GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Με την αποστολή 15.000 στρατιωτών στα σύνορα με τις ΗΠΑ σκοπεύει η κυβένηση του Μεξικού να διασφαλίσει τη συμφωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Μεταναστευτικό

«Αν αφήσουμε τη φύλαξη στα χέρια μόνο της μεταναστευτικής υπηρεσίας, δεν θα πετύχουμε το στόχο μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του...






«Αν αφήσουμε τη φύλαξη στα χέρια μόνο της μεταναστευτικής υπηρεσίας, δεν θα πετύχουμε το στόχο μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του μεξικανικού υπουργείου Άμυνας

Με την αποστολή 15.000 στρατιωτών στα σύνορα με τις ΗΠΑ σκοπεύει η κυβένηση του Μεξικού να διασφαλίσει τη συμφωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Μεταναστευτικό, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Άμυνας της αμερικανικής χώρας.




«Στα βόρεια σύνορά μας θα μετακινηθούν σχεδόν 15.000 στρατιώτες», ανέφερε η ανακοίνωση, λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, υπό το βάρος της απειλής Τραμπ για την επιβολή επιπλέον δασμών στα μεξικανικά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ.

«Αν αφήσουμε τη φύλαξη στα χέρια μόνο της μεταναστευτικής υπηρεσίας, δεν θα πετύχουμε το στόχο μας.
Να γιατί παρέχουμε υποστήριξη με τον στρατό.
Είναι μία πολιτική που διασφαλίζει και τις δύο πλευρές των συνόρων»,δήλωσε ο εκπρόσωπος του μεξικανικού υπουργείου Άμυνας.

Πριν την επίτευξη της συμφωνίας, ο Τραμπ είχε απειλήσει να επιβάλει 5% επιπλέον δασμούς στα μεξικανικά προϊόντα, κάθε μήνα, φτάνοντας συνολικά έως το 25%, αν η κυβέρνηση του Μεξικού δεν συναινούσε στο σχέδιο αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης.

Ο υπουργός Άμυνας διευκρίνισε πως άλλοι 6.500 άνδρες αναπτύχθηκαν στα νότια σύνορα του Μεξικού, με τη Γουατεμάλα, για να εμποδίζουν τη διέλευση χιλιάδων μεταναστών από την κεντρική Αμερική που προσπαθούν να φθάσουν στις ΗΠΑ, αφού εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους για να σωθούν από τη βία και την ανέχεια.

Στα τέλη του Μαΐου, ο Τραμπ απείλησε ότι θα επιβάλλει δασμούς σε όλα τα προϊόντα μεξικανικής πρωτεύουσας που εισάγονται στις ΗΠΑ εάν οι μεξικανικές αρχές δεν ανακόψουν τις ροές των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο, που περιγράφει με τον όρο «εισβολή».

protothema.gr