GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αρχαιολόγοι: Βρήκαμε το Βαπτιπτήριο στην Αγία Σοφιά

Το Βαπτιστήριο, δηλαδή το μέρος όπου βαπτίζονταν τα παιδιά των βυζαντινών αυτοκρατόρων μέσα στην Αγία Σοφία, φέρεται να ανακάλυ...




Το Βαπτιστήριο, δηλαδή το μέρος όπου βαπτίζονταν τα παιδιά των βυζαντινών αυτοκρατόρων μέσα στην Αγία Σοφία, φέρεται να ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στα άδυτα του ιστορικού μνημείου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης στο μουσείο, Βρετανοί και Τσέχοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στο υπόγειο και έξω από το ναό καινούριους χώρους, που αλλάζουν κατά πολύ τα μέχρι στιγμής δεδομένα για το παγκοσμίου φήμης ιστορικό μνημείο.
«Η όψη της Αγίας Σοφίας είχε μία εντελώς διαφορετική μορφή όταν κατασκευάστηκε από το κόκκινο κτίσμα που γνωρίσαμε τους τελευταίους αιώνες», αναφέρουν οι ερευνητές , που σημειώνουν ότι «η ανακάλυψη ενός τόσο μεγάλου ‘νέου’ κομματιού της εκκλησίας που κατασκεύασε ο Ιουστινιανός, της Αγίας Σοφίας, δεν έχει προηγούμενο…», λένε οι ερευνητές του πανεπιστημίου Reading της Αγγλίας και της Εθνικής Επιτροπής Βυζαντινών Σπουδών της Τσεχίας.

Τα μέλη της ομάδας φέρεται να ανακάλυψαν μέρος του Μεγάλου Βαπτιστηρίου, στο οποίο υπήρχε μία τεράστια μαρμάρινη κολυμπήθρα για να βαφτίζονται τα μωρά-πρίγκηπες πριν από 1.400 χρόνια.