GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τούρκικα μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο Τσίπρα: «Τσάμπα χαλάνε κηροζίνη οι Τούρκοι»

Στο Αγαθονήσι βρίσκεται από τις 11 το πρωί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25...






Στο Αγαθονήσι βρίσκεται από τις 11 το πρωί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τον διευθυντή του γραφείου του Θανάση Καρτερό και ανώτερους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οπως έκανε γνωστό ο ίδιος, με την έλευσή του στο νησί, τούρκικα μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που τον μετέφερε στο νησί:

«Η Ελλάδα σήμερα είναι μια δύναμη υπολογίσιμη και οι γείτονές μας πρέπει να καταλάβουν ότι οι ψευτομαγκιές δεν έχουν προοπτική, παρά μόνο οι προοπτικές.
Με υποδέχθηκαν εδώ στο Αγαθονήσι Τούρκικα μαχητικά μαχητικά με σκοπό να αναχαιτήσουν τί; το ελικόπτερο του Ελληνα Πρωθυπουργού.
Τσάμπα χαλάνε κηροζίνη οι Τούρκοι, ο Ελληνας Πρωθυπουργός θα βρεθεί στο πιο απομονωμένο νησί, έστω και αν πάει κολυμπώντας. Θέλουμε την ειρήνη και θέλουμε τον διάλογο.
Η Τουρκία πρέπει να προχωρήσει με αποφασιστικά βήματα.
Δεν υπάρχει γωνία της Ελλάδας που δεν θα την προστατέψουμε», είπε στο μήνυμά του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε την δοξολογία στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο, στο Μεγάλο Χωριό και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων στη κεντρική πλατεία ενώ προηγήθηκε επιμνημόσυνος δέηση.
Μετά την κατάθεση στεφάνου ο πρωθυπουργός συνομίλησε για λίγο με μαθητές του δημοτικού και γυμνασίου, οι οποίοι συμμετείχαν στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Ακολούθως μετέβη στο Δημαρχείο όπου θα εκφωνήσει ομιλία στην τελετή για τον εορτασμό της εθνικής επετείου.