GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Καταπέλτης» ο Κρις Σπύρου: «Aνθελληνική, Ανυπόστατη και Παράνομη» η Συμφωνία των Πρεσπών

«Aνθελληνική, Ανυπόστατη και Παράνομη» χαρακτηρίζει την Συμφωνία των Πρεσπών ο ελληνοαμερικανός πολιτικός, Κρις Σπύρου. ...






«Aνθελληνική, Ανυπόστατη και Παράνομη» χαρακτηρίζει την Συμφωνία των Πρεσπών ο ελληνοαμερικανός πολιτικός, Κρις Σπύρου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι εάν τα Ηνωμένα Έθνη επικυρώσουν την παράνομα επικυρωμένη Συμφωνία των Πρεσπών, τότε θα φέρουν την ευθύνη επικύρωσης μιας «μαϊμού» διεθνούς συμφωνίας και θα βρεθούν εκτεθειμένα ενώπιον της παγκόσμιας δικαιοσύνης».
Κι αυτό γιατί, όπως υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο κ. Σπύρου, η συγκεκριμένη διεθνής συμφωνία, ουδέποτε υπογράφηκε από τον Πρόεδρο Σκοπίων, Γκιόργκε Ίβανοφ.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Με το εθνόσημο της Ελλάδας να στέκεται δίπλα στο εθνόσημο της «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», στο ίδιο επιστολόχαρτο, με ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου 2019, η «Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη», Πρέσβης Μαρία Θεοφίλη και η (Προσωρινή) «Επιτετραμμένη της Μόνιμης Αντιπροσωπίας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» στα Ηνωμένα Έθνη, Σάνια Ζωγράφσκα Κρστέσκα, ειδοποιούν τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ότι: «η Τελική Συμφωνία», «η οποία έλαβε χώρα στις Πρέσπες στις 17 Ιουνίου 2018, έχουμε την τιμή να σας πληροφορήσουμε για την εφαρμογή της στα Ηνωμένα Έθνη, ότι στις 12 Φεβρουαρίου 2019 η Τελική Συμφωνία τέθηκε σε ισχύ.»

Κλείνοντας την επιστολή τους, η Πρέσβης Μαρία Θεοφίλη, και η (Προσωρινή) Επιτετραμμένη Σάνια Ζωγράφσκα Κρστέσκα, παραγγέλνουν στον Γενικό Γραμματέα:
«Θα θέλαμε να αδράξουμε την ευκαιρία να εκφράσουμε την βαθιά ευγνωμοσύνη μας στον Προσωπικό σας Απεσταλμένο, κύριο Μάθιου Νίμιτς, για την υποστήριξή του, καθ” όλη την διαδικασία. 
Παρακαλούμε να διαβιβαστεί η επιστολή αυτή στην Γενική Συνέλευση και στο Συμβούλιο Ασφαλείας.»

Ο λόγος που οι αρχιτέκτονες και οι υπογράφοντες της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν συγχαίρουν επίσημα τον «Προσωπικό Απεσταλμένο» του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, «για την υποστήριξή του, καθ” όλη την διαδικασία» είναι ύποπτος, και εντελώς παράλογος.

Και ο λόγος που οι Αντιπρόσωποι τον Μονίμων Αντιπροσωπιών των δύο κρατών στα Ηνωμένα Έθνη δεν εκφράζουν τις ευχαριστίες τους εκ μέρους των Κυβερνήσεων που αντιπροσωπεύουν, είναι κι αυτός ύποπτος και παράλογος.

Ο τρόπος και ο χρόνος που απέκτησε κρατική οντότητα και «Μόνιμη Αντιπροσωπεία» στα Ηνωμένα Έθνη, το ανύπαρκτο κράτος με το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», ο λόγος που οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι διαβιβάζουν το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών, και ανακοινώνουν την ημερομηνία έναρξης της ισχύος της στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και οι λόγοι που οι αρχιτέκτονες και οι υπογράφοντες της Συμφωνίας των Πρεσπών απέφευγαν να αναγνωρίσουν και να ευχαριστήσουν τον Μάθιου Νίμιτς για τις υπηρεσίες του, είναι ύποπτοι και ανεξήγητοι.

Αναρωτιέται κανείς.
Γιατί ο κύριος Νίμιτς εξαφανίστηκε από την διαδικασία, όπως εξαφανίστηκαν και οι αρχιτέκτονες και οι συνυπογράφοντες της Συμφωνίας των Πρεσπών;
Γιατί όλοι τους γνώριζαν πολύ καλά ότι το Σύνταγμα της «Δημοκρατίας των Σκοπίων», του κατά την Συμφωνία των Πρεσπών, «Δεύτερου Μέρους», καθορίζει ξεκάθαρα.
Οι διεθνείς συμφωνίες του κράτους αυτού συνάπτονται και υπογράφονται μόνο από τον Πρόεδρο της εν λόγω Δημοκρατίας.

Το «Άρθρο 119» του Συντάγματος του «Δεύτερου Μέρους» αναφέρει συγκεκριμένα: «Διεθνείς συμφωνίες συνάπτονται στο όνομα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας.»
Και το «Άρθρο 118» του Συντάγματος του «Δεύτερου Μέρους» αναφέρει επίσης ξεκάθαρα:
«Οι διεθνείς συμφωνίες που έχουν κυρωθεί σύμφωνα με το Σύνταγμα αποτελούν μέρος της εσωτερικής έννομης τάξης και δεν μπορούν να τροποποιηθούν από το νόμο.»

Ο Μάθιου Νίμιτς, οι αρχιτέκτονες και οι συνυπογράφοντες της Συμφωνίας των Πρεσπών γνώριζαν πολύ καλά, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του «Δεύτερου Μέρους», της «Δημοκρατίας των Σκοπίων», Γκιόργκε Ίβανοφ, δεν συνέταξε, ούτε υπέγραψε την Συμφωνία των Πρεσπών.

