GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Επέλαση της πατριωτικής Δεξιάς – Δημοσκόπηση – την φέρνει στη δεύτερη θέση

Η άνοδος των εθνικιστών δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα αποτελέσει το μεγάλο πολιτικό συμπέρασμα των ευρωεκλογών στην Ευρώπη....
Η άνοδος των εθνικιστών δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα αποτελέσει το μεγάλο πολιτικό συμπέρασμα των ευρωεκλογών στην Ευρώπη.

Σε σύνολο 751 εδρών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο εάν ενώνονταν οι εθνικιστές σε όλη την Ευρώπη π.χ. από Lega στην Ιταλία, έως VOX στην Ισπανία, την Εναλλακτική για την Γερμανία AfD και από το κόμμα του Orban στην Ουγγαρία που είναι εθνικιστικό αλλά ενταγμένο στο Λαϊκό κόμμα έως τους εθνικιστές σε Ολλανδία, Αυστρία και βεβαίως στην Γαλλία την M. Le Pen θα συγκέντρωναν 173 έδρες.

Οι 173 έδρες αντιστοιχούν στο 23% των ευρωβουλευτών σε σύνολο 751.

Να σημειωθεί ότι περιλαμβάνονται π.χ. οι 27 ευρωβουλευτές του Salvini με την Lega στην Ιταλία, το εθνικό κόμμα της Le Pen 20 έδρες, το AfD στην Γερμανία 11 έδρες.

Οι εθνικιστές δεν παρουσιάζονται ενωμένοι, υπό την έννοια π.χ. ότι κατέρχονται ως διαφορετικοί σχηματισμοί.
Εάν ενωθούν όλα τα κόμματα που ασπάζονται τα εθνικά ιδεώδη οι εθνικιστές είναι δεύτερο κόμμα στην Ευρώπη με 173 έδρες, έναντι 180 εδρών του Λαϊκού Κόμματος και 149 εδρών των σοσιαλιστών.

Στις ευρωεκλογές η κεντροδεξιά θα υποστεί πίεση αλλά χωρίς να χάσει την πρωτοκαθεδρία.
Οι σοσιαλιστές θα υποστούν ισχυρή πίεση στα εκλογικά τους αποτελέσματα.
Ο μεγάλος κερδισμένος με την μεγαλύτερη αύξηση θα είναι οι εθνικιστές.

Αρχικώς οι αγορές μετά τις ευρωεκλογές θα αντιδράσουν με προβληματισμό.
Οικονομία και αγορές θα επιβραδύνουν καθώς δεν έχουν κατανοήσει τον ρόλο των εθνικιστών.
Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι εθνικιστές θέλουν να διαλύσουν την ευρωζώνη και το ευρώ και να επανέλθουν στα εθνικά νομίσματα.

Οι εθνικιστές είναι θιασώτες της υγιούς οικονομίας, των ισχυρών τραπεζών και των ακόμη ισχυρότερων επιχειρήσεων.

Σχεδόν κανένα εθνικιστικό κόμμα δεν θέλει την άμεση έξοδο από το ευρώ και όλα υποστηρίζουν την ελεύθερη αγορά με κανόνες.
Οι αγορές, οι επενδυτές επειδή ακόμη δεν έχουν σαφή εικόνα των σχεδίων των εθνικιστών και σε ποιο βαθμό θα επηρεάσουν την Ευρώπη και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θα κρατήσουν συντηρητική στάση.


Εν τω μεταξύ ο μεγάλος προβληματισμός εστιάζεται στην Ιταλία και στα φαινόμενα επιβράδυνσης της οικονομίας.
Ο συνδυασμός άνοδος των εθνικιστών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και η Ιταλία με πιθανή επιβράδυνση της οικονομίας σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις συνολικά στο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ της ευρωζώνης για το 2019…ίσως ανακοπεί το επόμενο διάστημα η τάση βελτίωσης τόσο στα ομόλογα όσο και στο χρηματιστήριο.

