GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΚΟΥΛΗ Μ' ΑΚΟΥΣ; - ΚΑΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΔΕΝ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΜΕΝΟ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ 1.Οι δηλώσεις Μητσοτάκη για τη σύσταση «Μουσουλμανικό Συμβούλιο παρά τω Πρωθυπουργώ», αλλά κ...
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1.Οι δηλώσεις Μητσοτάκη για τη σύσταση «Μουσουλμανικό Συμβούλιο παρά τω Πρωθυπουργώ», αλλά και η εισαγωγή της Τουρκικής ως ξένης γλώσσας στα δημόσια δημοτικά σχολεία, προκαλεί ήδη έντονες αντιδράσεις στο χώρο της εθνικά ευαίσθητης Θράκης.
Μετά την πληγή με το Μακεδονικό και τις Πρέσπες, έρχεται να προστεθεί αυτό της Θράκης…Από άγνοια, από ασχετοσύνη ή και από κάτι άλλο...

2.Τι εξυπηρετεί άραγε αυτή η εκδήλωση πρόθεσης και μάλιστα προεκλογικά;
Προς τι αυτή η επίδειξη ευαισθησίας για τα μειονοτικά;
Ακόμα υπάρχουν εκκρεμότητες ή εκτελούνται εντολές άλλων που έχουν κάθε λόγο και συμφέρον να προωθηθούν τα συμφέροντα της Άγκυρας στα Βαλκάνια;
Όσοι προτείνουν τέτοια θα βρεθούν προ εκπλήξεων. 
Δεν παίζουν με τέτοια θέματα, και αν δεν τα γνωρίζεις άφησε τα για τους ειδικούς

3. Από τα τελευταία γεγονότα (Πρέσπες και περιοδεία Μητσοτάκη στη Θράκη) διαφαίνεται ότι τα 2 κόμματα «εξουσίας» δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει «εθνικά θέματα» και μετά λύπης επίσης διαφαίνεται η ανικανότητα όλων των συμβούλων των πολιτικών αρχηγών, μηδενός εξαιρουμένου (που σίγουρα γνωρίζουν τη Θράκη μόνο από το χάρτη ή αν είχαν το προνόμιο να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία στο Δ’ ΣΣ δηλαδή σε μονάδες και σχηματισμούς ανατολικά του Νέστου.), για τις ατυχείς δηλώσεις του εν δυνάμει πρωθυπουργού σε επιλεκτικά Θρακικά ΜΜΕ και όχι στο σύνολό τους.

4. Θα θυμίσω στους επικοινωνιολόγους της ΝΔ ότι:

α. Ο χειρισμός του συνόλου των θεμάτων της Μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, είναι στην αρμοδιότητα του ΥΠΕΞ (καλώς ή κακώς) και η όποια μεταβολή της αρμοδιότητας, σε θεσμό ή όργανο που θα θεσπιστεί σίγουρα με νόμο, χωρίς την ύπαρξη έμπειρων τεχνοκρατών που θα συνδιαμορφώνουν τις εισηγήσεις του «Μουσουλμανικού Συμβουλίου», θα δημιουργήσει τα αντίθετα από τα σημερινά αποτελέσματα που δεν θα μπορούν να ανακαλέσουν εφόσον διαπιστώσουν (ως συνήθως το παραδέχονται αλλά κατόπιν εορτής) τα λάθη και τις παραλείψεις τους.
Άλλωστε και οι θέσεις στο Μακεδονικό δεν ήσαν και οι καλύτερες δυνατές , ενώ θα χαρακτηρίζονταν ως ανούσιες , νεφελώδεις και ανευρες......Θου Κύριε.

β. Από τα ήδη γραφόμενα εντοπίζονται αναταράξεις και απόνερα σχετικά με τις δηλώσεις Μητσοτάκη.
Δεν είναι τυχαίο ότι η δημιουργία σιγά σιγά, κλίματος δυσφορίας και πιθανόν δυσπιστίας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα φανεί και στην εκδήλωση προθέσεων για ψήφο διαμαρτυρίας στις προσεχείς τριπλές εκλογές του Μαΐου και θα δούμε αποτελέσματα στην περιφέρεια ΑΜΘ που δεν θα είναι αρεστά στη ΝΔ. Ήδη ο ανεξάρτητος που προέρχεται από το χώρο της ΝΔ κ. Τοψίδης, προηγείται στην πρόθεση ψήφου από τον εκλεκτό της ΝΔ κ. Μέτιο. 
Ούτε σωστές επιλογές προσώπων δεν ξέρουνε να κάνουνε....

γ. Και βέβαια τα λοιπά κόμματα(που είναι επιεικώς χωρίς αύριο) είναι συνυπεύθυνα και αυτό γιατί δεν τοποθετούνται δημόσια για το υπόψη θέμα.
Αυτό από μόνο του είναι ύποπτο που σημαίνει ότι είτε κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος, είτε δεν έχουν άποψη και δεν τολμούν να κάνουν τομές στα προγράμματά τους γιατί δεν έχουνε αύριο....

