GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία: Η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε όλες τις εναλλακτικές για το Brexit

Όλες τις εναλλακτικές στη Συμφωνία Αποχώρησης την οποία διαπραγματεύθηκε η πρωθυπουργός του Συντηρητικού Κόμματος Τερέζα Μέι ...





Όλες τις εναλλακτικές στη Συμφωνία Αποχώρησης την οποία διαπραγματεύθηκε η πρωθυπουργός του Συντηρητικού Κόμματος Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση, απέρριψαν τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων στις λεγόμενες «ενδεικτικές» ψηφοφορίες, που διεξήχθησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Η πρόταση να επιδιωχθεί μόνιμη τελωνειακή ένωση του ΗΒ με την ΕΕ απορρίφθηκε με 276 ψήφους κατά.

H πρόταση να επιδιωχθεί η δημιουργία μιας «κοινής αγοράς 2.0» με την ΕΕ απορρίφθηκε με 282 ψήφους κατά.
H πρόταση να υπάρξει νέο δημοψήφισμα για την επιβεβαίωση της όποιας συμφωνίας για το Brexit από τους πολίτες απορρίφθηκε με 292 ψήφους κατά, όπως επίσης και η πρόταση να ανακληθεί η διαδικασία βάσει του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, δηλαδή να ακυρωθεί η αποχώρηση του ΗΒ από την ΕΕ ως λύση της ύστατης προσφυγής προκειμένου να αποφευχθεί το Brexit χωρίς συμφωνία, απορρίφθηκε με 292 ψήφους κατά.

Στο μεταξύ και οι δέκα βουλευτές του βορειοϊρλανδικού πιστού στο στέμμα Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (Democratic Unionist Party, τάχθηκαν εναντίον των εναλλακτικών επιλογών ως προς το Brexit στις λεγόμενες «ενδεικτικές» ψηφοφορίες που διεξήχθησαν το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή των Κοινοτήτων, είπε εκπρόσωπός του.

«Καμιά τους δεν είναι η επιλογή που προτιμάμε», εξήγησε ο εκπρόσωπος του DUP μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.