ΦΊΛΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΆΡΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΎ “5/42 ΣΥΝΤΆΓΜΑΤΟΣ ΕΥΖΏΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΨΑΡΡΟΥ”.

Κάποιοι ενοχλήθηκαν από το ετήσιο Μνημόσυνο στο Κλήμα Δωρίδος για τον συν/ρχη Δημήτριο Ψαρρό και τα άλλα θύματα του 5/42 Συντάγ...




Κάποιοι ενοχλήθηκαν από το ετήσιο Μνημόσυνο στο Κλήμα Δωρίδος για τον συν/ρχη Δημήτριο Ψαρρό και τα άλλα θύματα του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων.

Φαίνεται ότι το θράσος των υμνητών της Κόκκινης Τρομοκρατίας του 1943-44 περισσεύει ακόμη! 

Ακολουθεί η απάντηση του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΓΌΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΏΝ & ΦΊΛΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΆΡΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΎ “5/42 ΣΥΝΤΆΓΜΑΤΟΣ ΕΥΖΏΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΨΑΡΡΟΥ”. 


ΠΡΟΣ Την Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑΣ 

Αξιότιμε κ. Διευθυντά, 
Τελευταία περιήλθε σε γνώση μας ανυπόγραφο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα σας με το διακριτικό τίτλο «Σταθερά εκτός γραμμής Μητσοτάκη η ΝΔ Δωρίδας!», το οποίο βρίσκεται ακόμα αναρτημένο στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας σας.
Στο αναφερόμενο άρθρο, ούτε λίγο ούτε πολύ, “εγκαλούνται” επώνυμα μέλη του Συνδέσμου μας για την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στο ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των εκλιπόντων αγωνιστών του 5/42 Σ.Ε. του αείμνηστους Σ/ρχου Δημητρίου Ψαρρού, κατά το τυπικό της Ορθόδοξης Χριστιανικής μας Πίστης. 
Καθώς επίσης, ο αρθρογράφος σας, με τετριμμένη φαιδρολογία και παραλήρημα μισαλλόδοξης ασυναρτησίας σκέψεων, προφανώς ενστερνιζόμενος ή παρασυρόμενος από σαγηνευτικά θέλγητρα αριστερόστροφης συνθηματολογίας, χαρακτηρίζει το ετήσιο μνημόσυνο στο Κλήμα Δωρίδας ως εμφυλιοπολεμική εκδήλωση, ακροδεξιών λογικών τύπου Λεπέν και Όρμπαν.
Είναι φανερό πως ο αρθρογράφος είναι τουλάχιστον ανημέρωτος και ανιστόρητος, γιατί δε θέλουμε να πιστεύουμε πως είναι αφελής αδιαφώτιστος.
Οι εκλιπόντες γονείς και παππούδες μας, αντάρτες του 5/42 Σ.Ε. του Σ/ρχου Δ. Ψαρρού δεν υπήρξαν χρήσιμοι κομματικοί αναλώσιμοι!!!!
Πήραν τα όπλα και βγήκαν στο βουνό να πολεμήσουν τον ιταλικό φασισμό και το γερμανικό ναζισμό που είχαν υποδουλώσει τη Χώρα μας (οι Βούλγαροι κατείχαν τη Βόρειο Ελλάδα) και ανήκουν πλέον στους ήρωες του Ελληνικού Έθνους.
