GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι 17άρηδες τιμώρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη εκλογικό θρίλερ για την 3η θέση – Αυτές είναι οι έδρες που παίρνουν τα κόμματα!

Τα αποτελέσματα από το κοινό exit poll που παρουσίασαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί -πλην της ΕΡΤ, η οποία δημοσιοποίησε δικό της αποτέλε...



Τα αποτελέσματα από το κοινό exit poll που παρουσίασαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί -πλην της ΕΡΤ, η οποία δημοσιοποίησε δικό της αποτέλεσμα– έχουν βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα.

Αυτά βέβαια μιλούν για καθαρή νίκη της ΝΔ, ενώ τα πρώτα στοιχεία δείχνουν και τις έδρες που παίρνουν τα κόμματα.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο, ωστόσο, είναι το πώς ψήφισαν οι νέοι ψηφοφόροι.
Μιλάμε για μια δεξαμενή περίπου 500.000 ψηφοφόρων, από 17 έως 21 ετών που είχαν δικαίωμα ψήφου για πρώτη φορά στην ζωή τους.




Ήταν μια δεξαμενή βεβαίως από την οποία όλα τα κόμματα ήθελαν… μεγάλο κομμάτι της πίτας και τελικά όπως φαίνεται το κόμμα που χαμογελά είναι η ΝΔ.

Αναλυτικά το πώς ψήφισαν οι νέοι σύμφωνα με το exit poll

ΝΔ: 30,5%

ΣΥΡΙΖΑ: 25,6%

ΚΙΝΑΛ: 3,1%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 13,3%

ΚΚΕ: 3,7%

Η ΒΟΜΒΑ ΜΑΥΡΟΥ!

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι καταγγελίες του επικεφαλής της MRB, Δημήτρη Μαύρου στο Star περί οδηγίας της Κουμουνδούρου να μην ψηφίσει ο κεντρικός πυρήνας του κόμματος στα exit polls.
Να απέχουν δηλαδή, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ από τις κάλπες των exit polls έξω από τα εκλογικά κέντρα.

Αν κάτι τέτοιο ισχύει, η κυβέρνηση επιχειρεί συντονισμένα να αποδομήσει τις δημοσκοπήσεις, ειδικά τώρα που δεν την ευνοούν.
Εκμεταλλευόμενη την κλονισμένη εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης στην αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων, αποπροσανατολίζει τα αποτελέσματα, έτσι ώστε να κερδίσει το παιχνίδι των εντυπώσεων.

Να εμφανιστεί αρχικά μεγαλύτερη η διαφορά υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έτσι ώστε αργότερα να καταγγείλει τις «στημένες δημοσκοπήσεις» και να μετατρέψει την καθαρή ήττα της σε «στρατηγική νίκη».

ΟΙ ΕΔΡΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Τα πρώτα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, σύμφωνα με το exit poll, δίνουν και την πρώτη εικόνα για τις έδρες που παίρνουν τα κόμματα στην ευρωβουλή.

Με βάση πάντα το exit poll που έδωσαν από κοινού τα ιδιωτικά κανάλια, οι έδρες που κερδίζουν τα κόμματα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι:

ΝΔ: 8-9

ΣΥΡΙΖΑ: 6-7

ΚΙΝΑΛ: 2-3

Χρυσή Αυγή: 1-2

ΚΚΕ: 1-2

Ελληνική Λύση: 0-1

ΜεΡΑ 25: 0-1

ΤΑ ΕΒΑΨΑΝ ΜΑΥΡΑ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ

Ο φωτογραφικός φακός της Eurokinissi κατέγραψε προβληματισμένα έως και σκυθρωπά πρόσωπα μετά την ανακοίνωση του exit poll για τις ευρωεκλογές 2019 το οποίο έδινε σαφέστατο και ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα αποτελέσματα του exit poll που δείχνουν μεγάλη διαφορά, προφανέστατα δεν άρεσαν στους υποστηρικτές της Ρένας Δούρου που διεκδικεί την περιφέρεια Αττικής και του Νάσου Ηλιόπουλου που διεκδικεί το δήμο της Αθήνας.
Προς το παρόν δεν υπάρχει εικόνα για τα αποτελέσματα σε δήμο και περιφέρεια, ωστόσο οι δημοσκοπήσεις της προηγούμενης περιόδου δεν έδειχναν κανέναν τους να προηγείται έναντι των συνυποψηφίων τους.

TI ANAΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ

Το γύρο του κόσμου κάνουν τα exit poll που καταγράφουν νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές στην Ελλάδα και ήττα του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα για πρώτη φορά από το 2014.

«Τα exit poll στην Ελλάδα δείχνουν ότι είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα χάσει ψηφοφορία,περιλαμβανομένου και του δημοψηφίσματος προτού υπογράψει το τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης, αφότου ήλθε στην εξουσία τον Ιανουάριο του 2015», γράφει το Bloomberg.

«Η διαφορά μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος ΣΥΡΙΖΑ και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται μεταξύ 3%-11% κι ίσως ωθήσει τον πρωθυπουργό να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, ίσως και τον Ιούνιο, αντί να ολοκληρώσει τη θητεία του στα τέλη Σεπτεμβρίου. Και τώρα υπάρχει πιθανότητα να χάσει και εκείνες τις εκλογές», προσθέτει.
Και σχολιάζει:

«Το μεγάλο ερώτημα για τους επενδυτές ομολόγων και στο χρηματιστήριο στην Ελλάδα μετά την προβολή του αποτελέσματος είναι κατά πόσον ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παραδεχθεί την ήττα και θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές ή θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι τον Οκτώβριο προσπαθώντας να μειώσει το χάσμα με την κεντροδεξιά αντιπολίτευση προσφέροντας ακόμη περισσότερα δώρα στους ψηφοφόρους. Αυτά τα ακριβά δώρα έχουν ήδη προκαλέσει κάποιες εντάσεις στις σχέσεις της Ελλάδας με τις Βρυξέλλες και προκαλούν ανησυχίες για τα δημοσιονομικά της πλέον χρεωμένης χώρας της ΕΕ».

Για πρώτη ήττα του Αλέξη Τσίπρα από το 2014 κάνει λόγο και η γερμανική Die Welt: «Το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προηγείται στην Ελλάδα σύμφωνα με τα πρώτα exit-poll.
Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο Ert πιάνει ποσοστό γύρω στο 32% (από 22,7% το 2014).
O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αντίθεται υπέστη για πρώτη φορά εκλογική ήττα από το 2014.
Το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερο με 27% -κατά τι περισσότερο σε σύγκριση με το 26,6% το 2014.
Για την τρίτη θέση παλεύουν η  Χρυσή Αυγή και το σοσιαλιστικό ΚΙΝΑΛ».