GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Υπόγειες διεργασίες για αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια: Ποιες χώρες «ακρωτηριάζονται» με τις ευλογίες του Βερολίνου -Τρίβουν τα χέρια τους οι Αλβανοί

Υπόγειες διεργασίες για αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια πραγματοποιήθηκε στην έκτακτη Σύνοδο στο Βερολίνο με τη συμμετοχή Βαλκαν...






Υπόγειες διεργασίες για αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια πραγματοποιήθηκε στην έκτακτη Σύνοδο στο Βερολίνο με τη συμμετοχή Βαλκανικών χωρών. 
Η Σύνοδος αυτή προκάλεσε μεγάλη εντύπωση καθώς αιφνιδίασε όλες τις χώρες της περιοχής σχετικά με τις κυοφορούμενες εξελίξεις.

Λίγο πριν την Σύνοδο Γαλλία και Γερμανία είχαν αποδεχτεί το σχέδιο ανταλλαγής εδαφών μεταξύ Σερβίας και Κόσόβου.
Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι έγιναν προσπάθειες από τους διοργανωτές να βρεθεί τρόπος για την συνέχιση του διαλόγου στο ζήτημα του Κοσόβου, παρ’ όλα αυτά δεν υπήρξε κάποια συμφωνία με δεδομένο ότι η Πρίστινα δεν έδειξε διάθεση για την κατάργηση των δασμών που επέβαλε για την εισαγωγή εμπορευμάτων από την Σερβία.
Χαρακτήρισε θετικό το ότι δόθηκε νέο ραντεβού για την 1η Ιουλίου στο Παρίσι, όπου – όπως είπε – η συνάντηση δεν θα έχει τόσο διευρυμένη μορφή και θα επικεντρωθεί στην αναζήτηση τρόπων για την συνέχιση του διαλόγου, με στόχο την οριστική επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου.

Ποια η εκτίμηση του Προέδρου της Σερβίας

«Το διάστημα των δύο μηνών, που θα προηγηθεί της συνάντησης των Παρισίων θα χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία συνθηκών σταθερότητας που θα λειτουργήσουν ευνοϊκά στην αναζήτηση λύσης στον διάλογο», επισήμανε ο Βούτσιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας χαρακτήρισε ισορροπημένη την στάση που τήρησαν η Άγγελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του από την συμπεριφορά των πρωθυπουργών της Κροατίας, της Σλοβενίας και του Μαυροβουνίου.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς επέκρινε την στάση του πρωθυπουργού της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Ντένις Ζβίζντιτς, ο οποίος, υποστήριξε ο Βούτσιτς, επιτέθηκε κατά της Republika Srpska, μιας εκ των δύο διοικητικών οντοτήτων της χώρας του.

Δυσαρεστημένος δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας και για την τοποθέτηση του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, επειδή δικαιολόγησε την Πρίστινα για την επιβολή δασμών.

Ο πρόεδρος του Κοσόβου Χάσιμ Θάτσι μετά το τέλος της συνόδου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ήταν μία επίπονη συνάντηση, χωρίς συγκεκριμένο αποτέλεσμα».

Ο Θάτσι ανέφερε ότι το συμπέρασμα της συνόδου είναι ότι «η ψυχρή σύγκρουση (…) μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας πρέπει να ξεπεραστεί» και επισήμανε ότι το Κόσοβο είναι ανοιχτό στον διάλογο και δεν θέτει όρους.

Εν τω μεταξύ,ένα βίντεο εμφανίσθηκε στα αλβανικά κοινωνικά δίκτυα στο οποίο Αλβανοί μαθητές σε μια παράσταση σχηματίζουν έναν χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας.

Στην αρχή του βίντεο παρουσιάζεται ένας νεαρός που κρατά έναν χάρτη με τα σύνορα της Αλβανίας και στη συνέχεια έρχονται μικροί μαθητές που προσθέτουν στον χάρτη κομμάτια από την Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της πΓΔΜ, το Κοσσυφοπέδιο, το ανατολικό Μαυροβούνιο και τη νότια Σερβία, σύμφωνα με δημοσίευμα από τον echedoros-a.gr.


Με τον τρόπο αυτόν  δημιουργούν τον λεγόμενο χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας, όπως σημειώνει η σερβική b92.

Οι Αλβανοί ονειρεύονται να αποκτήσουν «αναίμακτα» μια «Μεγάλη Αλβανία»…

Δειτε το Βιντεο ΕΔΩ 
https://www.facebook.com/StariLiberal/videos/1201337796700860/?v=1201337796700860


-