GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Καβάλα απέτισε τον δικό της φόρο τιμής στον ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Παύλο Μελά (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μεγάλου ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλου Μελά. ...




Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μεγάλου ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλου Μελά.
Ένα όραμα του προέδρου των Δυτικομακεδόνων της Καβάλας Αλέξη Γούλα πήρε σάρκα και οστά μετά από τρία και πλέον χρόνια συντονισμένων προσπαθειών και η Καβάλα απέκτησε προτομή της εμβληματικής για τον Μακεδονικό Αγώνα προσωπικότητας του Παύλου Μελά.



Η Καβάλα τίμησε το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Μαρτίου 2019 τον «Πρωτομάρτυρα της Μακεδονικής Ελευθερίας», Παύλο Μελά, με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα στον Δημοτικό Κήπο να πραγματοποιούνται παρουσία πλήθους κόσμου, με εκπροσώπους συλλόγων από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο.


Η πρωτοβουλία αυτή «αγκαλιάστηκε» εξ αρχής από τη Δημοτική Αρχή και έγινε πραγματικότητα, με την ορειχάλκινη προτομή του μακεδονομάχου -την οποία φιλοτέχνησε ο γλύπτης, Γεώργιος Κικώτης– να βρίσκεται σε περίοπτη θέση, ενώ η βάση της, από λευκό μάρμαρο Θάσου, είναι μια δωρεά των Αδελφών Τούλη (Μακεδονικά Μάρμαρα) εις μνήμην του πατέρα τους, ιδρυτικού μέλους του Συλλόγου (έτος ίδρυσης, 1981).

Δείτε το βίντεο:

-