GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι Εύζωνες στην Αυστραλία

Στην Αδελαΐδα αναμένεται να φτάσουν τον επόμενο μήνα οι 12 Εύζωνες με τον αξιωματικό συνοδό τους, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύ...







Στην Αδελαΐδα αναμένεται να φτάσουν τον επόμενο μήνα οι 12 Εύζωνες με τον αξιωματικό συνοδό τους, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος Ελληνικών Σπουδών (The Foundation for Hellenic Studies), το οποίο εδρεύει στην Αδελαΐδα και διοργανώνει, για μια ακόμα χρονιά, τη φετινή επίσκεψη των μελών της Προεδρικής Φρουράς.
Όπως γράφει το neoskosmos.gr, η ειδική αποστολή, θα έρθει στην Αυστραλία μετά από ειδική άδεια που παραχώρησε το ελληνικό Κράτος για να αποτίσει φόρο τιμής στους στρατιώτες των ANZACs που πολέμησαν κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Τα μέλη της Προεδρικής Φρουράς θα επισκεφθούν φέτος μόνο την Αδελαΐδα και θα βρίσκονται μαζί μας από τις 23 έως τις 30 Απριλίου, οπότε θα έχουμε την χαρά και την τιμή να τους φιλοξενήσουμε στην Πολιτεία μας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την επέτειο των ANZACs, να γιορτάσουμε το Πάσχα και να τους φέρουμε σε επαφή με μέλη της παροικίας μας» δήλωσε στον «Νέο Κόσμο» η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Ελληνικών Σπουδών, The Foundation for Hellenic Studies, κ. Κωνσταντίνα Κώστη.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Ιδρύματος Ελληνικών Σπουδών, μετά την αλλαγή της πολιτειακής κυβέρνησης τον περασμένο Απρίλιο, δεν εγκρίθηκε εκ νέου από την νέα κυβέρνηση χρηματικό ποσό για να πραγματοποιηθεί η φετινή επίσκεψη των Ευζώνων, αλλά μετά από προσπάθειες που κατέβαλε ο πρώην πολιτειακός θησαυροφύλακας, Τομ Κουτσαντώνης, ομογενείς της Αδελαΐδας ένωσαν τις δυνάμεις τους και κατάφεραν μέσα σε δύο ήμερες να συγκεντρώσουν το ποσό που απαιτείτο για την επίσκεψη.

Στο πλαίσιο του καθιερωμένου εορτασμού για την επέτειο των ANZACs, τα μέλη του αγήματος της Προεδρικής Φρουράς πρόκειται να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για να αποτίσουν φόρο τιμής στους πεσόντες.
Η επίσημη επίσκεψη του αγήματος στην Αυστραλία, αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη, 30 Απριλίου.
«Ανυπομονούμε να τους υποδεχθούμε και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που τα τελευταία χρόνια έχουμε καταφέρει να αναπτύξουμε μια τόσο στενή σχέση με την ελληνική Προεδρική Φρουρά και τα μέλη της που τιμούν τους πεσόντες και την ιστορία του έθνους μας», κατέληξε η κ. Κώστη.