GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Χρ. Παππάς προς Αξιωματικούς σπουδαστές ΣΕΘΑ: Φοβίζει μαρξιστές και νεοφιλελεύθερους το πνεύμα των ενδόξων Ενόπλων Δυνάμεων - ΒΙΝΤΕΟ

Στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Χρήστος Παππάς υποδεχόμενος...





Στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Χρήστος Παππάς υποδεχόμενος εκ μέρους του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή τους σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Αμύνης, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα εθνικά θέματα.

Ο Συναγωνιστής Χρήστος Παππάς ανέφερε σε ότι αφορά τα εθνικά μας θέματα οι Στρατιωτικοί είναι αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον το τι συμβαίνει, αυτοί είναι που από τις υπεύθυνες θέσεις τους χειρίζονται καθημερινά ευαίσθητα υπηρεσιακά ζητήματα και είναι αυτοί που σηκώνουν στις πλάτες τους την πολύ σοβαρή υπόθεση που λέγεται εθνική άμυνα.

Ανέφερε, δε, χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους Στρατιωτικούς και των τριών όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων ότι αυτοί είναι, τα Στελέχη και οι Στρατεύσιμοι, η ψυχή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Είναι οι πιλότοι των F-16 που αντιμετωπίζουν την τουρκική απειλή, είναι οι κυβερνήτες των τορπιλακάτων μας που απωθούν τα τουρκικά πολεμικά στο Αιγαίο, είναι οι καταδρομείς μας που κάνουν καθημερινά ενέδρες στον Έβρο και στις βραχονησίδες.
Κυρίως όμως, είναι ο θεσμός, διαχρονικά, ο θεσμός που εμπιστεύονται οι Έλληνες, ανεξάρτητα από ιδεολογικές ή άλλες απόψεις, όπως φαίνεται σε σχετικές δημοσκοπήσεις.

Τέλος, αφού στηλίτευσε την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών και την προδοσία του ονόματος της Μακεδονίας μας αλλά και την απαράδεκτη τουρκική προκλητικότητα ακόμα και εντός της ελληνικής Βουλής, κλείνοντας ανέφερε ότι: «ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, εκφράζοντας και την άποψη της μεγαλύτερης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, έχοντας βαθειά στην συνείδησή μας την  Αξία της Στολής, στεκόμαστε δίπλα σας, και στηρίζουμε τις ένδοξες και τιμημένες Ένοπλες Δυνάμεις μας».

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του Βουλευτή Χρήστου Παππά:

«Κύριε Διοικητά, σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Αμύνης, Άνδρες και Γυναίκες Αξιωματικοί των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Εκ μέρους του «Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή», του Γενικού Γραμματέα και των βουλευτών μας, σας καλωσορίζω στην ελληνική Βουλή.
Η τιμή  μου είναι μεγαλύτερη, δεδομένου του ότι δεν σας καλωσορίζω μόνον ως βουλευτής, αλλά κυρίως ως ένας από εσάς, αφού ο παππούς, ο πατέρας και ο αδερφός μου ήσαν αξιωματικοί του Ελληνικού 
Στρατού και συγκεκριμένα πυροβολητές.

Στο σημερινό πρόγραμμα της επισκέψεώς σας, αναφέρεται ότι θα ενημερωθείτε για τα Εθνικά μας Θέματα.
Αυτό κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν ισχύει.

Και δεν ισχύει, γιατί για τα Εθνικά μας Θέματα, εσείς είστε αυτοί που γνωρίζετε καλύτερα από κάθε άλλον του τι συμβαίνει.
Εσείς, που από τις θέσεις σας, χειρίζεστε καθημερινά ευαίσθητα υπηρεσιακά ζητήματα, εσείς που στις δικές σας πλάτες στηρίζεται η Εθνική μας Άμυνα.
Είναι παραπάνω από σαφές ότι η οικονομική και κοινωνική κρίση που όλοι βιώνουμε έχει επηρεάσει και την άμυνα της Χώρας μας.

