GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Καταπέλτης ο Ταξίαρχος Ξηρός κατά της πρότασης του «Σ.Α.ΣΜΥ» για την … Μετονομασία του Στρατοπέδου της ΣΜΥ

- Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε της ΕΑΑΣ Η παρούσα έχει την μορφή αντιδράσεως προς την πρωτοβουλία του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής ...

-



Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε της ΕΑΑΣ

Η παρούσα έχει την μορφή αντιδράσεως προς την πρωτοβουλία του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ), ο Πρόεδρος του οποίου απέστειλε επιστολή προς τον κ. ΥΕΘΑ με κοινοποίηση προς ΓΕΕΘΑ|ΕΓΑ, ΓΕΣ|ΕΓΑ και βουλευτές του Κοινοβουλίου, δια της οποίας προτείνει την μετονομασία του στρατοπέδου της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών από »Στρατόπεδο Χρ. Καβράκου» σε »Στρατόπεδο Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών».
Διατείνεται δε στην επιστολή του οτι αυτό θα επιφέρει ηρεμία στα οξυμένα πνεύματα του λαού της πόλης των Τρικάλων, επιπροσθέτως ισχυρίζεται οτι η πρόταση αυτή αποτελεί ομόθυμη επιθυμία των αποφοίτων της Σχολής.
Δεν γνωρίζω εάν η μετονομασία του στρατοπέδου της Σχολής θα επιφέρει όντως ηρεμία στα πνεύματα των πολιτών, ιδιαίτερα αυτών που γνωρίζουν την ιστορία του στρατηγού Χρ. Καβράκου και τον τρόπο με τον οποίον ετελειώθη η ζωή του.
Επιπροσθέτως αμφισβητώ εντόνως τον ισχυρισμό οτι ομοθύμως οι απόφοιτοι της Σχολής (εν ενεργεία και εν αποστρατεία) επιθυμούν την μετονομασία.
Απεναντίας, έχω υπόψιν μου πολλούς Τρικαλινούς πατριώτες και αποστράτους αξιωματικούς, οι οποίοι είναι αντίθετοι στην μετονομασία.
Αυτούς εκφράζω και αυτών την γνώμη μεταφέρω.

Εμείς θεωρούμε εθνομάρτυρα το Στρατηγό Χρήστο Καβράκο, ο οποίος ηύρε φρικτό θάνατο από τα χέρια των κομμουνιστών στασιαστών κατά του Κράτους τον Δεκέμβριο 1944 και θεωρούμε άδικες όλες τις εναντίον του κατηγορίες, τις οποίες εκτοξεύουν οι σύγχρονοι θιασώτες της ιδεολογίας των δολοφόνων του.
Εκφράζουμε δε την δυσάρεστη έκπληξή μας,διότι την από πολλού χρόνου επιδίωξη των διωκτών της μνήμης του να αλλάξει όνομα το στρατόπεδο της ΣΜΥ υιοθετούν και κάποιοι συνάδελφοι της ΣΑΣΜΥ ( ελπίζω ελάχιστοι), οι οποίοι αν και δεν ταυτίζονται ιδεολογικά με τους διώκτες της μνήμης του Χ.Καβράκου, εν τούτοις εν τοις πράγμασι τους βοηθούν.
Ο Χρήστος Καβράκος ήταν πάντα στην θέση του όταν η πατρίς και το κράτος τον χρειάστηκαν.
Επωμίσθηκε ευθύνες και καθήκοντα που δεν επέλεξε, πλην όμως τότε κάποιος έπρεπε τότε να κάνει. 
Ουδέποτε έβαψε τα χέρια του με αίμα Ελλήνων, ούτε ποτέ επιδίωξε κάτι τέτοιο.
Οι διώκτες της μνήμης του, οι οποίοι θα ήταν ιδιαίτερα ευτυχείς αν οι στασιαστές νικούσαν στα Δεκεμβριανά τον αδικούν, αλλά η Ιστορία δεν αλλάζει και ο Καβράκος, κατακρεουργημένος από τους εκτελεστές της ΟΠΛΑ, οργάνου τότε του ΚΚΕ είναι ένας γνήσιος εθνομάρτυρας, ελάχιστη αναγνώριση της θυσίας του οποίου αποτελεί η ονομασία του στρατοπέδου των Τρικάλων ως ΄΄Στρατόπεδο Χ. Καβράκου».
Κάθε άλλη ενέργεια θα αποτελεί ύβριν κατά την αρχαιοελληνική σημασία της λέξης, η οποία θα βαραίνει τους αυτουργούς της πράξεως αυτής.

Με τιμή
Ιωάννης Ξηρός
Ταξίαρχος ε.α.



ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



-