δ. Σύμφωνα με το ελληνοτουρκικό μορφωτικό πρωτόκολλο, για την επίλυση των θεμάτων της εκπαίδευσης των μουσουλμανοπαίδων, ιδρύθηκαν και λειτουργούν στη Θράκη όπως πολύ σωστά επισημάνθηκε σε προηγούμενο δημοσίευμα μου μειονοτικά σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) που παρέχουν την απαραίτητη εκπαίδευση στην Ελληνική και Τουρκική γλώσσα ώστε τα παιδιά της μειονότητας να διδάσκονται και τις δυο γλώσσες επαρκώς και να τις χρησιμοποιούν αναλόγως του περιβάλλοντος που συνομιλούν.
Εάν η ΝΔ διαπίστωσε προβλήματα και δυσχέρειες στη λειτουργία των μειονοτικών σχολείων, οφείλει σαν πιθανώς επόμενη κυβέρνηση να ασχοληθεί μαζί τους και να αναβαθμίσει το παρεχόμενο εκπαιδευτικό υλικό ή τον τρόπο διδασκαλίας του και όχι να μεταφέρει τα προβλήματα αυτά στο δημόσιο σχολείο.

ε.Είναι επιεικώς ατυχής η αιτιολογία ότι τα Τούρκικα θα εισαχθούν ως «ξένη γλώσσα» στα δημόσια σχολεία για να έχουν τη δυνατότητα να μορφωθούν όσα Μουσουλμανόπαιδα πηγαίνουν στα δημόσια και όχι στα μειονοτικά σχολεία.
Εδώ θα πρέπει να γίνει σαφές ότι:

1/ Είναι συνειδητή επιλογή των γονέων τους να εγγράψουν τα παιδιά τους για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του δημόσιου σχολείου που ΔΕΝ διδάσκεται η Τουρκική και το κοράνι.
Αυτό από μόνο του κάτι σημαίνει… και ένας αδαής μέσος νους το καταλαβαίνει.

2/ Εάν οι παραπάνω γονείς ήθελαν τα παιδιά τους να μορφώνονται και στα Τουρκικά, υπάρχει η επιλογή του μειονοτικού σχολείου.

3/ Δυστυχώς για πολλοστή φορά θα τονιστεί ότι, η μειονότητα της Θράκης δεν είναι εθνική αλλά θρησκευτική και αποτελείται από 3 ομάδες (Τουρκογενείς ,Πομάκοι και Αθίγγανοι / Ρομά).
Αυτό σημαίνει ότι οι Πομάκοι και οι Ρομά υποχρεούνται να μαθαίνουν Τουρκικά, χωρίς να τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα της εκμάθησης της δικής τους «μητρικής» γλώσσας.
Ας μας πουν ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα ποια είναι η θέση τους για αυτό, έχοντας υπόψη ότι η Τουρκία προωθεί το μότο… οι Μουσουλμάνοι στα Βαλκάνια είναι Τούρκοι(Βούλγαροι-Βόσνιοι, κα)

4/ Ο αποκλεισμός αρκετών τοπικών ΜΜΕ από τη συνέντευξη τύπου του αρχηγού της ΝΔ και ειδικά και ο χώρος που έγινε , σχολιάστηκε πολύ αρνητικά, μιας και δεν δόθηκε η ευκαιρία να διατυπωθούν ερωτήσεις που ενδεχομένως να έφερναν σε πολλή δύσκολη θέση τον κ. Μητσοτάκη.
Αυτό δεν δείχνει σε καμία περίπτωση δημοκρατικό ήθος και αφήνει υπόνοιες για «κρυφή ατζέντα» στα μειονοτικά και δεν χωράνε άλλες Πρέσπες...και ούτε δικαιολογίες ότι εμείς θα τα κάναμε διαφορετικά των κυβερνώντων....

5/ Σε ότι αφορά το συμβούλιο παρά τω Πρωθυπουργώ, θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να δούμε ποια πρόσωπα και ποια η ιδιότητα τους, θα απαρτίζουν αυτόν τον νέο θεσμό και αν θα είναι μόνο από την Θράκη , ή και από άλλα σημεία της Ελλαδικής επικράτειας..
Ο όρος «μουσουλμανικό» κύριοι της ΝΔ αφήνει περιθώρια και για «άλλους» εκτός μειονότητας Θράκης (αν το έχετε καταλάβει) ή μήπως αυτός είναι ο απώτερος σκοπός σας ;
Ερωτήματα θέτω.
Δεν μου άρεσαν ποτέ οι σικέ συνεντεύξεις...

6) Στην τελική (για να μιλάμε τη γλώσσα του λαού) να είστε όλοι σας έτοιμοι να θερίσετε θύελλες αν επιμένετε στο να σπείρετε ανέμους… για ξανασκεφτείτε το.
Εκτός κι αν μετανιώσατε που προηγείστε δημοσκοπικά(όπως λέγεται) και θέλετε να απαλλαγείτε από το…. ποτήριο τούτο.
Γιατί υπάρχουν και όρια στην ανοχή και την υπομονή του λαού.
Μη παίζετε με αυτή.
Athanasios Efstathios Drougos