Θα απαιτηθεί χρόνος ώστε οι αγορές να δουν πως θα κινηθούν οι εθνικιστές βουλευτές στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ώστε να διαμορφώσουν σαφή εικόνα.
Η γενική πεποίθηση πάντως είναι ότι οι εθνικιστές θα συμβάλλουν θετικά στην οικονομία της Ευρώπης καθώς οι βασικές τους στρατηγικές στηρίζονται σε υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και επενδύσεις.
Σε κάθε περίπτωση ο αρχικός προβληματισμός θα εξελιχθεί στην πορεία σε θετική έκπληξη για τις αγορές η άνοδος των εθνικιστών.
Δεν θα κυριαρχήσει ο προστατευτισμός και όπου υπάρξουν στρατηγικές που οριοθετούνται από τα εθνικά συμφέροντα θα είναι μεμονωμένα φαινόμενα.

Κατηγορούσαν τον Πρόεδρο Trump στις ΗΠΑ ότι θα οδηγήσει την αμερικανική οικονομία σε επιβράδυνση και θα ασκηθούν πιέσεις στην Wall και αντί όλων αυτών παραμένουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κοντά στα ιστορικά υψηλά.

Η άνοδος των εθνικιστών θα βελτιώσει σημαντικά και την λειτουργία των γραφειοκρατών των Βρυξελλών που ενίοτε δεν υποστηρίζουν τα εθνικά συμφέροντα.

Δημοσκόπηση Ιταλία

Διευρύνει το προβάδισμά της η Lega έναντι του Κινήματος των Πέντε Αστέρων (M5S).
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, η Lega με ποσοστό 36,9% προηγείται του συγκυβερνώντος Κινήματος των Πέντε Αστέρων με διαφορά 14,6%.
Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, το κόμμα του Matteo Salvini καταγράφει άνοδο 1,2% ενώ το Κίνημα των Πέντε Αστέρων υποχωρεί κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 22,3%.
Στην τρίτη θέση με 18 ,7% το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα ενώ υποχωρεί στο 8,7% το Forza Italia του Silvio Berlusconi.


«Μεγάλη φιλία» δήλωσε ότι νιώθει για το ισπανικό κόμμα Vox η γαλλίδα Marine Le Pen, πρόεδρος του γαλλικού κόμματος National Rally.

Σε δηλώσεις της στην ισπανική εφημερίδα El Pais η γαλλίδα πολιτικός εξέφρασε τη στήριξη της στο Vox λέγοντας ότι «είναι ένα νέο κίνημα στην ισπανική πολιτική που δεν μπορεί κανείς πλέον να το παρακάμψει».


Ο ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sanchez αναγκάστηκε να εξαγγείλει πρόωρες εθνικές εκλογές στις 28 Απριλίου, μετά την αποτυχία της κυβέρνησης του να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2019.

Το Vox, το οποίο αναμένεται να εισέλθει στη Βουλή για πρώτη φορά μετά την πολύχρονη δικτατορία του Franco, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσει, υπερασπίζεται την ισπανική ενότητα και αντιτίθεται στην απόσχιση της Καταλονίας ενώ έχει δηλώσει ότι τάσσετε υπέρ της κατασκευής τείχους ανάμεσα στο Μαρόκο και τους δύο ισπανικούς θύλακες στη Βόρεια Αφρική.

Το Ισπανικό εθνολαϊκιστικό κόμμα Vox αναμένεται να είναι η έκπληξη και ο μεγάλος νικητής στις ισπανικές εκλογές στις 28 Απριλίου καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι συγκεντρώνει διψήφιο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου.
«Στην τελική ευθεία του προεκλογικού αγώνα πριν τις ισπανικές εκλογές την Κυριακή 28 Απριλίου ο πρόεδρος του λαϊκιστικού Vox, Santiago Abascal αρέσκεται να φωτογραφίζεται με τον αγαπημένο του ταυρομάχο Morante dela Puembla» σχολιάζει η γερμανική Deutsche Wella.
pentapostagma.gr