GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στρατηγός Κόρκας απο τη Φλώρινα …»Εμείς πολεμήσαμε και τώρα την Μακεδονία τη πουλήσανε»

- Προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποίησαν το Τοπικό Συμβούλιο και μέλη της ΕΑΑΣ Λάρισας στη Φλώρινα στα πλαίσια των εορταστικών ε...

-


Προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποίησαν το Τοπικό Συμβούλιο και μέλη της ΕΑΑΣ Λάρισας στη Φλώρινα στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα για τα 70 χρόνια από τη Μάχη της Φλώρινας.

-
Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Αντγος ε.α Βασίλειος Ροζής , πρόεδροι και μέλη άλλων παραρτημάτων της ΕΑΑΣ, τοπικές αρχές της Φλώρινας, διάφοροι σύλλογοι καθώς και πλήθος κόσμου.

-
Το πρόγραμμα περιλάμβανε δοξολογία, τέλεση μνημόσυνου στον Ι. Ν. του Αγίου Γεωργίου, επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων στο Στρατιωτικό νεκροταφείο Φλώρινας καθώς και στο μνημείο πεσόντων στο χωριό Πρώτη Φλώρινας.

Σε όλες τις εκδηλώσεις χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλώρινας, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Αντγος ε.α Βασίλειος Ροζής ο οποίος τόνισε την καθοριστική σημασία της μάχης της Φλώρινας στην διατήρηση της ελευθερίας της πόλεως και κατ΄ επέκταση όλης της Ελλάδος .

-
<< Χρέος της ΕΑΑΣ και όλων των Ελλήνων είναι να αποτείνουμε φόρο τιμής σε όλους εκείνους που πολέμησαν και θυσίασαν τη ζωή τους για να παραμείνει η Ελλάδα στον ελεύθερο κόσμο>> τόνισε μεταξύ άλλων.

Απευθυνόμενος δε προς τον παρόντα 97χρονο Στρατηγό Κόρκα , ο οποίος έλαβε μέρος ως Λοχαγός των ΛΟΚ στην προαναφερόμενη μάχη, τον ρώτησε << Σας κοιτάζω κατάματα Στρατηγέ και σας ερωτώ πως αισθάνεστε εσείς που πολεμήσατε στα άγια αυτά χώματα της Μακεδονίας και τώρα βλέπετε μία χούφτα ανθρώπων να την παραδίδουν στους σκοπιανούς;>>.

-
Ο Στρατηγός Κόρκας αφού περιέγραψε εν συντομία τη διεξαγωγή της μάχης αναφέρθηκε με συγκίνηση στους νεκρούς στρατιώτες και τραυματίες και κατέληξε απογοητευμένος λέγοντας, <<…και τώρα την Μακεδονία την πουλήσανε!!!>>.

-
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η εγκατάλειψη του Στρατιωτικού Νεκροταφείου του οποίου η εικόνα σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή των Στρατιωτικών Νεκροταφείων των άλλων χωρών που υπάρχουν στη χώρα μας.
(Γερμανικό Νεκροταφείο στο Μάλεμε, Συμμαχικό Νεκροταφείο Θεσσαλονίκης, της  Σούδας κλπ.)

Ούτε βέβαια μπορεί να συγκριθεί με το μνημείο που έστησαν οι κομμουνιστές στη Φλώρινα για να τιμήσουν τους δικούς τους νεκρούς τους στην υπόψιν μάχη.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"