Ως εκ τούτου κάνοντας το χρέος μας έναντι των νεκρών προγόνων μας δεν υποδαυλίζουμε εμφυλιοπολεμικά πάθη, αλλά πράττουμε όπως η παράδοση των Ελλήνων το απαιτεί: «Ἰερὸν παντὸς Ἕλληνος καθῆκον εἶναι νὰ ἀναμιμνήσκηται καὶ ἐνθυμῆται εὐγενῶς καὶ εὐγνωμόνως –σεμνυνόμενος δὲ – τῶν ἐνδόξων ἱεροεθνομαρτύρων, ἡρώων καὶ ἀγωνιστῶν μεγάλων ἐκείνων ἀνδρῶν, οἵτινες συνετέλεσαν διὰ τοῦ μαρτυρίου καὶ τῶν ἀγώνων εἰς τὰ πεδία τῶν μαχῶν καὶ πανταχοῦ, εἰς τὴν ἀνύψωσιν τῶν ἰδανικῶν τῆς πατρίδος καὶ τῆς θρησκείας καὶ εἰς τὴν ἀνάκτησιν τῆς ἐλευθερίας», και κατά τον επιφανή λόγιο συγγραφέα.
Η αμνημοσύνη του αγώνα των ανταρτών του 5/42 Σ.Ε. του Σ/ρχου Δημητρίου Ψαρρού, του πιο δημοκρατικού αντάρτικου σχηματισμού στην Ρούμελη, όπου οι εκπρόσωποί του τιμήθηκαν με παλλαϊκή υποστήριξη της πλειοψηφίας του Φωκικού Λαού στις ελεύθερες εκλογές του 1943, αποτελεί σκόπιμη κακοποίηση της ιστορικής πραγματικότητας και ισοδυναμεί με διαρκές έγκλημα! Και το άρθρο αυτό στην εφημερίδα σας, συμβάλει στο έγκλημα της αμνημοσύνης του αγώνα του 5/42.
Η ενδεχόμενη νεανική παρόρμηση του αρθρογράφου όταν συνδυάζεται από έλλειψη ενημέρωσης, δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος να προσεγγίζει «ελαφρά την καρδία» εθνικά ιστορικά θέματα που άπτονται της ευαισθησίας του ευρύτερου Δημοκρατικού Πατριωτικού Χώρου.
Η παρουσία των αιρετών πολιτικών και πολιτειακών αρχόντων, όπως και αυτή των αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε εκδηλώσεις συλλογικής ιστορικής μνήμης, είναι ένδειξη σεβασμού των εκλεγμένων προς τους εθνικούς αγώνες του λαού για την ελευθερία της Πατρίδας μας!
Το να “εγκαλούνται” -εμμέσως πλην σαφώς- επώνυμα, τ. εκλεγμένοι και αιρετοί πολιτικοί για την παρουσία τους στο ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των εκλιπόντων αγωνιστών του 5/42 Σ.Ε., είναι τουλάχιστον ατυχής.
Ο Σύνδεσμός μας είναι υπεράνω οποιασδήποτε κομματικής τοποθέτησης.
Οι κομματικές τοποθετήσεις των μελών μας, σεβαστές, αλλά δε δεσμεύουν τον Σύνδεσμο, που σκοπός του είναι η ανάδειξη και η προβολή του αγώνα των ανταρτών του 5/42 ενάντια στους ιταλογερμανούς κατακτητές και την απόκρουση της κόκκινης τρομοκρατίας του ΕΑΜ/ΚΚΕ.
Βέβαια, ο αρθρογράφος, ο οποίος επικαλείται μάλιστα «έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία», επιχειρεί με σχετικό βοναπαρτισμό να προσεταιριστεί χωροδεσποτισμό με πρακτικές χωριατοκομματαρχών των δεκαετιών 1950 και 1960, τύπου «Γκρούεζα» (στο κινηματογραφικό έργο με τον Μαυρογιαλούρο), αλλά αυτό δεν αφορά την τέλεση του ετήσιου μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των εκλιπόντων αγωνιστών του 5/42 Σ.Ε. του αείμνηστους Σ/ρχου Δημητρίου Ψαρρού, κατά το τυπικό της Ορθόδοξης Χριστιανικής μας Πίστης.
Ως Σύνδεσμος Απογόνων Αγωνιστών και Φίλων του Αντάρτικου Σχηματισμού 5/42 Σ.Ε. του Σ/ρχου Δημητρίου Ψαρρού, αισθανόμενοι θιγμένοι από την αναφορά του άρθρου σας, παρακαλούμε όπως δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή μας προς αποκατάσταση της αλήθειας. 

Για το Δ.Σ ο Πρόεδρος Ευθύμιος Ταλάντης, 

ο Γραμματέας Κων/νος Ηλιόπουλος