GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η άτακτη υποχώρηση των «Μακεδονομάχων»

- γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης   υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης  Εδώ και δεκαετίες υπήρχαν άνθρωποι που θεωρούνταν ως ...

-



γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης 
υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης 

Εδώ και δεκαετίες υπήρχαν άνθρωποι που θεωρούνταν ως ειδήμονες στο θέμα του Σκοπιανού.

Οι περισσότεροι εξ αυτών μάλιστα αντιμετώπιζαν αρνητικά και απαξιωτικά οποιαδήποτε άλλη άποψη ή παρέμβαση στο θέμα, ακόμη κι αν αυτή εκινείτο προς την ίδια κατεύθυνση με τη δική τους.
Πολλοί μάλιστα ήταν αυτοί που έκτισαν καριέρες πολιτικές και επαγγελματικές θεμελιώνοντάς τες στην εικόνα του «μακεδονομάχου» που δημιούργησαν για τον εαυτό τους.
Μια εικόνα που φτιάχτηκε εκ του ασφαλούς, σε περιόδους που το Σκοπιανό είτε δεν υπήρχε στην πολιτική ατζέντα είτε ελάχιστοι ήταν οι γνώστες του παρασκηνίου του και των κινδύνων που αυτό εγκυμονούσε για τα εθνικά μας συμφέροντα.
Επί σειρά ετών, λοιπόν, κάποιοι έκτιζαν το προφίλ του «Μακεδονομάχου» και κάποιοι άλλοι προετοίμαζαν συστηματικά και μεθοδευμένα το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας.
Το 2018 οι δρόμοι τους συναντήθηκαν!
Η βήμα-βήμα υποχώρηση των ελληνικών πολιτικών ηγεσιών από τις κατά καιρούς σαφώς διατυπωμένες θέσεις της, είτε ότι «το θέμα είναι ανύπαρκτο» είτε ότι «δεν θα δεχθούμε τη λέξη Μακεδονία ή παράγωγά της στο όνομα των Σκοπίων», συμπορεύθηκε με την βήμα-βήμα υποχώρηση των «μακεδονομάχων» από τις αντίστοιχες αρχικές τους θέσεις φθάνοντας στο σημείο κάποιοι από αυτούς να υπεραμύνονται της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών «που υπερασπίζεται τα εθνικά μας δίκαια!».
Η καπηλεία του Εθνικού μας Θέματος Στο όλο θλιβερό σκηνικό ενσωματώθηκαν και καινούργια πρόσωπα, που διέβλεψαν εγκαίρως ότι το εθνικό μας θέμα ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία ώστε να βγουν από την πολιτική αφάνεια δίνοντας αξία στην ασημαντότητά τους.
Καπηλευόμενοι την αγνότητα των πανεθνικών συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία μας, πατώντας πάνω στους ανυστερόβουλους αγώνες και την αυτοθυσία Ελλήνων που θυσίασαν χρόνο και χρήμα, που χτυπήθηκαν από τις κατασταλτικές δυνάμεις του καθεστώτος, που καταστράφηκε η περιουσία τους από παρακρατικούς αλήτες, που κινδύνευσε ακόμη και η ίδια τους η ζωή, προχώρησαν στη συγκρότηση κομματικών και αυτοδιοικητικών σχηματισμών επιζητώντας την πολιτική τους νομιμοποίηση.
Χωρίς ίχνος ντροπής απαξίωσαν έτσι ένα παλλαϊκό κίνημα υποβαθμίζοντάς το σε κομματική φιέστα, απογοητεύοντας τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, που φυσιολογικά θα καταλήξει να σκέφτεται αφοριστικά πως «όλοι είναι ίδιοι».
Στο σημείο αυτό, όμως, ξεκινούν και οι ευθύνες των πολιτών.
Οι οποίοι πρέπει, επιτέλους, να αναζητήσουν τους διαφορετικούς.
Δηλαδή τους συνεπείς, τους σταθερούς στις απόψεις τους, τους ασυμβίβαστους, τους μαχητές της πατρίδας, τους μη ευκαιριακούς, αυτούς που σταθερά βαδίζουν με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας και όχι το προσωπικό τους.
Η προδοσία κατά της Μακεδονίας μας υλοποιήθηκε με συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις και πρακτικές που υλοποίησαν και εκτέλεσαν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.
Αυτή η προδοσία είναι βέβαιο ότι πρέπει και μπορεί να ανατραπεί από μία άλλη πολιτική απόφαση που θα υλοποιήσουν άνθρωποι που θα είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν από μειονεκτική πλέον θέση σε ένα αρνητικό διεθνές περιβάλλον.
Και αυτό είναι κάτι που δεν είναι ικανοί να το πράξουν, ούτε καιροσκόποι ούτε θλιβερά απομεινάρια γηρασμένων και συμβιβασμένων εκπροσώπων του χθες.
Οι πολίτες έχουν την υποχρέωση και την ευθύνη να κάνουν πια τις σωστές επιλογές.




ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



-