GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Τουρκία έκανε απόβαση τα ξημερώματα σε νησί του Αιγαίου (βίντεο)

Η Τουρκία, στα πλαίσια της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα», πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Τρίτης άσκηση απόβασης σε νησί του Αιγ...




Η Τουρκία, στα πλαίσια της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα», πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Τρίτης άσκηση απόβασης σε νησί του Αιγαίου.

Οι Τούρκοι κατάφεραν να αποβιβαστούν σε νησί της Σμύρνης και να αισθανθούν υπερήφανοι για την άσκησή τους.

Βεβαίως, όση ώρα προσπαθούσαν να αποβιβαστούν, δεν δέχονταν εχθρικά πυρά, αφού έκαναν την απόβαση σε δικό τους έδαφος.

Είναι αμφίβολο εάν θα κατάφερναν να πατήσουν στεριά εάν είχαν απέναντί τους την ελληνική φωτιά.

Ωστόσο, οι ασκήσεις τους στέλνουν σαφές μήνυμα στην Ελλάδα.

Οι Τούρκοι δεν ασκούνται για άμυνα.
Ασκούνται για εισβολή.

Δεν έχει καμία απολύτως σημασία εάν είναι ικανοί για οποιαδήποτε απόβαση – εισβολή.

Σημασία έχουν οι προθέσεις και τα σχέδιά τους.

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το παρόν κείμενο είναι από την άσκηση απόβασης.


«Τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο»

Ο Χουλουσί Ακάρ, ο αρχιπασάς δίχως αξιόμαχη πολεμική αεροπορία και πολεμικό ναυτικό γνωστό για την ανικανότητά του, μίλησε για «δικαιώματα» της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Ποια ακριβώς δικαιώματα έχει η Τουρκία στο Αιγαίο;

Ως γνωστόν, με τη Συνθήκη της Λωζάνης, οι Τούρκοι έχουν παραιτηθεί από κάθε κυριαρχία πέρα των τριών μιλιών από τις ακτές τους.

«Ενώ καταβάλλουμε προσπάθειες για την ενίσχυση των σχέσεών μας με την Ελλάδα θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και συμφέροντά μας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε ο Χουλούσι Ακάρ κατά την επιθεώρηση της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα».

Ο Τούρκος υπουργός σε δήλωσή του ενώ βρισκόταν με στρατιωτικό αεροσκάφος πάνω από τη Μεσόγειο (;) είπε ότι συνεχίζουν τις επαφές τους με τους συνομιλητές τους, εννοώντας την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι «στο πλαίσιο των καλών σχέσεων γειτονίας και με βάση το διεθνές δίκαιο πιστεύουμε ότι μπορούμε να βελτιώσουμε τις διμερείς μας σχέσεις, εργαζόμενοι καθημερινά για την ενίσχυση της ασφάλειας και των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

«Εξάλλου, στο πλαίσιο των επαφών με τους ομολόγους μας αλλά και των διαβουλεύσεων και εργασιών των εκατέρωθεν επιτροπών, θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες ώστε οι σχέσεις μας να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο», είπε ο Τούρκος υπουργός και πρόσθεσε ότι «στο μεταξύ, στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο, στη Μαύρη Θάλασσα θα συνεχίσουμε ανελλιπώς τις προσπάθειές μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας και του λαού μας».

Άσκηση απόβασης σε ελληνικό νησί

Στο μεταξύ, την Τρίτη τα ξημερώματα στο σκέλος της άσκησης στο Αιγαίο πραγματοποιήθηκε απόβαση τουρκικών αμφίβιων δυνάμεων σε εχθρικό νησί του Αιγαίου.

Όπως προβλέπει το σενάριο της άσκησης Γαλάζια Πατρίδα έγινε κατάληψη του νησιού Χεκίμ στην Φότζα (Φωκαία) της Σμύρνης.

Αμφίβιες δυνάμεις αποβιβάστηκαν από το πολεμικό πλοίο εγχώριας κατασκευής Μπαϊρακτάρ αφού προηγουμένως πλοία ναρκαλιευτές καθάρισαν τις ακτές γύρω από το νησί.

Η ανίχνευση ναρκών του εχθρού έγινε με ειδικά συστήματα που χρησιμοποιούνται κάτω από το νερό επ¨ονόματι HOSA και στη συνέχεια οι ομάδες κομάντο SAT τις εξολόθρευσαν καθαρίζοντας την ακτή.

Το πλοίο Μπαϊρακτάρ δεν έριξε άγκυρα επειδή η ακτή δεν είχε μεγάλο βάθος και έτσι χρησιμοποιήθηκαν μικρά αποβατικά πλοία που βρίσκονταν στο Μπαϊρακτάρ και τα σκάφη των αμφίβιων δυνάμεων. Ταυτόχρονα ελικόπτερα ΑΤΑΚ πετούσαν πάνω από το νησί.

Όλα αυτά βεβαίως τα «κατάφεραν» οι Τούρκοι επειδή δεν τους έριχνε κανείς.
Πάλι καλά που δεν βυθίστηκαν μεταξύ τους.


Το Μπαϊρακτάρ έκανε… απόβαση στο λιμάνι.
Σαν τα φέρι μποτ της γραμμής.


Στα πλαίσια της ίδιας άσκησης απόβασης, έκαναν και μια επίδειξη των κολυμβητικών ικανοτήτων των «βατραχιών» τους.
Αυτοί οι δύο που κολυμπάνε δεξιά στη βάρκα δεν είναι ψαροντουφεκάδες, αν και μοιάζουν σαν τέτοιοι, είναι τουρκικά «βατράχια».


Ανέβασαν και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους δύο που είχαν ρίξει στη θάλασσα, να κάνουν τους ψαροντουφεκάδες, να βγαίνουν από το νερό.

Πρωτοφανείς αστειότητες που «πλασάρονται» ως κάποια φοβερή άσκηση:


Δείτε σε βίντεο και την απόβαση που έκαναν:


-
 tribune.gr
-