GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πενταράς: Όσο δεν εξοπλιζόμαστε ο κίνδυνος πολέμου αυξάνεται (VID)

Για τη σημασία των γαλλικών ασκήσεων στην ευρύτερη περιοχή και τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα μίλησε στην εκπομπή Με...




Για τη σημασία των γαλλικών ασκήσεων στην ευρύτερη περιοχή και τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα μίλησε στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι του «Σίγμα» ο  Αντιστράτηγος ε.α. Ανδρέας Πενταράς.

«Αυτές οι συνεκπαιδεύσεις γίνονται στο πλαίσιο συμφωνιών συνεργασίας που έχουν υπογραφεί στο παρελθόν και βελτιώνονται», είπε και εξήγησε ποια είναι η διαφορά της στρατιωτικής συνεργασίας από την αμυντική Συμμαχία.
Η αυριανή άσκηση, που θα πετάξουν γαλλικά αεροσκάφη πάνω από το FIR Λευκωσίας, προφανώς εκπέμπει μηνύματα προς την Τουρκία, που έχουν να κάνουν με την ανάδειξη της Κύπρου ως πόλου σταθερότητας.
Θα έπρεπε να προχωρήσουμε ως Κ.Δ. σε στρατιωτικές συνεργασίες και θα προχωρήσουμε, είπε, κάνοντας αναφορά και στις επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ για άρση του εμπάργκο όπλων.

Οι υποδομές που θα γίνουν, οι πλατφόρμες και οι αγωγοί απαιτούν ασφάλεια και πρέπει να συνταχθεί ένα πλαίσιο ασφάλειας και από τις χώρες των εταιριών,  ούτως ώστε να υπάρχει ασφάλεια στην ΑΟΖ.
Μεταξύ άλλων, τόνισε πως πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να κατανοήσουν πως χωρίς ασφάλεια και άμυνα δεν μπορεί να υπάρξει εξωτερική πολιτική.

«Οι ένοπλες δυνάμεις δεν υπάρχουν για να πολεμούν, αλλά για να αποτρέπουν τον εχθρό», είπε, τονίζοντας πως όσο δεν εξοπλιζόμαστε, ο κίνδυνος πολέμου αυξάνεται.
Για τις τουρκικές απειλές και προκλήσεις είπε πως αυτές θα συνεχιστούν και μετά τις επερχόμενες εκλογές.
«Πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψιν τις τουρκικές απειλές, αφού η Άγκυρα έχει αποδείξει ότι υλοποιεί τις ρητορικές απειλές της».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πενταράς μίλησε για τη μεταφορά των γερμανικών αρμάτων μάχης leopard στην Κύπρο, σημειώνοντας πως απέκτησε με αυτό τον τρόπο ένα πλεονέκτημα.

.