GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η ΕΕ εγκαταλείπει τον Ελληνισμό: Μόνο ο Ορμπάν υπέρ των κυρώσεων εναντίον της Άγκυρας – Χάρτης-σοκ για την Κυπριακή ΑΟΖ

«Σ’ αυτόν τον πόλεμο θα είμαστε μόνοι μας» είχε πει πριν λίγους μήνες ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ και νυν Υπουργός Εθνικής Άμυνας και μάλλο...




«Σ’ αυτόν τον πόλεμο θα είμαστε μόνοι μας» είχε πει πριν λίγους μήνες ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ και νυν Υπουργός Εθνικής Άμυνας και μάλλον δεν είχε άδικο.
Οι Ευρωπαίοι για άλλη μια φορά δείχνουν να εγκαταλείπουν τον Ελληνισμό, κάνοντας τα στραβά μάτια στις τουρκικές προκλήσεις.

Χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε από τους ομολόγους του να εξετάσουν συγκεκριμένα μέτρα εναντίον ατόμων και εταιρειών που εμπλέκονται σε διερευνητικές γεωτρήσεις στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε, διπλωματική πηγή στον Τύπο στο Σίμπιου υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

Οι ηγέτες, σύμφωνα με την πηγή, συμπεριλαμβανομέν του Βίκτορ Ορμπάν (Ουγγαρία), Νταλία Γκαρμπαουσκάϊτε (Λιθουανίας), Στέφανς Λοέφβεν (Σουηδίας) και Αλέξης Τσίπρα (Ελλάδας) εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο κυπριακό αίτημα.

Αυτά ας τα βλέπει και ο κ. Μητσοτάκης, που έχει εξαπολύσει πόλεμο κατά του Ούγγρου ηγέτη!

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα πάντα με την πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, δήλωσε ότι υποστηρίζει τα συμφέροντα της Κύπρου, αλλά οι εν λόγω κυρώσεις δεν συζητήθηκαν στη συνεδρίαση.

Με λίγα λόγια, βγάλτε μόνοι τα κάστανα από την φωτιά.
Οι ισχυρές χώρες δεν περιμένουν βοήθεια, αλλά προχωράνε σε βήματα που θα κάνουν τον αντίπαλο να ξανασκεφτεί την επόμενη πρόκληση.

Εμείς όχι μόνο δεν το κάνουμε, αλλά έχουμε μείνει πλέον πίσω στα εξοπλιστικά.
Η φιλοπατρία δεν αρκεί. Τα στελέχη των ΕΔ δίνουν τα πάντα, όμως χρειάζεται άμεσα ανανέωση του στόλου.

Χρειαζόμαστε φρεγάτες. Εχουμε 20 χρόνια να ανανεώσουμε το στόλο μας στο ΠΝ, την στιγμή που η Τουρκία κατασκευάζει τα δικά της οπλικά συστήματα. 
Με το ζήτημα των F-16 φαίνεται πως ακόμα καθυστερεί η αναβάθμιση, ενώ για αγορά νέων μαχητικών θα πρέπει να περιμένουμε.

Επίσης κύριοι τι έχει γίνει με το λεγόμενο εθνικό πλοίο; Ποιοι και γιατί δεν επέτρεψαν να προχωρήσει η υπόθεση; Χρειάζονται άμεσες κινήσεις, πριν είναι ήδη αργά!

ΧΑΡΤΗΣ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Την ίδια ώρα το τουρκικό πρακτορείο Anadolu δημοσίευσε έναν χάρτη στον οποίο δείχνει την τουρκική υφαλοκρηπίδα να εκτείνεται μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η Άγκυρα όχι μόνο δείχνει να αγνοεί κάθε διεθνή συνθήκη αλλά επιχειρεί να βγει και στην αντεπίθεση.

Δείτε τον χάρτη:


pentapostagma.gr