GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ψυχάρα η Ελλαδάρα - Γύρισε από 2-0 και πήρε τεράστιο βαθμό στη Βοσνία - Μπορούσε το διπλό!

Εθνική Ελλάδας - Βοσνία: Παρότι ο αγώνας στη Ζένιτσα δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για την Εθνική μας, αφού μόλις στο 15' βρισ...





Εθνική Ελλάδας - Βοσνία: Παρότι ο αγώνας στη Ζένιτσα δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για την Εθνική μας, αφού μόλις στο 15' βρισκόταν πίσω με 2-0 στο σκορ.
Όμως στη συνέχεια ανέβασε ρυθμούς, μείωσε με πέναλτι του Φορτούνη στο 64' και αφού είδε τον Πιάνιτς να αποβάλλεται στο 65', πίεσε και ισοφάρισε με κεφαλιά του Κολοβού στο 85', παίρνοντας τελικά σπουδαίο βαθμό σε μια δύσκολη έδρα.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Καταστροφικό ήταν το πρώτο εικοσάλεπτο για την Εθνική μας ομάδα, αφού σε αυτό το διάστημα η Βοσνία έκανε κυριολεκτικά ό,τι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Οι παίκτες του Ρόμπερτ Προσινέτσκι πίεσαν ασφυκτικά την ελληνική ομάδα και από το ξεκίνημα την ανάγκασαν σε πολλά λάθη, που τελικά απέβησαν μοιραία.
Συγκεκριμένα, μόλις στο 10' ο Πιάνιτς εκτέλεσε ένα κόρνερ από αριστερά, η μπάλα έφτασε στο ύψος του πέναλτι στον αμαρκάριστο Βίστσα, ο οποίος σούταρε, η μπάλα κόντραρε και στη συνέχεια σούταρε εκ νέου στέλνοντάς την στα δίχτυα του Βλαχοδήμου.

Η αντίδραση της ελληνικής άμυνας στο γκολ ήταν κάκιστη και ενδεικτική της εικόνας των δύο ομάδων σε αυτό το διάστημα, όπου οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη... πελαγοδρομούσαν.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 15' ο Πιάνιτς έστησε την μπάλα έξω από την περιοχή και εκτέλεσε τον Έλληνα κίπερ, κάνοντας το 2-0, σε μια φάση που είναι απορίας άξιο το γιατί υπήρχε μόνο ο Ζέκα στο τείχος, όταν απέναντι ήταν ο άσος της Γιουβέντους, που είναι σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις φάουλ.

Μετά το 20' η Εθνική μας άρχισε να ισορροπεί το ματς και να βγαίνει από το καβούκι της και στο 22' απώλεσε τεράστια ευκαιρία να μειώσει, με τον Φορτούνη να αστοχεί από πολύ κοντά.
Η διάταξη με τους τρεις στόπερ είχε αλλάξει, ο Κουρμπέλης είχε πάει στα χαφ και η "γαλανόλευκη" γύριζε κάπως καλύτερα την μπάλα, έχοντας μια αξιοπρεπή ανάπτυξη.
Παρόλα αυτά, κάποιες κεφαλιές του Δώνη δεν ήταν ικανές να απειλήσουν την εστία του Σέχιτς κι έτσι το 2-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου 45λεπτου.

Με την έναρξη στο δεύτερο ημίχρονο ο Αναστασιάδης πέρασε τον Γιώργο Μασούρα στη θέση του Μπουχαλάκη, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να δώσει ακόμα μεγαλύτερη επιθετικότητα στην Εθνική ομάδα.
Το αποτέλεσμα ήταν να πάρουμε τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και να πιέσουμε τους Βόσνιους, όμως ευκαιρίες δεν σημειώνονταν μπροστά στην εστία του Σέχιτς.
Παρόλα αυτά, από μια φάση, το ματς πήρε φωτιά.

Στο 63' ο Φορτούνης κέρδισε καθαρό πέναλτι, το εκτέλεσε εύστοχα στο 64' μειώνοντας σε 2-1 και βάζοντας ξανά την Ελλάδα στην διεκδίκηση του ματς. 
Μάλιστα, στο 65' οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, αφού ο Πιάνιτς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό φάουλ πάνω στον Ζέκα, αλλάζοντας τις αριθμητικές ισορροπίες.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Εθνική πίεσε με όλες τις τις δυνάμεις τους Βόσνιους, έφτασε πολλές φορές μέσα στην περιοχή του Σέχιτς και τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει με τρομερή κεφαλιά του Κολοβού στο 85', ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Ζέκα από δεξιά.

Μάλιστα, οι παίκτες της Ελλάδας προσπάθησαν και για την ολική ανατροπή, φτάνοντας κοντά στην επίτευξή της στο 89' με τον Δώνη και τον Σάμαρη στο 91'. Τελικά, αυτό που μένει είναι η εξαιρετική εικόνα της Εθνικής από το 25' και μετά, αλλά και φυσικά ο σπουδαίος βαθμός απέναντι σε μια ομάδα που θα παλέψουμε -θεωρητικά- για την δεύτερη θέση του ομίλου.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Δημήτρης Κολοβός μπήκε στο παιχνίδι στο 66' στη θέση του Κουρμπέλη και στο 85' έδωσε τον βαθμό στην Ελλάδα με απίστευτη κεφαλιά.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέταξε σχήμα με τριάδα στην άμυνα, έχοντας συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια τον Βλαχοδήμο, στο κέντρο των μετόπισθεν τους Παπασταθόπουλο (που επέστρεψε), Σιόβα και Κουρμπέλη, τον Μπακάκη στο δεξί άκρο και τον Κούτρη στο αριστερό.
Στα χαφ πήραν θέση οι Ζέκα, Σάμαρης και Μπουχαλάκης, λίγο πιο μπροστά τους ήταν σε ελεύθερο ρόλο ο Φορτούνης και προωθημένος ο Τάσος Δώνης.
Από πλευράς Βοσνίας ο Ρόμπερτ Προσινέτσκι παρέταξε ενδεκάδα με τους Σέχιτς, Μπίκατσιτς, Κολάσινατς, Μπέσιτς, Βίστσα, Ντούλγεβιτς, Τζέκο, Τσίμιροτ, Σούνγιτς και Ζουκάνοβιτς.

Η ΦΑΣΗ: Η αποβολή του Πιάνιτς στο 65ο λεπτό άλλαξε όλη την ιστορία της αναμέτρησης.
Η Ελλάδα, έχοντας μειώσει στο 64' με τον Φορτούνη, είδε με ακόμα πιο μεγάλη αυτοπεποίθηση το ματς, πίεσε και τελικά ισοφάρισε σε 2-2.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία στη Ζένιτσα.
Σωστός ο διαιτητής και στην υπόδειξη του πέναλτι πάνω στον Φορτούνη, αφού ο αντίπαλος πατάει τον Έλληνα άσο, όσο και στην αποβολή του Πιάνιτς με απευθείας κόκκινη για φάουλ στον Ζέκα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Στο πρώτο 20λεπτο η Εθνική ήταν σε... άλλο γήπεδο, όμως μετά ανέβηκε και πήρε σπουδαία ισοπαλία, παίζοντας κατά διαστήματα και καλό ποδόσφαιρο.




http://sportdog.gr