Όλοι τους γνώριζαν επίσης, ότι ο Πρόεδρος Ίβανοφ ακύρωσε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, διεξήγαγε στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, με το παραπλανητικό ερώτημα προς τους ψηφοφόρους του κράτους τους:
«Είστε υπέρ της εισόδου στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ με την αποδοχή της συμφωνίας ανάμεσα στην Δημοκρατία της «Μακεδονίας» και την Δημοκρατία της Ελλάδας;»

Ο Πρόεδρος Ίβανοφ ακύρωσε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος διότι σχεδόν 70% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων του κράτους δεν προσήλθαν στις κάλπες.
Και ότι μόνο 30% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων της Δημοκρατίας του «Δεύτερου Μέρους» συμμετείχε στην αντισυνταγματική απόπειρα του Ζόραν Ζάεφ, να ανατρέψει την απόφαση του Προέδρου Ίβανοφ να απορρίψει την Συμφωνία των Πρεσπών.

Παρότι γνώριζαν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών κατέστη ανυπόστατη με την άρνηση του Προέδρου Ίβανοφ να την υπογράψει, και την άρνηση του λαού να επιβάλει στον Πρόεδρο Ίβανοφ να αλλάξει την απόφασή του, ο Ζόραν Ζάεφ και οι συνέταιροί του συνέχισαν τις διαδικασίες που η Συμφωνία των Πρεσπών απαιτούσε.
Με τον Μάθιου Νίμιτς να βρίσκεται σε παρατεταμένες διακοπές, τις οποίες όπως ο ίδιος είχε δηλώσει δημοσίως, είχε 35 χρόνια να κάνει.

Όταν ο ελληνικός λαός λάβει γνώση του κειμένου που εμπεριέχει η επιστολή παραίτησης του τότε Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά, η οποία όπως είναι γνωστό δημοσίως έχει διαβαθμιστεί «απόρρητη» από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, θα αντιληφθεί και τη νομιμότητα ή μη των ενεργειών που κατέληξαν στην «κύρωση» της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Κοινοβούλια των δύο «Μερών».

Και όταν ο ελληνικός λαός, τα Ηνωμένα Έθνη και η παγκόσμια δικαιοσύνη διαβάσουν το πλήρες κείμενο της «Ρηματικής Διακοίνωσης», που το «Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» απηύθυνε προς το «Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας» στις 20 Ιουνίου 2018, με τον «αριθμό 07-18871/1», με την οποία «Ρηματική Διακοίνωση» το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας γνωστοποίησε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας ότι «στις 20 Ιουνίου 2018, η Δημοκρατία της Μακεδονίας κύρωσε την Τελική Συμφωνία για τη Επίλυση των Διαφορών όπως περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών», θα καταλάβουν γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών είναι αντισυνταγματικά συντεταγμένη και ανυπόστατη.

Η «Ρηματική Διακοίνωση» με «αριθμό 07-18871/1» έχει επίσης καταχωρηθεί ως «απόρρητη».
Και βάσει του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, «μόνο ο πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να την αποχαρακτηρίσει.»

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2019, ειδοποιεί το Συμβούλιο Ασφαλείας για την επιστολή των δύο Αντιπροσώπων Μαρίας Θεοφίλη και Σάνιας Ζωγράφσκα Κρστέσκα της 12ης Φεβρουαρίου 2019. 
Και ανακοινώνει:
«Θα ήμουν ευγνώμων εάν διαβιβαστεί ως έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας η παρούσα επιστολή και τα παραρτήματά της, ως το θέμα 118 της ημερήσιας διάταξης.»

Ο αριθμός «118» της «ημερήσιας διάταξης» της 73ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, αφορά την αναγνώριση νέων κρατών μελών στα Ηνωμένα Έθνη.
Το οποίο, σημαίνει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας σήμερα έχει στα χέρια του την αίτηση του «Δεύτερου Μέρους» στην Συμφωνία των Πρεσπών, της «Δημοκρατίας των Σκοπίων», να αναγνωριστεί ως νέο κράτος με το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», έχοντας την ελληνική κυβερνητική συγκατάθεση.

Από την πρώτη στιγμή που οι σχεδιαστές της Συμφωνίας των Πρεσπών ανακοίνωσαν την δημιουργία της, δήλωσα δημοσίως και επανειλημμένως «Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει ένα και μόνο σκοπό.
Να δώσει κρατική Μακεδονική οντότητα με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» στην «Δημοκρατία των Σκοπίων».
Και να δώσει εθνική Μακεδονική ταυτότητα στους κατοίκους της.»
Και ακριβώς αυτό θα γίνει εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας και η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών εγκρίνουν το αίτημα που περιέχει η επιστολή της «Μόνιμης Αντιπροσώπου της Δημοκρατίας της Ελλάδας», Μαρίας Θεοφίλη και της «(Προσωρινής) Επιτετραμμένης Αντιπροσώπου της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», Σάνια Ζωγράφσκα Κρστέσκα, προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, με ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου 2019.

Επαναλαμβάνω ακόμη μια φορά.
Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ανθελληνική, ανυπόστατη, και παράνομη.
Εάν τα Ηνωμένα Έθνη επικυρώσουν την αντισυνταγματικά συντεταγμένη και παράνομα επικυρωμένη Συμφωνία των Πρεσπών, τότε τα Ηνωμένα Έθνη θα φέρουν την ευθύνη επικύρωσης μιας «μαϊμού» διεθνούς συμφωνίας.
Και θα βρεθούν εκτεθειμένα ενώπιον της παγκόσμιας δικαιοσύνης.»