GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Περίεργο δημοσίευμα από Βατικανό: Η κρίση στην Αλβανία μπορεί να φέρει χάος και αναρχία

Η επίσημη εφημερίδα του Βατικανού Λ’Οσερβατόρε Ρομάνο- L’Osservatore Romano, αφιέρωσε ένα άρθρο σχετικά με την πολιτική κατάστ...





Η επίσημη εφημερίδα του Βατικανού Λ’Οσερβατόρε Ρομάνο- L’Osservatore Romano, αφιέρωσε ένα άρθρο σχετικά με την πολιτική κατάσταση στην Αλβανία.

Περιγράφει όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες και σημειώνει ότι τα κόμματα δεν έχουν βρει την πορεία για το διάλογο και ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να επαναληφθεί το 1997.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, η αντιπολίτευση που εκπροσωπείται από τον φιλελεύθερο ηγέτη Λουλζίμ Μπάσα του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας- PD, αντιτίθεται σθεναρά στην κυβέρνηση.

Συγχρόνως διαμαρτύρεται και το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ένταξη (LSI), το κόμμα του προέδρου της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το PD και το LSI έφθασαν στο σημείο, όλοι οι βουλευτές τους, να εγκαταλείψουν τις έδρες τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ωστόσο, η εγκατάλειψη του κοινοβουλίου επικρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Η ανησυχία είναι τεράστια ενόψει μιας κρίσης παρόμοιας με εκείνη του 1997, όταν η χώρα έπεσε σε χάος και αναρχία.

Τώρα οι καιροί έχουν αλλάξει, αλλά οι αντιφάσεις μεταξύ των πολιτικών κομμάτων είναι πολύ μεγάλες».

Στο Ράδιο του Βατικανού, ο Μητροπολίτης Τιράνων – Δυρραχίου και πρόεδρος της Αλβανικής Επισκοπικής Διάσκεψης, μονσινιόρ Γκεόργκε Φρέντο, υποστήριξε ότι «η κατάσταση στην Αλβανία είναι τραγική, δυστυχώς, δεν υπάρχει διάλογος μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και ο διάλογος είναι ο μόνος τρόπος για την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εάν οι πολιτικοί ηγέτες υποστηριζόμενοι από τα διεθνή θεσμικά όργανα δεν καταφέρουν να βρουν τρόπο να ανοίξουν σοβαρό και εποικοδομητικό διάλογο, η κατάσταση μπορεί πολύ γρήγορα να επιδεινωθεί.