GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σταματήστε να εξευτελίζετε τις Ένοπλες Δυνάμεις - Άρθρο του Στρατηγού Ελευθέριου Συναδινού

Άρθρο του Στρατηγού Ελευθέριου Συναδινού Προέδρου της Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Ένωσης Σταματήστε να εξευτελίζετε τι...

Άρθρο του Στρατηγού Ελευθέριου Συναδινού
Προέδρου της Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Ένωσης

Σταματήστε να εξευτελίζετε τις Ένοπλες Δυνάμεις 

Πόσο μικροί πρέπει να είναι και να αισθάνονται, όσοι ηγούνται σήμερα των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να σκέφτονται την μετονομασία του «στρατοπέδου Χρ. Καβράκου», της Σχολής Μονίμων Αξιωματικών (ΣΜΥ) ...και μάλιστα ενώ, η προ ολίγων μηνών, ηγεσία του ΥΠΕΘΑ υπό τον κ. Καμμένο είχε αρνηθεί την μετονομασία αυτή με εμπεριστατωμένη αιτιολογία...

Και καλά ο κομματικός κομισάριος ΑΝΥΕΘΑ κ. Ρήγας...
Καταλαβαίνω την εσωτερική του σύγκρουση και το καθημερινό ψυχοφθόρο άλγος να ασκεί υπουργικά καθήκοντα στον Ελληνικό Στρατό.
Είναι γνωστό ότι κάθε συνειδητός κομμουνιστής μισεί τον Ελληνικό Στρατό, καθώς ποτέ δεν ξέχασε, ότι ο Έλληνας Αξιωματικός και ο Έλληνας Στρατιώτης, ήσαν αυτοί που συνέτριψαν τους ελληνόφωνους και σλαβόφωνους συμμορίτες του Ζαχαριάδη που αγωνίζοταν να διαμελίσουν την Ελλάδα ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ.
Αλλά ο ΥΕΘΑ κ. Αποστολάκης και ο Α/ΓΕΣ Στρατηγός Καμπάς;
Πόση κομματική τσίμπλα πρέπει να τους έχει τυφλώσει, ώστε να έχουν χάσει κάθε επαφή με την ψυχή και την ιστορία του Έλληνα Αξιωματικού;

Ο Στρατηγός Καβράκος κατετάγη εθελοντής στον Ελληνικό Στρατό και εξήλθε της ΣΜΥ με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού.
Πολέμησε στους Βαλκανικούς πολέμους, στην Μικρασιατική Εκστρατεία και στο Βορειοηπειρωτικό έπος του 1940.
(Στο έπος του 1940, στο οποίο ο Ζαχαριάδης και το ΚΚΕ, πιστοί στον πατερούλη τους Στάλιν, σύμμαχο τότε του Χίτλερ, καλούσαν τους Έλληνες στρατιώτες,  να πάψουν να πολεμούν τους Ιταλούς «σε ξένα εδάφη», (εννοώντας την απελευθερωμένη Βόρειο Ήπειρο) και να στρέψουν τα όπλα τους «ενάντια στην Βασιλομεταξική σπείρα»). 
Κατά την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα ήταν Στρατιωτικός Διοικητής Αθηνών και ως εκ τούτου σ' αυτόν έτυχε η μοίρα να παραδώσει την πόλη των Αθηνών διότι άλλη λύση δεν υπήρχε. 
Αποστρατεύτηκε το 1941 και βρήκε φρικτό θάνατο κατακρεουργημένος από τους εγκληματίες της ΟΠΛΑ, δολοφονικό όργανο του ΚΚΕ.

Την φυσική εξόντωση του Στρατηγού Καβράκου από τους κομμουνιστές, ετοιμάζεται να ακολουθήσει και η ηθική δολοφονία του, πάλι από τους ίδιους, με την μετονομασία του Στρατοπέδου της ΣΜΥ. 
Πραγματική δε ύβρη κατά της ιστορίας τον Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί και η φημολογούμενη απόδοση στο Στρατόπεδο του ονόματος του «αρχιστρατήγου του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ» Στεφάνου Σαράφη.
Ναι, αυτού που με κατεβασμένο το κεφάλι και κάτωχρος, άκουσε στο Συνέδριο του Λιβάνου, τον Μάιο του 1944, τον Γ. Καρτάλη να του λέει ότι «Ανηγορεύθη αρχιστράτηγος του ΕΛΑΣ ΔΙ' ΕΜΠΤΥΣΜΟΥ...» θυμίζοντάς του ότι επρόδωσε τον δολοφονημένο από το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, συμμαχητή του δημοκρατικό Αξιωματικό Ψαρρό και αφού και ο ίδιος έπεσε στα χέρια των κομμουνιστών υποφέροντας τα πάνδεινα και εμπτυόμενος ως προδότης, τελικώς εδέχθη να ηγηθεί του ΕΛΑΣ για να σώσει το τομάρι του.

Είναι φυσικό λοιπόν, ο κομματικός κομισάριος ΑΝΥΕΘΑ να θέλει την μετονομασία του Στρατοπέδου της ΣΜΥ.
Αλλά ο ΥΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης και ο Α/ΓΕΣ Στρατηγός Καμπάς ας σταθούν, έστω για μια στιγμή στο ύψος του Έλληνα Αξιωματικού.
Ας ξεχάσουν για λίγο, ο μεν πρώτος ότι από στενός συνεργάτης του Παπαντωνίου και του βαθύ ΠΑΣΟΚ, έγινε Ναύαρχος,  διά δικαστικής αποφάσεως και ο δεύτερος, ότι ενώ θα έπρεπε να λογοδοτήσει ως Διοικητής του Δ' ΣΣ, για την εξευτελιστική σύλληψή και απαγωγή από τους Τούρκους, των δύο στρατιωτικών μας στον Έβρο πριν από ένα χρόνο, αυτή τη στιγμή ηγείται του ΓΕΣ.
Ας πάψουν τον εξευτελισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. 
Όσες ομοιότητες και αν υπάρχουν με τον «δι εμπτυσμού αρχιστράτηγο του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ» καιροσκόπο Στ. Σαράφη, ας θυμηθούν ότι αυτός τουλάχιστον όταν άκουσε το εθνικό κατηγορητήριο από τα χείλη του Γ. Καρτάλη, κατέβασε από ντροπή το κεφάλι, ίσως γιατί του είχαν απομείνει κάποια ίχνη συνειδήσεως.
Αν έχουν λίγη τσίπα  ας κάνουν και αυτοί  το ίδιο και ας παραιτηθούν,  αντί να προδίδουν τα ιδανικά του Έλληνα Αξιωματικού και το χρέος τους έναντι της Ελληνικής ιστορίας.

Κύριοι, έχετε πολλά κοινά με τον  Σαράφη, αλλά όπως και εκείνον σας χρησιμοποιούν εις βάρος της Πατρίδος και των Ενόπλων της Δυνάμεων.
Θυμηθείτε όμως ότι πάντα ισχύει το ρηθέν πως  «Την προδοσία πολλοί ηγάπησαν, τον προδότη ουδείς».