GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Παρέμβαση N.Τραμπ με «κεραυνούς» υπέρ Brexit: «Φύγετε τώρα από την ΕΕ» - «Σβήνει» την γερμανική κυριαρχία...

Παρέμβαση με "κεραυνούς" του προέδρου των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, υπέρ του Brexit, είχαμε πριν λίγες ώρες δια στόματος του συμβού...Παρέμβαση με "κεραυνούς" του προέδρου των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, υπέρ του Brexit, είχαμε πριν λίγες ώρες δια στόματος του συμβούλου εθνικής ασφαλείας, Τ.Μπόλτον, ο οποίος όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, δεν άφησε πολλά περιθώρια παρερμηνειών σχετικά με την βούληση του Λευκού Οίκου.

Η αποκωδικοποίηση των όσων είπε ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου δείχνουν πως έρχονται "σεισμικές" αλλαγές στην Ευρώπη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ αποφασισμένο για μετωπική σύγκρουση με τις αξίες και τα πιστεύω που πρεσβεύει το Βερολίνο και η Α.Μέρκελ.
Εξάλλου οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο ναδίρ.
Ο Τ.Μπόλτον τόνισε πως "εμείς δεν είμαστε η διακυβέρνηση Μ.Ομπάμα, ανυπομονούμε για ένα Brexit καθώς και να εφαρμοσθεί η βούληση του βρετανικού λαού"!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τ.Μπόλτον:

"Ανυπομονούμε για μια εμπορική συμφωνία  με το Ηνωμένο Βασίλειο, με ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο απελευθερωμένο από την Ευρώπη.
Ο πρόεδρος Ν.Τραμπ ανυπομονεί να εκπληρωθεί η επιθυμία του βρετανικού λαού.

Μετά το Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρεθεί στην "κορυφή των προτεραιοτήτων" μας.
Θα προχωρήσουμε σε μια νέα εμπορική συμφωνία.

Ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου δεν πρέπει να φοβάται καθόλου σε περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία.

Αυτοί που ανησυχούν λέγοντας πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα καταστραφεί εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, να γνωρίζουν ότι θα πέσουν στις ΗΠΑ.

Στεκόμαστε εδώ και περιμένουμε να συνάψουμε εμπορική συμφωνία με ένα Ηνωμένο Βασίλειο ανεξάρτητο από την ΕΕ.

Η δέσμευση του Ν.Τραμπ στο Brexit είναι δεδομένη.

Ο πρόεδρος ανυπομονεί να εφαρμοσθεί η βούληση του βρετανικού λαού και ακόμη περισσότερο, ανυπομονεί να συνάψει εμπορική συμφωνία.

Επαναλαμβάνω, αυτή δεν είναι η διακυβέρνηση Ομπάμα.
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας.

Θα είμαστε εδώ για εσάς".

Να σημειωθεί πως νωρίτερα το μήνα αυτό, ο Ν.Τραμπ ανέφερε πως δεν μπορούσε να πιστέψει  πως άσχημα πήγαιναν οι διαπραγματεύσεις του Brexit.

Eίχε τονίσει βέβαια ξανά την επιθυμία να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και να εφαρμοσθεί η βούληση του βρετανικού λαού.

"Μιλάμε μαζί τους για εμπόριο και μπορούμε να κάνουμε μια πολύ μεγάλη συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο" τόνισε."Κεραυνοί" Ν.Φάρατζ για το Brexit

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο της Βρετανίας για να ζητήσουν να προχωρήσει η αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Πιστεύω ότι αυτό που συνέβη τα τελευταία δύο χρόνια είναι ένα από τα πιο λυπηρά και πιο άσχημα κεφάλαια στην ιστορία του έθνους μας» είπε ο Φάρατζ στους δικούς του συγκεντρωμένους και πρόσθεσε:

"Να φύγουμε χωρίς συμφωνία.
Πρόκειται για μεγάλη ήττα της Μέι.

Ακόμη και αν υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα θα τους νικήσουμε με πολύ μεγαλύτερη πλειοψηφία.

Το διακύβευμα είναι τεράστιο.

Πρόκειται για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Για το ποιοι είμαστε ως άνθρωποι.

Σήμερα (σσ χτες) έπρεπε να είναι η Μέρα Ανεξαρτησίας μας".

Να προσθέσουμε πως και ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Lord King , ζήτησε έξοδο χωρίς συμφωνία!

