GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ερντογάν προς τουρκικό λαό: «Μην ασχολείστε με τις τιμές των τροφίμων αλλά με τις τιμές των πυρομαχικών» – Τι φοβάται ο ίδιος

- Τρόμος έχει διασπαρεί στην τουρκική κοινωνία μετά τις απίστευτες δηλώσεις του Τούρκου ηγέτη «περί τιμών των πυρομαχικών (σφαίρ...

-


Τρόμος έχει διασπαρεί στην τουρκική κοινωνία μετά τις απίστευτες δηλώσεις του Τούρκου ηγέτη «περί τιμών των πυρομαχικών (σφαίρες συγκεκριμένα),σε σχέση με το μέγα πρόβλημα που έχει προκύψει με τις τιμές των τροφίμων στην χώρα , ενώ οι ΗΠΑ περισφίγγουν και άλλο την τουρκική οικονομία ετοιμάζοντας κυρώσεις εφόσον «μεταφερθούν» ρωσικοί πύραυλοι S-400 στην Τουρκία το καλοκαίρι ή το  φθινόπωρο που μας έρχεται.  

Το καθεστώς του Τούρκου προέδρου βλέπει παντού «εχθρούς» ειδικά το τελευταίο διάστημα και αυτό είναι άκρως επικίνδυνο  σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες μπροστά στους  ψηφοφόρους του  ότι οι Τούρκοι πολίτες που …υποφέρουν, θα πρέπει να ασχοληθούν περισσότερο με την τιμή των πυρομαχικών παρά από το σημερινό υψηλό κόστος των τροφίμων στην χώρα.

«Ξέρετε πόσο κοστίζει μια σφαίρα;
Εδώ αγωνιζόμαστε ενάντια στους τρομοκράτες, και εσείς παραπονιέστε για τις τιμές των ντοματών, πιπεριών και πατατών» , είπε κατά τη διάρκεια ενός εκλογικής ομιλίας.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι από τις καταγγελίες απλών Τούρκων πολιτών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με τις υψηλές τιμές των τροφίμων, επωφελούνται μόνο οι  ξένες δυνάμεις, παραπέμποντας σε μεγάλες δυνάμεις όπως ο «Χανς ή ο George » παραπέμποντας σε Γερμανία  και ΗΠΑ.

«Ποιο είναι το κόστος της στολής ενός στρατιώτη μου και ο πόλεμος  που δίνει ενάντια στους τρομοκράτες; Σκεφτείτε το! «, είπε ο Σουλτάνος σε όσους συγκεντρώθηκαν στην συγκέντρωση στην κεντρική πόλη του Σίβα.

Με λίγα λόγια ο Ερντογάν κατηγορεί τους φτωχούς Τούρκους πολίτες , οι όποιοι είναι πολλοί…παρά πολλοί πραγματικά, ότι υπερβάλλουν και πρέπει να σιωπήσουν και να ψοφήσουν και στην πείνα άμα χρειαστεί, για να πολεμάει ο τουρκικός στρατός « τρομοκράτες» σε Συρία , ΝΑ Τουρκία, Ιράκ, πιθανόν αύριο και μεθαύριο στο Αιγαίο και στην Α.Μεσόγειο, με στόχο  να αναβιώσει ο σουλτάνος την νέα Οθωμανική του αυτοκρατορία.

Στυγνός δικτάτορας του χειρίστου είδους ο Ερντογάν, χωρίς ίχνος ανθρώπινης συμπόνιας για τον ίδιο το λαό του, ( πόσο μάλλον για άλλους), ζητά από τους Τούρκους να θυσιαστούν για τα δικά του μεγάλα και τεράστια οράματα με σουλτάνους και νέες «κατακτήσεις».

Με αυτόν το τύπο συνομίλησε ο Έλληνας πρωθυπουργός , ο οποίος τον βρήκε πολύ  «ειλικρινή» μάλιστα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορεί ξένες δυνάμεις για τα εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας, όπως την  οικονομία ή το κουρδικό ζήτημα.