Έχουν γίνει, όπως γνωρίζετε, τεράστιες περικοπές στα λειτουργικά έξοδα των Ενόπλων Δυνάμεων και στα εξοπλιστικά προγράμματα.
Έχει πραγματοποιηθεί μείωση προσωπικού, κλείσιμο μονάδων και στρατοπέδων.

Δυστυχώς το πολιτικό κατεστημένο που κυβερνά επί δεκαετίες την Πατρίδα μας, αντιμετωπίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις με ένα φοβικό σύνδρομο.
Από την δική σας πλευρά, το ότι οι στρατιωτικοί δεν μπορούν να αντιδράσουν, όπως αντιδρούν άλλοι κλάδοι, τους καθιστά δυστυχώς ευάλωτους στην όποια κυβερνητική-κατά κανόνα λανθασμένη –απόφαση.

Αν μιλήσει κανείς για την αναγκαιότητα των εξοπλισμών, θα αντιμετωπιστεί σαν μιλιταριστής, σαν εξτρεμιστής ή στην καλύτερη περίπτωση σαν μη πολιτικά ορθώς σκεπτόμενος.
Παντού ακούγεται το γνωστό πλέον «σιγά μην γίνει πόλεμος»… Και όμως.

Πόλεμος γίνεται καθημερινά.
Παραβιάσεις εθνικού εναερίου χώρου, αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, αμφισβήτηση των νησιών μας.
Όλα αυτά τι είναι;
Τι έχουμε όταν οι τούρκοι δεν αναγνωρίζουν την ελληνική κυριαρχία επί των νησιών του Αιγαίου; 
Τι έχουμε  όταν απειλούμαστε εάν ασκήσουμε το νόμιμο βάσει του διεθνούς δικαίου, δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων και του εναερίου χώρου στα 12 ναυτικά μίλια;
Όταν δεν αναγνωρίζεται και αμφισβητείται ευθέως  η Κυπριακή ΑΟΖ;
Τι κατάσταση έχουμε όταν οι τούρκοι δρομολογούν ένα γιγαντιαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων με σκοπό να αναδειχθούν σε περιφερειακή δύναμη;

Όταν μέχρι και οι Αλβανοί εντείνουν την αδιαλλαξία και την προκλητικότητά τους, όταν στρέφονται εναντίον του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου;
Τι άλλο έχουμε παρά πόλεμο;
Τι κατάσταση έχουμε όταν στην Θράκη μας, γίνεται προσπάθεια κοσοβοποίησης, μέρα με την ημέρα, με τους πράκτορες της Άγκυρας να αλωνίζουν, χωρίς την αντίδραση ελληνικών αρχών και υπηρεσιών; 

Θα μιλήσουν κάποιοι για υπεύθυνη εξωτερική πολιτική. Μα άσκηση εξωτερικής πολιτικής δεν μπορείς να κάνεις χωρίς ισχυρές και αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις.
Το πάθημα των Ιμίων του 1996, δυστυχώς δεν έγινε μάθημα. Το βράδυ εκείνο του ’96, πολλοί από εσάς το ζήσατε, αποδείχθηκε αρκετά σκληρό και αναδείχθηκαν πολλά πράγματα, δυστυχώς.

Αντί όμως να αφυπνιστεί η πολιτική ηγεσία, τι κάνει; Μειώνει συνεχώς τις αμυντικές μας δαπάνες και την στήριξη στο ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Κάποιοι θα πουν, «μα όλα αυτά τα χρόνια έχουν ξοδευτεί εκατομμύρια σε εξοπλισμούς».
Αυτό είναι το ζητούμενο.
Λέμε ναι στον εξορθολογισμό.
Γιατί και σπατάλες έγιναν, και κακοδιαχείριση, και δυστυχώς κάποιοι πλούτισαν στις πλάτες των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και στις πλάτες του λαού μας.

