GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Το F-35 πετά πάνω από την Ακρόπολη - Εντυπωσιακή διέλευση σχηματισμού 8 μαχητικών (Bίντεο )

Εντυπωσιακή διέλευση πάνω από την Ακρόπολη σχηματισμού οχτώ μαχητικών της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και των φίλων χωρών που ...



Εντυπωσιακή διέλευση πάνω από την Ακρόπολη σχηματισμού οχτώ μαχητικών της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και των φίλων χωρών που τιμούν με τη συμμετοχή τους στην πολυεθνική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2019 που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ανδραβίδα.

Τα μαχητικά διέσχισαν τον αττικό ουρανό από τις 18:20 έως τις 18:30, στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος 2019».

Στον σχηματισμό του οποίου ηγούνταν ένα ελληνικό Mirage 2000-5, ακολουθούμενο από ένα Phantom F-4, επίσης της Πολεμικής Αεροπορίας, συμμετείχαν επίσης δύο ελληνικά F-16, ένα αμερικανικό και ένα ισραηλινό του ιδίου τύπου, ένα Tornado της ιταλικής Αεροπορίας και φυσικά η μεγάλη ατραξιόν:


Ένα μαχητικό πέμπτης γενιάς F-35 Lightning II των Ιταλών!

Η πολυεθνική αεροπορική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2019», διεξάγεται με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Ιταλίας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η άσκηση εξελίσσεται σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από την Ελλάδα αλλά και από άλλα συμμαχικά κράτη, καθώς και δυνάμεων του στρατού ξηράς και του πολεμικού ναυτικού.

Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης είναι να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν ένα σύνθετο, πολλαπλών απειλών περιβάλλον μάχης, ώστε να μεγιστοποιήσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της πολεμικής αεροπορίας.

Η άσκηση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο πάνω από την Αθήνα:










.