Ο Ερντογάν και το κυβερνών κόμμα του AKP αντιμετωπίζουν μια μεγάλη πρόκληση στις επερχόμενες τοπικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, με το  υψηλό κόστος στα τρόφιμα, το οποίο  δημιουργεί σημαντικές δυσκολίες για τα φτωχότερα τμήματα των 82 εκατομμυρίων πολιτών της Τουρκίας που υποστήριξαν παραδοσιακά το κόμμα.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της κουρδικής πολιτικής Mutlu Civiroglu, οι αυξανόμενες τιμές στα βασικά αγαθά και το υψηλό κόστος ζωής έχουν γίνει ένα καυτό θέμα στην Τουρκία.
Από τα κρεμμύδια,  τις ντομάτες μέχρι τον μαϊντανό και τις πάνες, το κόστος έχει αυξηθεί κατακόρυφα απότομα σε όλη την τουρκική επικράτεια.

«Η οικονομία ήταν πάντα ένα από τα ισχυρότερα σημεία της κυβέρνησης του ΑΚΡ, αλλά τα τελευταία χρόνια το ισλαμικό κόμμα , το οποίο [είχε ωφεληθεί] από μια καλή οικονομία τώρα υποφέρει πραγματικά», καταλήγει ο ίδιος.

«Αυξάνεται η λαϊκή δυσαρέσκειά στην τουρκική κοινωνία  με τις υψηλές τιμές», συνέχισε ο Mutlu Civiroglu, , «και έτσι η δήλωση του κ. Ερντογάν μπορεί να θεωρηθεί ως μια προσπάθεια να μην βγει προς τα έξω  η απογοήτευση του λαού, ενώ   προσπαθεί  να δώσει ένα μήνυμα ότι η εθνική ασφάλεια της Τουρκίας διακυβεύεται τρομοκρατώντας και φανατίζοντας τον τουρκικό λαό».

Ο κ. Civiroglu δήλωσε ότι το AKP θέλει να δείξει στους ψηφοφόρους ότι η Τουρκία περιβάλλεται από εχθρικές δυνάμεις και ότι οι πολίτες πρέπει να κάνουν θυσίες για την «καταπολέμηση των απειλών κατά της τουρκικής εθνικής ασφάλειας».

Η Τουρκία διάγει περίοδο αυξημένης εθνικής αστάθειας μετά την αποτυχία των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) και της Άγκυρας τον Αύγουστο του 2015 , όταν  η βία εντατικοποιήθηκε.

«Προσπαθεί να δώσει ένα μήνυμα στη βάση του ότι δεν πρέπει να υπάρξει καταγγελία σχετικά με αυτές τις υψηλές τιμές, γιατί όλα τα όπλα που χρησιμοποιεί η Τουρκία για να υπερασπίσει τα συμφέροντα της, κοστίζουν πολλά χρήματα και ο καθένας πρέπει να κάνει κάποιες θυσίες στο τέλος».

Ο Giran Ozcan, εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), έστειλε  την Τετάρτη  tweet, αναφέροντας ότι θα ήταν καλύτερο να κάνουμε  ειρήνη και όχι να συνεχίσουμε τους πολέμους.
«Είναι φθηνότερο», επέμεινε ο ίδιος .

Ο Ερντογάν λοιπόν έχει εγκλωβιστεί στα ίδια τα νέο-οθωμανικά όνειρα του , ο λαός πεινάει και υποφέρει ουσιαστικά από πείνα , σε λίγο και από αρρώστιες,  ενώ θάβει πυκνά συχνά τα παιδιά του από τους πολέμους του σουλτάνου στην Συρία και αλλού.

Νομίζουμε ότι οι ΗΠΑ δεν θα κάνουν προς το παρόν τίποτα, αλλά  έχουν καταδικάσει τον Ερντογάν να «λιθοβοληθεί» αργά ή γρήγορα  από τον ίδιο  τον λαό του… προς παραδειγματισμό για τους επόμενους Τούρκους προέδρους.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"-