Έλεγχος λοιπόν των εξοπλιστικών προγραμμάτων από το 1974.
Θα πρέπει να συγκροτηθεί μια ανεξάρτητη επιτροπή που θα ελέγξει εξονυχιστικά τις αγορές των Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι σήμερα, με έμφαση στις αγορές κύριων οπλικών συστημάτων.
Αυτή η επιτροπή θα είναι χωρίς παρωπίδες, χωρίς δεσμεύσεις σε εταιρείες ευρωπαϊκές ή αμερικανικές και σε ξένα κέντρα.
Θα πρέπει αυτή η επιτροπή να δράσει με γνώμονα το τι θέλουν τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων.
Τι να το κάνεις ένα οπλικό σύστημα όταν οι ίδιοι οι 
Αξιωματικοί κρίνουν ότι δεν μας εξυπηρετεί σε κάτι;

Έχουμε ξαναπεί και το επαναλαμβάνω, επειδή το πιστεύουμε, ότι Ένοπλες Δυνάμεις, δεν είναι τα άρματα, οι φρεγάτες και τα αεροπλάνα μόνο.
Ένοπλες Δυνάμεις είναι οι Άντρες και οι Γυναίκες των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Είναι οι στρατιωτικοί, ο θεσμός που εμπιστεύεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον ο ελληνικός Λαός.

Και όμως.
Σε εσάς, σε αυτόν τον θεσμό εξάντλησαν όλα αυτά τα χρόνια οι μνημονιακές κυβερνήσεις  την σκληρότητά τους όσον αφορά τα οικονομικά και μισθολογικά τους ζητήματα.
Ο ναύαρχος Κουντουριώτης είχε σημειώσει και εν τέλει δικαιώθηκε απόλυτα πως «Καράβια άνευ ικανού εμψύχου υλικού, είναι μόλυβδος βαρύς βυθιζόμενος εντός ύδατος».

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική και τον στρατηγικό διεθνή προσανατολισμό της Πατρίδος μας έχω να πω τούτο:
Η συγκυρία είναι πράγματι δυσμενής και τα εσωτερικά εθνοδιαλυτικά φαινόμενα εμφανή.

Θα αναφερθώ σε δύο μόνον πρόσφατα περιστατικά που έλαβαν χώρα εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου:

1ον Ο πολιτικός σας προϊστάμενος, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα είπε ότι «Από την πλευρά μας καταβάλλουμε μια συνεχή προσπάθεια εξομάλυνσης και αποκλιμάκωσης της έντασης», τηρώντας κατά την δική μας γνώμη μια δουλοπρεπή στάση, την ώρα που οι τούρκοι εντείνουν και δημιουργούν προϋποθέσεις πολεμικής σύρραξης στο Αιγαίο.
Εμείς κάνουμε τεμενάδες και μιλούμε για τα περίφημα εδώ και δεκαετίες μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Το δεύτερο περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα μόλις προχθές εδώ στην ελληνική Βουλή όταν πραγματοποιήθηκε η διακοινοβουλευτική συνέλευση του ανθελληνικού – εδώ να το τονίσω – κατ’ εμάς και άνευ λόγου υπάρξεως ΝΑΤΟ, στην αίθουσα της Γερουσίας στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, και τούρκος βουλευτής του Ερντογάν ΜΕΣΑ στην Ελληνική Βουλή με περισσό θράσος εκτόξευσε απειλές εναντίον της Ελλάδος και της Κύπρου, χωρίς να λάβει καμία απάντηση από τους βουλευτές – τους Έλληνες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, οι οποίοι εφήρμοσαν δυστυχώς και φάνηκαν πολιτικά ραγιάδες απέναντί του, δεν απήντησαν στην τουρκική πρόκληση, αλλά βρέθηκαν μόνο οι κ.κ. Καραγιαννίδης και Δουζίνας από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δεν απήντησαν, τουναντίον είπαν το εθνοβλαβές και επικίνδυνο ότι με την Τουρκία θα πρέπει να εφαρμοστεί και εκεί μια υποχώρηση, το ανέφεραν κ. Πρόεδρε και προηγούμενοι ομιλητές, δεν λέω κάτι καινούργιο.
Να κάνουμε μια υποχώρηση και να προβούμε σε μια συνθήκη τύπου «Συνθήκης των Πρεσπών».
Κύριε Πρόεδρε, αυτό το είπε και ο προηγούμενος ομιλητής και εκείνον δεν τον διακόψατε.
Δεν τον διακόψατε, είναι γραμμένο στα πρακτικά, εκτίθεστε.

