GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

17 χρόνια φυλακή στον ηγούμενο της μονής Eσφιγμένου για μια μολότοφ σε φωτογραφία.

Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκαν οκτώ μοναχοί που κατηγορούνταν για το επεισόδιο με τις βόμβες μολότοφ στον Άγιον Όρος, το...




Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκαν οκτώ μοναχοί που κατηγορούνταν για το επεισόδιο με τις βόμβες μολότοφ στον Άγιον Όρος, τον Ιούλιο του 2013, κατά την προσπάθεια εκκένωσης της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, στις Καρυές.
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 17 ετών τον ηγούμενο της «παλιάς» αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου Μεθόδιο, ενώ η ίδια ποινή επιβλήθηκε στον μοναχό Αντύπα της ίδιας αδελφότητας.
Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και ο πρώτος κρίθηκε ένοχος ως ηθικός αυτουργός, ενώ ο δεύτερος που φέρεται να πέταξε την μολότοφ καταδικάστηκε για έκρηξη, εμπρησμό, χρήση εκρηκτικών κ.ά.
Με την ίδια απόφαση, άλλοι έξι μοναχοί της «παλιάς» αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου τιμωρήθηκαν με κάθειρξη 9 ετών και 5 μηνών, ο καθένας, για απλή συνέργεια στο επεισόδιο.
Για μία μολότοφ σε μία φωτογραφία η Ελληνική Δικαιοσύνη εξάντλησε την αυστηρότητά της απέναντι σε ανθρώπους, που από το μετερίζι τους υπηρετούν την πατρίδα και την Ορθοδοξία.
Την ίδια στιγμή που δεκάδες εγκλήματα παραμένουν ατιμώρητα ή τιμωρούνται με ποινές χάδι.
Την ώρα που εκατοντάδες βόμβες μολότοφ εκτοξεύονται εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων σε πορείες, διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις.
Όταν μετράμε τραυματίες αστυνομικούς από τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων και στην ημερήσια διάταξη είναι οι καταστροφές της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.
Όταν ελάχιστοι από τους δράστες συλλαμβάνονται και όσοι από αυτούς τελικά συλληφθούν αφήνονται ελεύθεροι, η Ελληνική Δικαιοσύνη επέβαλε εξοντωτικές ποινές σε σεβάσμιους μοναχούς.
Δεν υπάρχει μόνον το γράμμα του Νόμου, αλλά και το πνεύμα του, όπως επίσης και το κοινό περί δικαίου αίσθημα.