GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Τρέμει» το Μ.Μαξίμου – Έκτακτη «μυστική» σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ με το μισό Υπουργικό

- Οργιάζουν για άλλη μια φορά οι φήμες για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών την Άνοιξη, μετά από την έκτακτη «μυστική» συνάντηση στο...

-




Οργιάζουν για άλλη μια φορά οι φήμες για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών την Άνοιξη, μετά από την έκτακτη «μυστική» συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών.

Όσοι παρευρέθηκαν στη συνάντηση διέψευσαν τις φήμες, ωστόσο οι δημοσκοπήσεις και η ευάλωτη οικονομική κατάσταση της χώρας μιλάνε από μόνες τους.

Το τελευταίο διάστημα, η δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται όλο και πιο αισθητή, με αποτέλεσμα να αυξάνονται και οι πιθανότητες διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, η στάση της κυβέρνησης απέναντι στους Έλληνες και η αβεβαιότητα στα οικονομικά επιτελεία οδηγούν σε μια «έκρηξη» πανικού στο Μαξίμου και σίγουρα αυξάνουν τις πιθανότητες για κάλπες.

Κάτω από απόλυτη μυστικότητα, ή στο «περίπου» καθώς υπήρξαν τελικά διαρροές, πραγματοποιήθηκε αιφνίδια νυχτερινή σύσκεψη στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τη συμμετοχή σχεδόν του μισού υπουργικού συμβουλίου αλλά κομμταικών στελεχών, τροφοδοτώντας σενάρια περί προετοιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ για όλα τα ενδεχόμενα από εκπλήξεις στις ευρωεκλογές έως και ταυτόχρονες κάλπες τον Μάιο, επίσπευση δηλαδή των εθνικών εκλογών.

Βέβαια οι συμμετέχοντες έσπευσαν να διαψεύσουν στους δημοσιογράφους ότι η σύσκεψη είχε σχέση με τις εκλογές, μιλώντας για λάθος συναγερμό.

«Μη γίνεστε υπερβολικοί» ήταν η απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου όταν ρωτήθηκε εάν η «σύναξις των αγροφυλάκων» σωστά ερμηνεύεται ως έντονη εκλογική κινητικότητα.

Με χιουμοριστική διάθεση απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης: «Εκλογές;
Ποιος ασχολείται με τις εκλογές;
Ασχολείται κανείς;», ενώ σκωπτική ήταν και η απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θεανώς Φωτίου: «Ποια συνάντηση;
Εγώ φτιάχνω τα γεμιστά»!

Πάντως η συνάντηση που διήρκεσε πάνω από 2,5 ώρες και ολοκληρώθηκε το βράδυ, είχε σίγουρα πολιτικό και όχι οικονομικό περιεχόμενο, δεδομένης της ταυτότητας των συμμετεχόντων αλλά και του γεγονότος ότι σήμερα, Τρίτη, το μεσημέρι συνεδριάζει και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Και η επίσημη ανακοίνωση ότι το θέμα της συνεδρίασης θα περιοριστεί στην προετοιμασία της συνεδρίασης της Κ.Ε. του κόμματος, που θα έχει στο επίκεντρό της τις ευρωεκλογές, λίγους πείθει δεδομένων των πολιτικών εξελίξεων και των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί για την κυβέρνηση.

Στη σύσκεψη σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Θεανώ Φωτίου, αλλά και πολλά κομματικά στελέχη όπως ο βουλευτής και πρώην υπουργός Θοδωρής Δρίτσας, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Μαντάς, η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαμηνύσει στα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει λάβει ακόμα τις οριστικές του αποφάσεις για το χρόνο των εκλογών και άρα έχει αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αλλά και έχει διατυπώσει την «οδηγία» να προετοιμάζονται για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Άλλες πληροφορίες, καθόλα έγκυρες, αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να επαναφέρει τη λίστα στις ευρωεκλογές, ως μέσο που ένα μέτρο που θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα (όπως εκτιμούν) στη ΝΔ, αλλά και στο Κίνημα Αλλαγής.
Έμπειροι παράγοντες εκτιμούν ότι ο κ. Τσίπρας θα αποδεχθεί την εισήγηση αυτή μόνο ή πρωτίστως εάν θέλει να κάνει τις εθνικές εκλογές το φθινόπωρο, διότι σε αυτή την περίπτωση θα έχει καθοριστική σημασία το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης για τη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού την επόμενη ημέρα.

Στο μεταξύ εκείνο που ενδιαφέρει το Μαξίμου είναι να προχωρήσει η λεγόμενη «επιχείρηση Γέφυρα», η συνεργασία δηλαδή με κεντροαριστερές δυνάμεις, ιδίως με αυτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται ικανοποιημένη από το γεγονός ότι έχει αποκτήσει ακροατήριο και στο χώρο που παλαιά καταγραφόταν ως «σημιτικός», πέρα δηλαδή από το πεδίο των παπανδρεϊκών και άλλων δυνάμεων που ήδη τροφοδοτούν το κυβερνητικό στρατόπεδο με στελέχη.
Κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν ότι η εισροή στελεχών από το χώρο της κεντροαριστεράς θα συνεχιστεί σε τοπικό επίπεδο, πέρα από την κινητικότητα στην κορυφή.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




pentapostagma.gr