GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Προς τι η έκπληξη; - Ευτυχώς που υπάρχει και ο Νεοσουλτάνος

Στους «εχθρούς της Τουρκίας» κατέταξε τους Έλληνες της Κύπρου σε ομιλία του στη Ριζούντα ο Νεοσουλτάνος Ερντογάν. Συγκεκρ...






Στους «εχθρούς της Τουρκίας» κατέταξε τους Έλληνες της Κύπρου σε ομιλία του στη Ριζούντα ο Νεοσουλτάνος Ερντογάν.
Συγκεκριμένα, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση της Τουρκίας ότι «συμπορεύεται με τους Γκιουλενιστές και τους Ελληνοκυπρίους», λόγω του ότι έφερε θέμα στη βουλή της Τουρκίας για τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο Νεοσουλτάνος της Τουρκίας θεώρησε ότι με αυτό τον τρόπο η αντιπολίτευση εξαπολύει επίθεση κατά του Ερντογάν που «υπερασπίζεται τα συμφέροντα των τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας».

Ευτυχώς που υπάρχει και ο Νεοσουλτάνος να επιβεβαιώνει ότι η Τουρκία δεν έχει καμιά διάθεση να προάγει την «ελληνοτουρκική φιλία», αφού οι πολιτικοί ηγέτες σε Κύπρο και Ελλάδα μας «διαβεβαιώνουν» ότι κινούνται στα ίδια μήκη κύματος με τον αυταρχικό πολιτικό ηγέτη της Τουρκικής Δημοκρατίας(;).
Πρόσφατα, μετά από συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν, ο κύριος Τσίπρας έπλασε παραμύθια για ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις, ενώ δημιουργούσε ένα μάλλον «προοδευτικό» και «διαλλακτικό» προφίλ για τον Τούρκο Νεοσουλτάνο. 
Τα ίδια ανέφεραν και άλλοι αξιωματούχοι σε Κύπρο και Ελλάδα μετά από συζητήσεις που είχαν μαζί του. 
Ή ήταν πολύ μεθυστικός ο λόγος του και κατάφερε να πείσει και τους πιο άπιστους ή μάλλον ήταν περισσότερο αναίτιοι καθησυχασμοί παρά διαβεβαιώσεις των ηγετών μας.

Όσον αφορά τον κ. Ερντογάν, θεωρεί «εχθρούς» του όσους δεν αποδέχονται ότι δικαιούνται οι τ/κ μερίδιο από τον φυσικό πλούτο της Κυπριακής Δημοκρατίας. 
Η ΝΟΜΙΜΗ κυριαρχία της ΚΔ αναπτύσσεται σε όλο το νησί.
Μερίδιο από το φυσικό πλούτο της Κυπριακής Δημοκρατίας δικαιούνται μόνο οι ΝΟΜΙΜΟΙ πολίτες της, που αναγνωρίζουν την κυριαρχία της και δεν έφτιαξαν ένα ΠΑΡΑΝΟΜΟ έκτρωμα στη βόρεια πλευρά του νησιού που καταπατά τα δικαιώματα των κατοίκων της και δεν αναγνωρίζεται από κανένα άλλο κράτος στον κόσμο, πέραν της Τουρκίας.
Οι αξιώσεις του περί πρόσβασης του αγωγού από την Τουρκία πριν τη λύση του Κυπριακού Εθνικού Ζητήματος είναι πέρα για πέρα παράλογες.

Επίσης, εχθροί για τον κ. Ερντογάν είναι όσοι δεν αποδέχονται τη λύση του Κυπριακού στη βάση ενός μοντέλου που θα διασφαλίζει την παραμονή της Τουρκικής παρουσίας στην Κύπρο και τον στρατιωτικό έλεγχο του νησιού.
Με βάση τη λογική του Τούρκου Σουλτάνου, οι Έλληνες της Κύπρου είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του.
Οι παραλογισμοί του κ. Ερντογάν βαφτίζουν εχθρούς όσους δεν υποτάσσονται στις ορέξεις του.
Προφανώς, ο Τούρκος ηγέτης δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τα δικαιώματα των τ/κ, αλλά για τις προσωπικές του φιλοδοξίες και τις αξιώσεις της τουρκικής πλευράς.
Για ποιο λόγο λοιπόν εκπλήσσονται μερικοί όταν βλέπουν τον κ. Ερντογάν να ταξινομεί τους Έλληνες της Κύπρου στους «εχθρούς» του, ενώ προβάλλει τις αξιώσεις του;
Εδώ και χρόνια εποφθαλμιά η Τουρκία να λάβει μερίδιο από την Κυπριακή ΑΟΖ, χρησιμοποιώντας ως «δούρειο ίππο» τα «δικαιώματα» των τ/κ στο φυσικό αέριο.
Εδώ και χρόνια η Τουρκία διεκδικεί τα μισά νησιά του Αιγαίου και αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας στην περιοχή, χρησιμοποιώντας την αβάσιμη θεωρεία των «γκρίζων ζωνών».
Εδώ και χρόνια συντελείται  προσπάθεια αυτονόμησης της Δυτικής Θράκης και εδώ και 45 χρόνια η Τουρκία κρατά ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ τη μισή Κύπρο χωρίς να κατηγορείται δημόσια από ΚΑΝΕΝΑΝ πολιτικό αξιωματούχο.
Όλα αυτά δείχνουν την οποιαδήποτε διάθεση «φιλίας»;

Αντιθέτως!

Μια χαρά ξεκάθαρες είναι οι θέσεις της τουρκικής πλευράς.
Εμείς κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας.

Γραφείο Τύπου

--