"Να πάμε στην Ευρώπη και να τους πούμε θέλουμε να φύγουμε χωρίς συμφωνία.
Αυτό πρέπει να γίνει.

Να τους πούμε έχουμε ξεκάθαρο σχέδιο εξόδου. Χρειαζόμαστε μόνο 6 μήνες να προετοιμαστούμε" τόνισε.

ΥΠΕΞ Γερμανίας: «Σκληρό Brexit»

«Πλέον δεν έχουμε πολύ χρόνο για να αποφύγουμε ένα "σκληρό" Brexit», προειδοποίησε ο Χάικο Μάας σε σύντομη ανακοίνωσή του.
«Οι Βρετανοί πρέπει να αποφασίσουν πριν από την 12η Απριλίου πώς θα προχωρήσουν στη συνέχεια».

«Μπορώ να πω ένα πράγμα: η Γερμανία και η ΕΕ είναι καλά προετοιμασμένες για κάθε περίπτωση», δήλωσε ο υπουργός.

Σκληρό "Brexit" "βλέπει" και η Γαλλία

Η απόρριψη, για τρίτη φορά, της Συμφωνίας Αποχώρησης από το βρετανικό κοινοβούλιο "εντείνει σημαντικά τον κίνδυνο μιας εξόδου χωρίς συμφωνία", προειδοποίησε η γαλλική προεδρία.

"Επαφίεται στο Ηνωμένο Βασίλειο να παρουσιάσει εντός των επόμενων ημερών ένα εναλλακτικό σχέδιο (βουλευτικές εκλογές, δημοψήφισμα, τελωνειακή ένωση...).
Διαφορετικά –και αυτό γίνεται ολοένα και πιο πιθανό– θα δούμε να αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία", προστίθεται στην ανακοίνωση.

"Θα επιταχύνουμε την τελική φάση της προετοιμασίας, όμως αναμφίβολα είμαστε η πιο έτοιμη από τις χώρες που τις αφορά άμεσα" το θέμα, τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε από βουλευτές της βόρειας Γαλλίας για το τι θα γίνει με τους Γάλλους αλιείς, που ψαρεύουν σε βρετανικά ύδατα, είπε ότι έχει ξεκινήσει διάλογος με τη Βρετανία για να λυθεί το πρόβλημα. 
Στην ΕΕ, η κοινή αλιευτική πολιτική επιτρέπει σε όλα τα ευρωπαϊκά αλιευτικά να ψαρεύουν στις ζώνες αλιείας των άλλων χωρών-μελών, υπό τον όρο ότι θα τηρούν τις ποσοστώσεις των ποσοτήτων.

Όμως μετά το Brexit η βρετανική κυβέρνηση θα έχει τον αποκλειστικό έλεγχο των θαλασσών της.

Πρόσφατα, ο δήμαρχος του Μπουλόν-σιρ-μερ, Φρεντερίκ Κουβιγιέρ, επισήμανε ότι "το 60% της αλιευτικής δραστηριότητας" γίνεται σε βρετανικά ύδατα και προειδοποίησε ότι 400 επιχειρήσεις και 6.000 θέσεις εργασίας εξαρτώνται από το μπρα-ντε-φερ μεταξύ Ευρώπης και Ηνωμένου Βασιλείου.

 No deal Brexit "βλέπει" η Κομισιόν

Τη «λύπη» της για την απόρριψη της Συμφωνίας Αποχώρησης από τη Βουλή των Κοινοτήτων εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνοντας ότι η μη συντεταγμένη αποχώρηση της Βρετανίας στις 12 Απριλίου είναι πλέον πιο «πιθανή».

Εξάλλου, στην ανακοίνωση της Επιτροπής επισημαίνεται ότι η ΕΕ είναι προετοιμασμένη και γι' αυτό το σενάριο και ότι απορρίπτει το ενδεχόμενο νέων διαπραγματεύσεων για τους όρους αποχώρησης.

«Τα οφέλη της Συμφωνίας Αποχώρησης, συμπεριλαμβανομένης μιας μεταβατικής περιόδου, σε καμία περίπτωση δεν θα επαναληφθούν σε ένα σενάριο αποχώρησης χωρίς συμφωνία.
Οι επί μέρους συμφωνίες ανά τομέα, δεν αποτελούν επιλογή», ξεκαθαρίζει η Επιτροπή.

Δείτε βίντεο

.
https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/761951_ektakto-paremvasi-tramp-me-keraynoys-yper-brexit-fygete-tora-apo-tin