GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κύριε Αβέρωφ Νεοφύτου είστε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ. - Οι πολέμιοι του αγωγού EastMed: Χριστόφιας, Αβέρωφ και... Τουρκία!

- ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ  Οι πολέμιοι του αγωγού EastMed: Χριστόφιας, Αβέρωφ και... Τουρκία! Να πουλούμε πιο φτηνό φυσικό αέρ...

-




ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ 

Οι πολέμιοι του αγωγού EastMed:
Χριστόφιας, Αβέρωφ και... Τουρκία!

Να πουλούμε πιο φτηνό φυσικό αέριο μέσω Τουρκίας, με μεγαλύτερο κέρδος λέει ο κ.Αβέρωφ Νεοφύτου.
Να αναστήσουμε την τουρκική οικονομία, να βοηθήσουμε στην εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας - Ισραήλ και να καταστήσουμε οικονομικά βιώσιμο τον ασύμφορο σήμερα τουρκικό αγωγό Ναμπούκο, προς όφελος της Τουρκίας.
Για όσους δεν γνωρίζουν, στο παρόν στάδιο η Ε.Ε. είναι πλήρως εξαρτημένη από τη Ρωσία.
Ο υπό κατασκευή αγωγός EastMed που είναι υψίστης γεωπολιτικής σημασίας για την Ελλάδα και του οποίου το κόστος θα καλύψει στην πλειοψηφία του το Ισραήλ, μπορεί να καταστήσει την Κύπρο ενεργειακό κόμβο της Ανατολικής Μεσογείου και της Ε.Ε.
Ταυτόχρονα το έργο αυτό θα έχει ασφαλώς την υποστήριξη των ΗΠΑ αφού θα υποβαθμίζει την κυριαρχία της Ρωσίας στην ενεργειακή αγορά της Ευρώπης.
Η κατοχική δύναμη συνειδητοποίησε ότι το Ισραήλ αποκλείει τη χρήση του τουρκικού εδάφους για τη μεταφορά του αερίου της Μεσογείου στην Ευρώπη.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν ήταν βέβαιο ότι το Ισραήλ και η Κύπρος, εφόσον οι ποσότητες είναι μεγάλες βέβαια, και το φυσικό αέριο ποιοτικό, θα επέλεγαν τη χώρα του για να το μεταφέρουν στην Ευρώπη.
Θα την καθιστούσαν έτσι, ως το μέρος από το οποίο θα μεταφέρονταν οι μεγαλύτερες ποσότητες αερίου στην Ευρώπη.
Ως γνωστό, το τουρκικό έδαφος χρησιμοποιεί και η Ρωσία.

Ο γκουρού της πολιτικής κ.Νεοφύτου μας προτείνει να υλοποιήσουμε ακριβώς αυτές τις επιθυμίες του Ταγίπ Ερντογάν, να καταστήσουμε την Τουρκία οδό τροφοδοσίας της Δύσης.
Το βασικό συμπέρασμά του είναι ότι η επιλογή της Τουρκίας είναι η καλύτερη και πιο οικονομική, χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι οι χώρες της Μεσογείου θα παραδώσουν το «κουμπί» που θα κλείνει και θα ανοίγει τη ροή του φυσικού αερίου στην Τουρκία!
Ακόμα και αν πρέπει να επιλέξουμε την καλύτερη οικονομική λύση, στην πραγματικότητα δεν είναι αυτή.
Διότι τα οικονομικά ενός αγωγού εξαρτώνται από το κόστος που θα επιβάλει η χώρα, μέσω της οποίας θα περάσει.
Αλλά, το πιο μεγάλο κόστος είναι η ασφάλεια, και στην Τουρκία ο αγωγός δεν θα είναι ασφαλής. 
Σκεφτείτε ακόμα πόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα χάσουν το Ισραήλ, η Κύπρος, η Ελλάδα και η Ιταλία, και θα τις κερδίσει η Τουρκία…
Αλλά, σκεφτείτε και το άλλο: Κάθε φορά που ο κάθε Ερντογάν θα νευριάζει με τους Ισραηλινούς ή τους Ελληνοκύπριους, θα ασκεί εκβιασμό.
Ακόμη, θα πούμε ξανά αυτό που λέμε εδώ και καιρό, πως το φυσικό αέριο δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός μας αλλά μέσο που επιβάλλεται να χρησιμοποιήσουμε ως προς την επίτευξη του ευκταίου και τώρα εφικτού όσο ποτέ, της απελευθέρωσης και της αυτοδιάθεσης. 
Αδιαμφισβήτητα μια συμφωνία με την Τουρκία θα παραδώσει την Κύπρο στη σφαίρα επιρροής της κατοχικής δύναμης.
Ελπίζουμε ο κύριος Αναστασιάδης να γνωρίζει ποιο είναι το συμφέρον της Κύπρου: όσο μακριά από την Τουρκία, τόσο το καλύτερο για τον Κυπριακό Ελληνισμό…

Κυπριακέ λαέ, η ιστορία σε καλεί να υπερασπιστείς το ΔΙΚΑΙΟ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ σου. Μην τους αφήσεις να ξεπουλήσουν την πατρίδα σου.

ΥΓ. Κύριε Αβέρωφ Νεοφύτου - Averof Neofytou είστε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ

-


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"





-