GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

3.6.1973 ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΑΣΤΕΙΟ ΑΥΔΗΜΟΥ Ο ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗ ΠΡΩΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ.

Στις 3 Ιουνίου ένα στέλεχος της κίνησης Γρίβα, ο Αριστοκλής Αυγουστή, 45 χρόνων, από το Πραστειό Αυδήμου, εξάδελφος του Τάκη Ευ...





Στις 3 Ιουνίου ένα στέλεχος της κίνησης Γρίβα, ο Αριστοκλής Αυγουστή, 45 χρόνων, από το Πραστειό Αυδήμου, εξάδελφος του Τάκη Ευδόκα, πρώην αγωνιστής της ΕΟΚΑ και στέλεχος του ΣΑΠΕΛ Λεμεσού, έπεφτε νεκρός.

Τον εκτέλεσαν ουσιαστικά ένοπλοι παρακρατικοί κοντά στη μάντρα του.

Αστυνομική ανακοίνωση ανέφερε:

"Περί την 5 μ.μ. αστυνομική περίπολος ευρισκομένη εντός του χωρίου Πραστειού ήκουσε πυροβολισμούς προερχομένους εκ περιοχής, έξωθι του χωρίου.
Η περίπολος έσπευσεν εις το μέρος εκ του οποίου ηκούσθησαν οι πυροβολισμοί και κάτωθι χαρουποδένδρου ανεύρε σοβαρώς τραυματισμένον τον εκ Πραστειού Αριστοκλήν Αυγουστή, 45 ετών. 
Ούτος ενώ μετεφέρετο εις το Νοσοκομειον υπέκυψεν εις τα τραύματά του.



Ως ανεφέρθη εις την αστυνομίαν το θύμα μετέβη εις την μάνδραν του συνοδευόμενον υπό του ποιμένος τον οποίον εργοδοτεί.

Ενώ ο Αυγουστή άρμεγε τα πρόβατά του ενεφανίσθησαν τέσσερις ένοπλοι φέροντες στολάς παραλλαγής, οι οποίοι αφού τον εκάλεσαν να τους πλησιάσει τον ωδήγησαν εις μικράν απόστασιν από την μάνδραν και ήρχισαν να τον κτυπούν ακολούθως δε τον επυροβόλησαν.

Υπάρχει ισχυρισμός ότι ανεγνωρίσθησαν τρεις εκ των ενόπλων, κατά των φερομένων ως αναγνωρισθέντων εξεδόθησαν εντάλματα συλλήψεως και διενεργείας ερεύνης εις τας οικίας των.

Προς διεκόλυνσιν των αστυνομικών ανακρίσεων συνελήφθησαν τρία πρόσωπα εκ Πραστειού Αυδήμου".

Η εφημερίδα "Κύπρος" δημοσίευσε την είδηση κάτω από τον δίστηλο τίτλο "δολοφονία στελέχους της κινήσεως Γρίβα".

Αντίθετα η "Πατρίς" της αντιπολίτευσης έδωσε προβολή στη δολοφονία κάτω από τον τίτλο "Δολοφονία Ενωτικού Αγωνιστού".

Τελικά οι συλληφθέντες αθωώθηκαν από το Δικαστήριο ύστερα από δίκη που ακολούθησε.

Δεν έχουμε παρά να τιμήσουμε τη μνήμη αυτού του άκαμπτου ενωτικού αγωνιστή που δολοφονήθηκε διότι αρνήθηκε να αθετήσει τους όρκους που έδωσε για Ένωση με την Ελλάδα και δεν έλαβε μέρος στο μεγάλο πανηγύρι του νεοσύστατου τότε, πελατειακού κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Τιμή σε αυτούς που εναντιώθηκαν στη δια νόμου απαγόρευση της αυτοδιάθεσης, στην επάνοδο της Τουρκίας στην Κύπρο, στην καθιέρωση της συγκυριαρχίας αντί της κυριαρχίας της πλειοψηφίας, στη νομική διχοτόμηση της κυριαρχίας και της διοικήσεως, στην καθιέρωση προνομιακής θέσης εις την τουρκική μειονότητα, στην ισοδυναμία Ελλήνων και Τούρκων στα θέματα διακυβέρνησης και γενικά σε όλα αυτά τα κατάπτυστα αίσχη που οι εθνάρχες μας (ο Θεός να τους κάνει) υπέγραψαν.

ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗ
ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Κύπρος Πατρίδα μου


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"