Εμείς, επειδή είμαστε ένα Κίνημα το οποίο εκφράζουμε τον ελληνικό Λαό και τη δύναμη της Αλήθειας, έχουμε τη δύναμη και αυτό το έχουμε υποστεί κ. Πρόεδρε και με θυσίες και με φυλακίσεις, να λέμε την Αλήθεια, να λέμε και ονόματα.

Εν κατακλείδι, τι είναι Ένοπλες Δυνάμεις.
Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι κάτι αδιόρατο, δεν είναι κάτι άπιαστο, Ένοπλες Δυνάμεις είναι Ιδέα, Ένοπλες Δυνάμεις είστε εσείς, είναι οι πιλότοι των F-16 που αντιμετωπίζουν την τουρκική απειλή, είναι οι κυβερνήτες των τορπιλακάτων μας που απωθούν τα τουρκικά πολεμικά στο Αιγαίο, είναι οι καταδρομείς μας που κάνουν καθημερινά ενέδρες στον Έβρο και στις βραχονησίδες.
Κυρίως όμως, είναι ο θεσμός, διαχρονικά, ο θεσμός που εμπιστεύονται οι Έλληνες, ανεξάρτητα από ιδεολογικές ή άλλες απόψεις, όπως φαίνεται σε σχετικές δημοσκοπήσεις.

Αυτό δικαιολογημένα ενοχλεί και φοβίζει τους εκπροσώπους του μαρξιστικού και νεοφιλελεύθερου κατεστημένου σε αυτόν τον τόπο.

Όλα αυτά τα οποία φοβούνται, είναι το πνεύμα που εσείς εκφράζετε, ένα πνεύμα το οποίο διαχρονικά και ιδεολογικά συμπίπτει με το πνεύμα του Λαϊκού Πατριωτικού Κινήματος, του Κινήματος του Ελληνικού Εθνικισμού.

Εσείς είστε οι οποίοι κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς πολλές φορές την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή, με μισθούς απαράδεκτους,  αγωνίζεστε με γνώμονα την αγάπη στο Έθνος, την πίστη στα ιδανικά και τις αξίες με τις οποίες γαλουχηθήκαμε όλοι από την πρώτη στιγμή που φορέσαμε την τιμημένη Στολή.

Στέκεστε μακριά και σας καλώ να σταθείτε παρ’ όλη την πολιτική τοποθέτηση τόσο εμού όσο και των υπολοίπων, σας καλώ να σταθείτε μακριά από πολιτικές , μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Όταν τα μέσα ενημέρωσης μιλούν για εκατομμύρια εξοπλιστικά προγράμματα και παραθέτουν εκατομμύρια ευρώ, λες και είναι στραγάλια, εσείς σκέφτεστε μόνο το πώς θα έχετε καλύτερα οπλικά συστήματα, έχετε την αποφασιστικότητα, έχετε την πίστη στο καθήκον και δεν σας αγγίζουν οποιεσδήποτε υπόνοιες και οποιαδήποτε άλλα πράγματα.

Επιτελείτε, όπως είχε πει κάποιος ευπατρίδης πολιτικός, «το λειτούργημα της θυσίας».

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή εκφράζοντας και την άποψη της μεγαλύτερης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, έχοντας βαθειά στην συνείδησή μας την  Αξία της Στολής, στεκόμαστε δίπλα σας, και στηρίζουμε τις ένδοξες και τιμημένες Ένοπλες Δυνάμεις μας».

-